Neden 390 değil
Çünkü oturduğu yer 389 rakım 😎
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturNeden 390 değil
Çünkü oturduğu yer 389 rakım 😎
Bende sana başarılar dilerim gfs ile ecmwf e bakma 48 saatte
İlk defa bu kaideyi senden duyuyorum meteorologlar kısa vadede modelleri inceleyerek tahmin yapar, başka ne ile olabilir aklım almıyor.
Daha Çok GösterThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şimdi şöyle bakalım bi soğuğun girdiği zaman akşam 7-8 civarı -7 var
rüzgarımız karayel-yıldız arası gidip geliyor
ancak hoop 3 saat sonra poyraz.
ben kendim şahit oldum 100-150 rakımda -7 + poyraz varken yağmur yağdığına
Dediğim gibi anlık karar döner graupel ardından yağmur ara ara graupel atabilir
Madem ki tahminler ayrışıyor, o zaman kimin haklı olduğunu zaman belirleyecek başarılar dilerim eren.
Modellere bakarak tahmin yapacak olsam sabahki tahminim %80 oranında değişirdi şu an
6-7 senedir meteoroloji camiasındayım kısa vadeli tahminleri modeller dışında başka şeylerden tahmin edildiğini ilk defa duydum.
Yorumlarmısın bize görsel olarak
28 ocak akşamı deniz etkisi yağışlar devreye girmiş, Rüzgar Yönü karayel ve 500 hpada 30-32 ler mevcut ve 850 de - 7 var kar koşulları için atmosfer tüm gereken şeyleri karşılamış
Klavyede sorun var Son zamanlarda.
Modele bakıyorum 500 hpa 850 ve rüzgar yönünü inceleyip sınırlı alan modellerini inceliyorum ve o gün beklenen hava durumunu belirliyorum
Yusufcugum sen peki neye bakarak kar bekliyorsun
Modele
Eren tüm modeller artık mutabık sen hangi modele bakarsan hemen hemen aynı patterni gösterecektir.
Yoo şaka değil ciddiyim gfs ile ecmwf e bakmıyorum
😅😅
Yarın güncellerim
Şaka yaptığını anladım bu lafla ulan eren, ulan eren 😅
Ben istanbula kar beklemiyorum beşiktaşta veya üsküdarda gezerken akşama doğru kara döner ardından graupel,yağmur rakım sistemi diyebiliriz ama yarın güncellerim bu yazıyı.
Her türlü platformun amatör tahmincileri kar bekliyor ilk defa senden okudum böyle bir tahmini eren şaka olmasın bu ki zaten bende kar bekliyorum 😀😀😎
istanbul beylikdüzü 184 rakım pazar pazartesi örtü görebilir mi?
Kıyılara kar yağıyorsa o yükseltide rahat örtü alırsın.
Rakımım 97 imiş. Ben hep 75 zannediyordum
İlk defa doğru haber yayınladılar
İstanbul'da pazar akşam saatlerinden itibaren kar yağışı bekleniyor.