gene berbat saçma bir güncelleme gelmiş
Diyagramdan haberin yok sanırsam, en sıcak çıktı 13-14 ocak için diyagram ortalaması - 10 a kadar inmiş..
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturgene berbat saçma bir güncelleme gelmiş
Diyagramdan haberin yok sanırsam, en sıcak çıktı 13-14 ocak için diyagram ortalaması - 10 a kadar inmiş..
Dostum dünkü gerginlik için kb hakkını helal et sistem gelmeyince biraz sinirle oluyor
EyvAllah .
13-14 ocak sıcak çıktı olabilir diyagrama yansır bakalım..
😎
Şuana kadar en uzman olduğum konu ana çıktı sonrası diyagramın nasıl geleceğini iyi tahmin edebilmek.
Ortalama -10'a düşmüştür hayırlı olsun
Ben demiştim sıcak çıktıdır diye
13-14 ocak sıcak çıktı olabilir diyagrama yansır bakalım..
Dostum zaten diyagramdada belli, yağışı tabii ki inceledim. Demek istediğim orta vadenin konusu yağış olmamalı. Senaryolar ve sinoptik denemeleri güzel. Yarın bi bakmışsın ULL koparmış marmara üstüne oturtmuş mis gibi DEK kovalarız. Takip ettiysen farketmişsindir 9-10 Ocak için bile her güncellemede yağışta dramatik değişimler oluyor. Kısaca sinoptik denemeleri bana umut veriyor 3-5 cm bile olsa örtü peşindeyim 🫡
Tabi hedefin 20-30 cm ise benle aynı fikirde olmaman normal
Bende diyorum ki orta vadede yağış konusunda bu kadar ısrar iyi değil başımıza iş açar.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şu sinoptikten yağış çıkmayacak mı şimdi, ortalamada bile ab gözüküyor ve izobarlar toparlanmaya başlamış. Orta halli bir kış sistem olma yolunda ilerliyor her güncellemede. Orta vadede yağış konuşmak bence çok mantıksız. Ayrıca soğuk problemi olmayacağınında garantisi yok dün akşam GFS -8’i bile zor soktu
"şu sinoptikten yağış çıkmayacak mı şimdi" diyorsun,fakat yağışı hiç incelememişsim Kocaeliye 10-12 saatlik kar veriyor sonra kuru soğuğa çekiyor
ECMWF diyagramında 13 Ocak için ortalama -10
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 2m sıcaklıkları
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Yahu yağış olmadıktan sonra, o soğuğun olması ne yazar. 13-14 ocak sisteminde zaten büyük ihtimalle soğuk sıkıntımız olmayacak, ama yağışa gelince şuana kadar en fazla belki 1 kez düzgün yağış vermiştir modeller sonrası durmadan kuru soğuk verdiler, vermeyede devam ediyorlar.
Yarın sabah kalktığımda, umarım modellerin hepsi kuru soğuk verme inadından vazgeçip bol kar vermiş olur.
Uzun zaman önce zaman hızlı geçiyor diyordum, belki yazdıklarımı hatırlayan vardır. Şimdi sistemler gözüküp takibe aldığımız günden bu yana zaman geçmek bilmiyor. Galiba bu tamamıyla psikoloji ile alakalı. Zaman algısı kişiye göre değişiyor, bu zaman algısıda ne ile ilgilendiğinden tut ne kadar kar boşta kaldığına kadar değişiyor.
K.Ö den daha bilgili olduğum kesin.
Neyse bugün de kafayı sıyırdık modeller yüzünden, bakalım bu kafa daha ne kadar kafayı yer orası meçhul. Yarın sabah tekrardan modelleri incelemek üzere görüşürüz. Ve umarım yağış artar 13-14 ocak için.
Tecrübede önemli Yusuf şimdi kısa ve orta vadede bazı şeyler ince işçilik istiyor biraz kafa yormam lazım benimde eksik yanlarım var, uzun vadeye çok takılıyorum bu ara.
Bu arada şimdi burada o kadar laf ederken işin ustasıymışım gibi algı yaratmış olabilirim, ama hayır ben aşırı iyi anlamam veri incelemeden vs. Ama sistem zamanı ne olup biteceğini bilecek kadar da bilgim var.
6-7 gün var sisteme, bir kaç gün sonra ne olacağı belli olur o kadar soğuğa yağış patlar diyenlerde umarım haklıdır. Çünkü haksız çıkarlarsa benim temkinli davranmamı tebrik etmelerini beklerim.