İcona göre akşam 7-8 den gece yarısı saat 3-4 e kadar kar alır konumum
dark and cold tarafından yazılan gönderiler
-
-
Şuraya ben bir şey ekleyeceğim
Modellerdeki yağış saatini örnek ecmwf 10:00 diyorsa biz onu 11:00 gibi hesap edelim
3 saat ileride hocam 13:00 diyorsa 16:00 dır yağış saati.
-
Mavi skala beni şüpheye düşürüyor ama umarım kar olur yanii..
-
Gfs ve ecmwf e göre kısa vade tahmini yapmak = Teslaya binmek
İconda çok farklı değil hocam bak yanii
-
Her sey model mi ? 384 saatlik tahmin yapıp sonraki güncellemede 72.saati bile kritik şekilde değiştiren modellere bakarak yapılan tahminler benim gözümde yok niteliğindedir.
Ama ben gördüğümü söylüyorum hocam yanii, saat akşam 6 civarında Anadolu yakası üzerinde mavi skala görüyorum bu mavi skala yağmur anlamına geliyor. Orada morluk görmem lazım ki kar var diyeyim.
-
Maalesef yağmur bekler mavi renkler var.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Eren gülücük neden atıyorsun ben o mavilikleri yanlış mı görüyorum halislasyon mu bu? Eren
-
Yarın Muhammed Ali den bekliyorum kar haberini
Maalesef yağmur bekler mavi renkler var.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Yarın istanbul anadolu yakasında güzel kar yağar akşam
Ecmwf ve icon 7-8 e kadar yağmur diyor soğuk tam giriş yapmıyor yağış anında.
-
İhtimaller var eren, gördüğümüzü söylüyoruz. - 9 a kadar inen senaryolar var gfsde. Ortalama -3 - 4 bir kaç gün sonra o ortalama daha da düşebilir istikrar sağlarsa soğuğu vermede.
Bu arada bende şüpheye düştüm ama ilk başarım için riske gireceğim banane yanii, 😀😎
-
Cma benden yana,😀😎
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Bence gelmez
İhtimaller var eren, gördüğümüzü söylüyoruz. - 9 a kadar inen senaryolar var gfsde. Ortalama -3 - 4 bir kaç gün sonra o ortalama daha da düşebilir istikrar sağlarsa soğuğu vermede.
-
-8 bile şakır şakır yağmur yapabilir poyrazla ( istanbul ) Kar gerçekten mucizevi bir olay çok farklı şartlar altında yer seviyesine kadar inebiliyor. Kimi zaman -2 yeterli olurken bazen -10 bile sınırda kalabiliyor. Mesela 2021 Şubat sistemi -10 o saatlerde girmiş miydi hatırlamıyorum ama saatlerce yağan kar tutmamıştı su oranı çok yüksekti
-2 de yeterli olmasının sebebi soğuğun Sibirya kökenli olmasıdır , 850 hpa sıcaklığından alakasız yer seviyesi kar sıcaklıklarında olur. Hele şu 16-17 Ocak sistemi gelsin sonra konuşuruz bakalım nereye evrilecek, modeller şuan karayel öngörüyor o sistemde ama rüzgar yönü daha çok değişir.
-
Ha bu arada önümüzdeki 13 ocak sistemi deniz suyu sıcaklıklarını daha da düşürür ondan sonra senin dediğin meseleyi çözedebilir o da var. Fakat ben yıldız karayelin kar anlamında fayda sağlayacağını düşünüyorum.
-
Neyse bunlar değişir sisteme sanki 2 gün kalmış gibi konuşuyoruz 1 haftada günbatısı karayele bile dönebilir sistem gelsin bir hem sistemin - 8 potansiyelide var o oldu mu rüzgarada gerek kalmaz.
-
Soğuğun geldiği yön önemli diyor
Balkanlardan esmeli diyor işte, ona göre rüzgarın denize çarpmaması full karadan kuru kuru esmesi lazım diyor bende yıldız karayelin çok fark yaratmadığını söylüyorum.