Hocam İstanbul kıyılar kaç cm olabilir
mustafadgnaslan tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hepinize iyi günler. Burada birkaç konudan bahsedeceğim. Yaklaşık 12 yıldır hava durumu ve hava olayları ile ilgili sıkı takip ederim. Ancak son zamanlarda son 6 yılda özellikle son 2 yıldır canımızı çok sıkan durumlar var. Sıcaklıklar hiç olmadığı kadar çok yüksek. Şu anki değerler mayıs ayında görülebilecek değerler ve daha kötüsü kurak geçiyor. Daha önceki kışlarda belki yine bu değerlere geliyordu ama ertesi günü hızla soğumaya başlardı. Bunlardan daha da kötüsü atmosferde kaotik durumlar kısa vadede tahmin yapmayı bile zorlaştırıyor. Ao nao mjo pma indeks değerleriyle yaşadığımız hava olaylarıyla modeller arasında çok zıt uyumsuzluklar var. Yani şu anlama geliyor ki artık indeksler sswler el ninolar la ninalar bir anlam ifade etmemeye başlıyor bu da öngörülemeyen bir yola girdiğimizi gösteriyor. Şimdi kimileri kışı bitirenler var kimileri devam ettirenler var bu iki kesim de kısmen haklı çünkü orta vadede öngörülen bir şey yok sağı gösterse soldan vuran şeyler 😅 Kış bitmiş de olabilir Martta çok şiddetli sistem de gelebilir
Ancak kesin olan şeyler şunlar:
1. Küresel ısınmanın ısrarla sürdürmesi, bunun sonucunda ortalama hava sıcaklığının sonu gelmeyecek bir şekilde yükselmesi ve kuraklığın zirve yapması. Ancak bazı yerlerde ve bazı zamanlarda çok soğuk geçecek.
2. İlerki kışlarda 30 35 dereceye kadar görmemiz
3. Yarın ne olacağını neredeyse hiç tahmin edememiz.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 15 20 ocakta yine ssw gerçekleşiyor bunun etkisi de sanırım ocak sonu Şubat başı olur eğer bu tarihlerde ao ve nao nötre yakın değerlerde olursa bize gelme ihtimali yüksek şuan ki sistemi kaçırmamızın nedeni kuvvetli negatif nao yüzünden
-
Aynı zamanda cfs in tutarlığı da düşük böyle gelmez büyük ihtimalle
-
Sinan hocam nasıl bir değişim?
-
Şu anki verilere göre Avrupa riski evet düşük. Şimdilik maxımum italya olur. O bile bizim için sistem demektir. Zonal rüzgarlarda şu sıralar -15 civarında ama Avrupaya herhangi bir sistem göremiyoruz.
Yani demekki sadece zonal rüzgarlara bakarak konuşmamak gerekiyor. Temel endeksler çok önemli. Takip edelim. Özellikle modellerin senaryolarını.
Modellere baktığımda kuvvetli soğuk çekirdeği göremiyorum max -12 -14 civarı. Ayrıca her ssw -20 -30 değil çok cılız da gelebilir
-
Estimator Avrupaya kaçma ihtimali şuanda düşük görünüyor ao ve nao nötr yada hafif pozitif ayrıca mjo 5 ve 6 larda dolaşıyor şuan ki verilerde ya bize gelir yada abd kanadaya kaçar
-
Ay sonu çok fena senaryolar göreceğiz. Ya Avrupa yada Doğu Avrupa ve Türkiye. Bu sefer Kafkas’mış vur kaçmış falan yok. Benim tek korkum 13.5 milyon insanın sağlığı ve çok zorlu günleri. Bu bölgeyi etkilememesi yüksek temennimiz. Benim görüşüm bu sistemi avrupa alsın ve bu kış bitsin. Ciddi bir sistem alsak dahi zevkini yaşayacağımızı pek zannetmiyorum. Allah’ım en hayırlısı nasip etsin.
Yağışlı geçirelim de en azından kuraklık azalsın tek temennim bu.
-
Sinan hocam bu veriler nasıl? Bu şekilde olursa bizim için kötü mü olur çünkü zonal rüzgarlar eksiye düşüyor.
-
Yok hocam bu değil bu yeni çıktı sanırım
Yani bundan farklı mı hocam
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sinan Hocam 8 şubattan sonraki sistem git gide etkisizleşiyor gibi. Artık bu kıştan umudumu kestim gibi en fazla havada kar görebiliriz.
-
-
Şubat da çöp yani
-
Aranızda Türknet kullanan var mı ve memnunmusunuz
-
Sinan hocam bu gelecek sistem ocaktaki sistemden daha mı güçlü olur