-8 sistemi gelceğine hiç gelmesin daha iyi.soğuklar japonyayamı gitti
Cerkes55 tarafından yazılan gönderiler
-
-
>>>WinteR<<< mehmet civan yapay zeka konusu çok derin bir konu modellerden çıkıp farklı boyutlarda da konuşulur siz benim demek istediğimi anlamışsınızdır ben de sizin sorun yok 🙂
-
konuya müdahale etmek istemedim ama şunları söylemeden geçemeyeceğim ben yazılım mühendisliği mezunum,10 sene önceki yapay zeka algoritmalarıyla şimdikiler arasında dağlar kadar fark var şuan günümüzde'ki teknolojiyi 10 sene önce düşünebilir miydiniz keza meterolojinin'de öyle oldugunu düşünüyorum sizin cümleniz kendiniz ile çelişiyor ileri giderken geriye gitmek ?
Madem ileriye gidiliyor bana modellerde 15 gün sonrasında görünen -16 lık soğuk çekirdeği model getirsin o gün bende o zaman diyim ki tamam yapay zeka atmosferden daha akıllı atmosferi yendi diyim.böyle birşey olabilirmi yani siz benim demek istediğimi farklı şekilde anlıyorsunuz arkadaşlar yazılımlar, algoritmalar, modeller bütün bunların ana temeli nereye bağlı atmosfere bu kadar basit.atmosfer diyor; ki ben ne dersem o kardeşim.
-
Çerkeş hocam herşeyi yapay zekaya bağlamışsın yalnız unuttuğun bişi var yapay zekanın başında da bir insan hatta insanlar var. Atmosferi göremiyoruz demişsin? Elle tutulan bir veri yok demişsin.? Yani bu modeller kafadan atmaca sallamaca mı yani yada senin deyimle yapay zeka eser mi?
Hocam okyanuslarda oluşan kasırgaların nasıl oluşup ne kadar güçlü ne kadar yer kapsayacak nerde son bulacak adamlar bunu canlı canlı uydu üzerinden takip ediyor. Özelliklerini cinsini vsvs vs
Şimdi sen modellerin yapay zeka ile sıradan sallamasyon olarak üretildiğini iddaa ediyorsun.
Yapay zeka tamam süper bilğisayarlar tamam. Ama bunları takip edip bilğilerini toplayan bir tahminci analizci gurubu da var unutma
HAYIRLI GECELER
Yazımda da belirttim kodlamalar kendinden üretilmiyor bunları insanlar teknoloji yardımıyla yapıyor.yapmak ayrı birşey, modellerde görünen bu verileri insanlar bilgisayara girmiyor uydu aracılığıyla baglantılı olan bu modeller kendisine sunulanı da bize sunuyor.neden biz 15 gün sonra -16 lık çekirdekli soğukları gün geldiğinde aynı tarife ile alamıyoruz? İşte bunu da araştırmak lazım insanların elinde degil bunu aynı şekilde sunmak.atmosfer bir kumar gibidir.hersey yolunda giderken bir volkan patlamasının atmosfere ne gibi zararları oldugunu nelerin bir anda degişecegini az çok biliyorsunuz.küresel ısınmanın da ne gibi etkileri var görüyoruz 10 yıl önce modeller daha tutarlı degilmiydi en azından 15 gün sonra görünen sistemler geliyordu şimdi öyle bir durum söz konusu degil bunu tartışmaya açmak gerekir çok uzun ve konuşulacak bir konu winter kardeşim yeri olmadığı için çok yazmıyorum sana da iyi geceler 🙂
-
anliyorum hocam size katiliyorum. daha musait bir zamanda daha farkli bir baslik altinda devam ederiz sohbetimize. bilgilendirdiginiz icin tesekkurler.
Bilgim yettiğince yardımcı olurum şimdi paylaşım zamanı kolay gelsin.🙂
-
ustat 1000 lerce veri biriminden anlik olarak parametler alinarak bir takim algortmalar(yuzlerce) ile karsilastirma hesaplari yapiliyor. ve YAPAY ZEKA dediginiz sey kendiliginden var olmuyor yine insan akli ile daha once gerceklenen senaryolar uzarinden yapiliyor bu modellemeler. cok basite aliyorsunuz ama o kadar basit seyler degil. cok hakim degilim ama en altindan soyluyorum 1 milyon satir koddan bahsediyoruz.
