Bölge geneli kar yağışına kavuşacak bu akşamdan itibaren yavaş yavaş sahil kısmına yayılacak şuan yüksek kesimlerde görülen kar yağışları ilerleyen saatlerde sahile doğru inecektir. Şehirler arası kar yağışından farklılık olabilir yine diyorum kimse sahillere 1 metre kar beklemesin. Sadece topografik bakımdan doğu karadenizin yağışı diğer illere göre fazla olduğu için soğuk girişinden sonra doğu Karadeniz bölgesi bizlerden daha fazla yağış alabilir, 1 hafta önce haritalarda görülen yağışlarla 2 gün önce görülen yağışlar arasında ciddi anlamda fark var bu her zaman böyle olmuştur. Artık anı yaşayacağız bölgemiz adina hayırlı olsun barajlar dolsun
Cerkes55 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Gfs gece güncellemesinde sochide bulunan alçak basıncı sinop ve Samsun'dan içeriye alarak resmen karadenizi bu iki şehire yağdırdı muazzam bir görüntü...
Değişime açıktır
-
Güncelleme için yarın son nokta koyulur artık gerisi radar takibi
-
Şu an istikameti neresi gözüküyor topun ortasının
3 gün öncede söyledim yine de söylerim orta karadeniz
-
Cerkes55 hocam ab samsun için yağışı baya kesti samsun için analiz uapıcakmısınız
Sochide ki ab nin konumuna göre yağışlar değişecek ama şuan sistemin yıldızı doğu karadenize kaydı ve buda oradaki topografik yapıyı da işin içine sokunca haliyle yıldız oluyor sorun yok tüm karadeniz Bölgesi kıyılarına ben cm tahmini yaparken az tuttum millet yarım metre 1 metre ile tahmin yapıyordu çok yanlış neden az gösterdiğimin kanıtını bir defa daha gördük şimdi sistemi yaşama zamanı 🙋
-
Marmarali bir kar sever olarak şöyle kıyıda köşede sizi rahatsız etmeden durabilirmiyim?
Bende bir samsunlu olarak herşeyin iyisini anlatmak olmaz bazende kötüyü konuşmak gerekiyor o yüzden hoşgeldin 🙋
Gelen soğuk hava çok güzel kar yağışları bırakacaktır bunda hiç bir şüphem yok. birileri gibi ben size burada sahillere metrelik kar yağacak diyip etkileşim kasmıyorum.
Her bölgenin topografik yapısı farklıdır.
Sistem Batıladı Doğuladı Kavgası yapacağınıza sistemin içinde bulunan bazı olumsuz durumları da aktarın millete,bu şekilde ben bilgiliyim diyemezsiniz.
Haftalardır gözüme kestirdiğim bir durum var SOCHİ !
Haritada göründüğü gibi sochi civarında oluşan AB eğer döne döne Samsun'a inerse soğuğu kırpar yağışı azaltır havada yıldız bile sayarız şuan Samsun'dan giriş yapmıyor ama yapabilir de bu durum Samsun Giresun arasında bir yere inecek ama nereye inecek henüz belli değil.Kar yağmayacak anlamına gelmiyor yine kar geliyor ancak sistemin içinde yağışın ve soğuğun kırılması hiç istemeyeceğimiz bir durum
Her Güzelin Bir Kusuru Olduğu Gibi
Her Güzel Sisteminde Bir Kusuru olur Takibe Devam 🙋
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
-38 lik soğuk hava çekirdeği orta Karadeniz üzerinde ekstrem hava olayları olabilir...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Samsun/İlkadım
Arkadaşlar 1 metre kar yağmayacak yağacak olan yağışları iyi değerlendirin keyfini çıkarın her yere kar yağacak
-
Zonguldak çok şanssız konuma düştü. Diyagramda %100 bile yok. Ecmwf ye göre biraz daha şanslı duruyor.
ULL çekirdeğinin tam merkezinde olunca böyle oluyor 2017 de ordu da yaşandı bu durum çevre iller en az 40 cm kar almıştı
-
hocam kastamonu merkez ne olur
10-15 cm beklentim var
-
Cerkes55 Bey Tokat Erbaa için son durum nedir
10-15 cm civarı
-
Karadeniz hattında hiç bir problem görmüyorum arkadaşlar
-
Sosyal medyada 60-70 cm sahillere kar yağacak diyenler gibi hayal satmıyorum arkadaşlar minimum değerlerden bahsederek bölgemizin kıyı şeridinde beklenilen kar miktarlarını yazdım altı olmaz üstü olur gerisini siz düşünün 🙋
-
Hocam deklerle sahil bandı 40 a merdiven dayayabilir mi sizce ? Potansiyel var mı ?
Sadece deklere bağlanmayın rüzgar faktörü şehirler için çok önemli her şehir dekleri yakalayacak diye bir durum yok