Sabah + değerler olursa modellerde şaşırmayın. üst üste gelen sistemleri geçtim winter'ın dediği gibi izobarlar çelişkili izobarları geçtim bölgesel rüzgarların akımı bu sistemleri desteklemiyor.
Cerkes55 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Model paylaşım safyasında çok muhabbet ediliyor.sadece paylaşım yapılıp yorum yapılırsa mesaj kirliliğinede son verilmiş olunur.
-
Herkesin merakı var bizde merakları giderip yardımcı olmaya çalışıyoruz dayı.🙂
-
Ben fevzi kardeşimize yardımcı olim karadeniz sahil hattı 22-23 aralıkta ne yaşadıysa aynı şekilde yaşayacaktır fazlası olabilirmi orası da süpriz. yarın sabah ecmwf ne derse odur.yüksek kesimler ve iç kesimler endişe etmesin güzel kar yağışı alacaktır.efsane beklemeyin örtüye kavuşun o size yeter efsanelikte bir sistem yok zaten
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. Ocak sonu patentin değişeceğini ben kendim ve kadir arkadaşımın olduğu whatsap grubunda çok önceden söyledim. kadir arkadaşımda bilir tanır beni.beni aslında siz de tanıyorsunuz sadece buraya üye değildim üye olmuş olsaydım daha önceden bende yazar çizerdim.tahminine bende +1 koyuyorum başarılarının devamını diliyorum 🙂
-
Hocam 340 saat dediniz buna biraz alındım bu sistemi ne zamandır yazdık konu açtık
2018 diyorum hocam gerisini sen düşün...
-
İleri tarih sistemleri için EPS'yi takip edin.
-
Önce 23'ünde sonra 24'ünde şimdi de 26'sında gösteriyor sistemi ben karadeniz bölgesinde 28 ocak olarak bir tarih verdim dün Kendisini o tarihlere öteleyecektir.potansiyeli çok yüksek bir sistem 340.saatlere sevinmemek gerekiyor tabi o ayrı bugün gösterir yarın göstermez karamsarlık yaşamayın ülke büyük bir sistem görecek buna inanıyorum ilerde
-
Yarın sisteme ECMWF modeli son noktayı koyar ve yaşamaya başlarız.GFS modeli ne zaman 30 senaryoluk alt yapıya geçti o zaman saçmalaya başladı işte
-
Gfs sistemin ömrünü kısalttı bölge için 12 saatlik bir sistem haline dönüştü
-
Trabzonda yorozun etkisi ; Akçaabat , Trabzon merkez ve yomraya yağış bakımından etkisi vardır. Bulut tepe yüksekliği yeteri kadar olmayan sistemlerde rüzgar yönü de kuzeyli olursa bu noktalar yağış sorunu çekiyor .
Trabzonun doğu ilçelerinde yorozun bir etksi yoktur. Bu bölgeler sistemlerde yağış alamıyorsa nedeni rüzgar yönü dür
Örnek:en son gelen sistemde rüzgar yönü çoğunlukla kuzeybatılı ve batılı olduğundan of sürmene araklı yağış sorunu çekti ama rizenin batı ilçelerinde 5cm örtü oluştu . Rüzgar yönü kritik bir etkendir... Trazbon ofta 1 metreye yakın kar varken Trabzon merkezde 30cm vardı . Bunun tam tersi örnekleride var.
Memleketimi tek geçerim.Of her zaman rüzgardan ekmek yer önü açık alan engelleyen bir diklik yok.sistemin nereye nasıl ne şiddette geldiği önemli.karayel ile gelindiği vakit yüksekleri daha çok yiyor ekmeği ama yıldız olarak geldiğinde merkez dağlara göre fazla yaşıyor
-
Şunu da söylemek gerekiyor.ULL çekirdeği hangi şehire oturursa o şehire kar beklemek diğer şehirlere göre daha az olacaktır.saatin ters yönünde ilerlediği için çevresindeki illere yagış pompalayacaktır.2017 sisteminde yaşadık -42 lik çekirdek ordudan giriş yaptı ama orduya 15 cm kar yağmıştı çevre iller neredeyse rekor kırmıştı.
-
Aralık ayında ki sistemle bir tutmayınız bunu. Sıcaklık en büyük sorun olacak. Keşke sıfırın altına düşse sıcaklıklar lakin son güncellemelere göre zor. İnşallah değişir yaşayıp göreceğiz
Sıcaklık aynı -35 ile -37 arasında gündüz sıcaklığı 0.1 derece oynar mgm kurumunun gün içi sıcaklığını 3 derece gösterip o an samsunda 0.3 derece yi gördüğümü biliyorum sıcaklıkta sorun olmaz.şunu da söylemek gerek yarın sabah netleşir bu ULL sistemi ama az çok rota belli oldu artık.
-
SAMSUN Terme nolur rakım yüksek biraz
200-300 rakım ise gayet güzel kar görürsün
-
Karadeniz sahil hattında cıvık örtü dediğiniz örtü biçimi olmaz saf kar yapar 500 hpa -35 lerde geziyor.aralıkta yaşanan sistemde ise 500 hpa -34/-37 arasındaydı.her zaman karadenizin yağış faktörünü unutuyorsunuz.bölgecilik anlamında söylemiyorum türkiye de akdeniz,ege ve karadeniz yağış bakımından her zaman öndedir.Anlık yaşanacak bir sistem dediğim gibi süprizlerle dolu kestirmek zor.