Ha düzene girdik derken belki on bin kez tekrar hüsran moduna giriyorum, ve zihinsel sağlığımdan artık endişeliniyorum, 9-10 sistemini ne ediyorsunuz siz ya modeller.
dark and cold tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu dönemde kafayı Yersiniz.
-
Oo 9 u
Ancak en azından ecmwf'in de, gfs ye uyması lazım. Lazım ki, istediğimiz oranda yağış yakalayabilelim.
-
, 😎
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Şu an hiç bir tahminci kesin konuşamaz, çünkü çok değişkenlikler var.
Adam zaten tahmin ediyorum yazmış, kesin konuşmamış abi. Ben bu adamı iyi tanıyorum olumlu tahmin yaptı mı çoşarız büyük ihtimal!!!!!
-
Twitter da güvenilir bir tahminci şu tweeti paylaşmış daha yeni
İstanbul'da Ocak 2. haftası içinde beklenen kar yağışı potansiyeli bulunan 2 sistemden 9-10 Ocak'takinin şu anda modellerde görünene göre zaman içinde biraz daha güçleneceğini kıyılarda da kar örtüsü oluşturabileceğini tahmin ediyorum. Vasat olsa da kar severleri mutlu edecektir
-
Vallahi benim için kısmen sorun olsa da hala tatmin edici boyutta bir kar yağışı gösteriyor ecwmf konumum için. Ben fazla dert etmeyeceğim sistem gelene kadar sanırım, ha soğuğu tamamen orta veya Doğu Karadenize verdi işte bende o zaman yanarım.
Düzeltiyorum bu kadar doğulu atma ihtimali olduğunu akıl edemedim, benim hatam özür dilerim...
-
Gfsnin sınırlı alan modelinde ki yağış türünden haberi olmayan kar bekler 9-10 u için.
-
sınırlı alan modelleri soğuğun zayıflamasından ötürü 9-10 ocak sisteminde İstanbul gibi şehirlere yağmur veriyor . Sistem düzeldi, düzeldi, düzelmedi çoğunlukla yağmur alacağız. Bu sistemden'de ne anladık acaba diye kendimizi soruşturur sistemimizi uğurlarız haftalar önceden kardan bahsederdik. Sistem yaklaştıkça kendini daha da bozdu.
2m sıcaklıklarıda yükselmiş.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sistem eski haline döndü, döndü dönmedi kar görmemiz zor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Bu işin sonu nereye varacak, bilemiyorum. Fakat artık olumlu bir şeyler görme zamanı geldi gibi değil mi? Hep can sıkıcı görüntü görmekten hepimiz sıkıldık. Örneğin 9-10 ocak sistemindeki soğuk daha da zayıflamış sınırlı alan modellerini incelediğimde, bazı yerlere yağmur bile vermişler. Gfs akşam umarım soğumayı tekrar arttırır.
-
9 unda hava da kar görürürz şu verilerle
Yağışlar çok zayıfladı, hiç zevk vermez.
-
Sonradan orada çıkan bir diğer alçak alanı ile 1 günlük buz sistemi normal sisteme dönebilir.norveç basınç ortalaması önemli
9-10 sistemini kaybettiysek 13-14 ocak sistemini kaybetmeyiz buna bir şey kanunu derlerdi aklıma gelmez varın siz söyleyin... 🙃🙃
-
Tabi gençler vortex i görmediğinizden yağış yetersiz yok soğuk var kar yok diye sızlanırsınız
Vallahi benim için kısmen sorun olsa da hala tatmin edici boyutta bir kar yağışı gösteriyor ecwmf konumum için. Ben fazla dert etmeyeceğim sistem gelene kadar sanırım, ha soğuğu tamamen orta veya Doğu Karadenize verdi işte bende o zaman yanarım.
-
İyiki Marmaranın doğusunda oturuyorum bu sistemde kuru soğukla sistemi geçirme ihtimalim daha az ecmwf 12-14 saatlik yoğun kar vermiş gölcüğe.
-
İstanbula oranla kuru soğuk riski daha az kocaelide, içim bir tık daha ferah fakat fullden orta veya Doğu Karadenize indirirse işte o zaman hepten bende yanarım. Bu güncellemeye göre kar'ın ömrü uzun değil fakat iyi örtü yapar gaayet yoğun.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.