Özellikle Avrupa yakasının kuzeyi sağlam yağış almış, iç kesimler Güney ilçelere göre bir tık daha iyi Güney ilçelerde yağış çok az. Sonra güncellemelerde neler olur görürüz.
dark and cold tarafından yazılan gönderiler
-
-
6 eylül için mevsim normalinin altında sıcaklık öngörmüş gfs, diyagram onaylar ve bu şekilde bir kaç gün ısrar ederse mis gibi havalar bizi bekliyor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Eylül-Ekim in göreceli olarak kurak ve ılık geçeceği benim tahminim değil, tüm modellerin ortak tahmini neredeyse ve bu da uzun vade sayılmaz. Mevsimlik tahminlere gelince. Herhangi bir veri paylaşımı, araştırma ve bilgilendirme olmadan yapılan mevsimlik, aylık, haftalık hatta günlük tahminlere bende karşıyım. Ancak tahminlerde emek verilip çeşitli verilerle bazı tezlerin ortaya konulduğu mevsimlik tahminlere tutsa da tutmasa da saygı gösterilmesi taraftarıyım. Arada bir orta ve uzun vadeli kısa tahmnlerde bulunsam da yaklaşık 5 senedir ciddi bir kış mevsim tahmini yapmıyordum. Aşağıdaki tahminde olduğu gibi arada tutturduğumuzda oluyor.
https://tengizman.wordpress.com/2016/12/06/201…ye-kis-tahmini/
Bakalım umarım yanılırlarda güzel bir sonbahar geçiririz.
-
güneş açıları ve güneşlenme süresinin azalması nedeniyle zaten Ağutos' un son günlerinden itibaren birz serinleme hissederiz, keza mevsim gereği kuzey kutbunda soğuklarda güçleniyor. Basınç yerleşimleri de uygun olursa +10 da girebilir, +8de, ancak bunun için henüz erken. Görünen ise her türlü Ekim ilk yarısına kadar kurak ve görece olarak ılık bir sonbahar bekliyor bizi.
Sizin tahmininize saygısızlık yapmak gibi olmasın fakat ben mevsimlik tahminleri fazla ciddiye almıyorum. Bu denli uzun vadeli mevsimlik tahminlerin tutma olasılığı elbette var fakat bir o kadar da yanılma payı var. O yüzden mevsimlik tahminlere temkinli yaklaşıyorum.
-
Kuzey kutbundaki soğukların güçlenme eğilimine girmesi sebebiyle eylül ayının ilk günlerinde 3-4 ay sonra ilk defa ülkemize 850 hpada +12 girebilir. Bu şu anlama geliyor; gündüzler hiç bunaltıcı olmaz ve geceleri üşüyebiliriz. Fakat bu dediklerimi şuan için fazla ciddiye almayın. Uzun vadede nasıl bir serinleme olacağı belli olmaz. Sadece ufak bir öngörü.
Bugünün görüntüsü, gördüğünüz gibi kuzey kutbunda soğuklar zayıf fakat 3-4 eylül tarihlerine geldiğimizde;
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 3 eylül günü soğukların bir kaç tık daha güçlenmiş olduğunu görüyoruz bu da şu anlama geliyor afrika ve basra her ne kadar etkisini hala korusada kuzeyden artık daha güçlü serinlemelerin ülkemizi ziyaret etmesi olası.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Hadi inşallah hocam 👏🏻
Bizleri de bilgilendirirsiniz
Ben hoca değilim estağfurullah. Acemi birisiyim benim tahminlerimide fazla dikkate alma ama olurda doğru tahmin yaparsam tabii ki tebrik edersiniz 😊
-
Model sonu gfs 3 güncellemedir Karadenizden sistem veriyor yanlış anlaşılmasın geleceğini şuan için tahmin etmiyorum fakat çok dikkatimi çekiyor.
-
değil ama soğuk aslında normallerde hatta rusyanın bir kısmı altında bir kısmı üstünde grönland desen o fena değil
Yavaştan hazırlıklara başlıyoruz kuzeydeki soğuklar genişlemiş mi genişlemiş. Uzun vadede sonbaharı getirir. Zaman geçtikçe soğuklar daha da güçlenecek ve Afrika basra gücünü azaltacak halihazırda kuzeyde birikmiş soğukta en ufak olumlu basınç diziliminde ülkemize serin hava getirecek. O saaten sonra serin havayı engelleyecek ne afrika ne basra kalacak.
-
Anomali olarak bakmak daha iyi olabilir
Bu şekilde bakmak yanlış mı yani.
-
Kuzeyimizde soğuklar genişlemeye ve güçlenmeye başladı uzun vadede sonbaharın gelmesi için katkıda bulunur.
Bugünün görüntüsü
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 3 eylülün görüntüsü
Kuzeyimizde soğuklar genişlemeye ve güçlenmeye başladı uzun vadede sonbaharın gelmesi için katkıda bulunur.
Bugünün görüntüsü
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 3 eylülün görüntüsü
Harici İçerik x.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
Bir tık kuzeyimizi bir sürü serin hava yalıyor, bir türlü güzel basınç dizilimi yakalayamıyoruz.
-
Bir iki hafta sonra artık algılarımız sonbahar moduna geçer.