Buna karşı bir şikayetimiz yok.atmosferi görebiliyormusun hayır.tutabiliyormusun hayır.yıllar önce geliştirilen kodlamalarla birlikte atmosferde bulunan uydular aracılığıyla aktarma sağlanıyor bunda hemfikiriz zaten.sorun şu; 10 yıl öncesiyle 10 yıl sonrasında fark çok teknoloji ilerliyor ancak sapma payı da çok ilerliyor.örnek; ahmet bir model yapıyor peşine mehmette yapıyor bunu gören ali de yapıyor derken böyle böyle önüne gelen kodlama yaparak modül oluşturuyor.ben sadece bilinmiş birşeylerin üstüne gidilmesi taraftarıyım onu geliştirmeleri tarafındayım.daha derinlere inersek havaya müdahele edilme olasılığı var nitekim zamanında bölgesel rüzgarların çizdiği rotayı belirlemek için uzaya fırlatılan bir kapsül gibi abd tarafından yani kısacası şu; yapay zekaların bize aktardığı bu veriler sonucunda kalp kırmaya küfürleşmeye değecek bir konu yok baki olan dostluktur.
-
Hocam Kastamonu sahil bu gece yarın sabah kar alır mı
Kastamonu yarın öğlene kadar hafif kar yağışı olacak nem çok fazla olmadığından dolayı yağışta olmuyor maalesef
-
Tebrik ederim seni hocam başarılar
Yapay Zekalara göre yorum ve tahmin yapıyoruz elle tutulur gözle görülür birşey yok.yanılmak gayet normal kimse burada eleştiri yapmasın bence sosyal medyalarda görüyorum Küfürler havada uçuyor sen bilmiyon ben biliyom vs gibi kelimeler saçmalığın nirvanasıdır. YAPAY ZEKA bu fazla takılmayın hocam Herkese Başarılar.😊
-
Hocam benim yazdıklarımı yanlış anlamayın fakat düşüncem değil teorimdir bu sene bölgesel rüzgar yavaşlamasını beklemiyorum.
Bu sene hiçbir yorumunda yanılmadım yanıldıysam kanıt ile eleştiri bekliyorum tüm forum takipçi dostlarımızdan .
Yanlış anlaşılcak bir durum yok herkesin tahminine saygım var. Beklentilerine benden 10/4 veriyorum 6'yı kesmemin sebebi ise şubatta Isınma Olup girdap darbe alabilir haliyle rüzgarlarında yavaşlaması bunlara etken olacaktır diye düşünüyorum. Ama ocak sonu ve şubata kadar bende Sizlerle hem fikirim Yani olanı söylüyoruz sonra topa tutuluyoruz 🙂
-
Tehlikeli işler bölgesel rüzgarlar yavaşlasada bize sistem geleceğinin bir garantisi yok Avrupa kıtasına gitme olasılığı daha çok .
Onun orantısı da var -5/+15 arasında bir yerde olursa ülkeye balyoz indirebilir
-
Zonal rüzgaları ocak sonunda tekrar düşüşe geçiyor hocam
Şubatı bekleyin.
-
Burada kaç gündür söylüyorum arkadaşlar bölgesel rüzgar(zonal) rüzgarlar çok yüksek seyretmekte ULL bir anda çıktı o bile başta herkese efsane geliyor dedirtti ama aykırı bir sistem oldugu bariz belliydi nitekim çekirdeği kafkaslara doğru gönderdi bize de kırıntısı kaldı.bize sistem inecekse bu rüzgarların hızının düşmesi gerekiyor Ao ve Nao önemli ama tüm bu etkenleri rüzgarlar belirliyor.
-
Eren gerçekleri görmeye başladığına sevindim.
-
30-90 enlem bölgesel ruzgarlarina bakmaya çekiniyorum belkide sistem dogulayacak .
Burada onu anlatmaya çalışıyorum izlanda doğuya doğru iteleyecek azorun yükselmesine bakmayın tam yükselemeden yan yatması olası bir durum zaten.
-
Okuldaki devamsızlığım 9 buçuk gün yarım gün daha gitmezsem sınıfta kalacağım ve babamın bundan haberi yok sakin kalmak için ne yapmalıyım? Özelden benle birisi konuşsun çok tedirgin hissediyorum
Devlet okulumu?