Geliyorreee
Sistemi indirecek basınç dizilim beklentinizi söyleyebilirmisiniz. Modellerde ilerleyen günlerde İskandinav bölgesinde yüksek basınç hakimiyeti görebilirmiyiz?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGeliyorreee
Sistemi indirecek basınç dizilim beklentinizi söyleyebilirmisiniz. Modellerde ilerleyen günlerde İskandinav bölgesinde yüksek basınç hakimiyeti görebilirmiyiz?
Sistem beklenenden kat be kat fazla etki yapacak dedik durun daha bunun yarını var bu saatlerde Rize'nin en doğusu Artvin kıyıları kara batıyor anlık ve aynı şekilde diğer yerlerde.
Burada hangi tahmincimiz orta Karadeniz haricinde diğer yerlerde sahiller sıkıntı olacak demiş?
Burayı demedim mgm ve bazi twitter şovmenlerine hahahahaha
Batı Karadeniz sahilleri özellikle doğusu, Giresun'un doğusu, Trabzon'un batısı, Rize ve Artvin için herkesi ters köşe yapacak bir sistem sonuçları olacak. Saf kar yağışları deniz seviyesinde olacak üçyüz metreden itibaren saf kar bekleyenler the weather channel gibi sitelerden tahmin yapanlar..
Ecmwf yarın daha güzel gelecek sistem süresi 6 saat daha uzayacak. Batı Karadeniz, Rize ve Artvin sahilleri en az 10 cm örtüsü cepte üstüne eklenmede olacak yer yer.
Kış aylarının vazgeçilmez verisidir. Modellerde 850 hPa -6 ve -4 arası bir sistem varsa sahiller adına bir süpriz olurmu diye bakarım. Sizce bu veri nedir? Trabzon-Artvin arasına dikkat.
Nedense Ordu olarak biraz az yağış alacağız gibi hissediyorum
Bu akşam yağışta ecmwf'de gfs'ye benzemeye çalışacak fakat tam olarak değil. Gfs ecmwf ortası bir yağış yönü olacak ve her yer kar alacak biri fazla biri eksik olur orası dediğin gibi.
salı gecesi vermesinde :D
Salı gecesinden sahiller için yoğun kar yağışı uyarısı verecek ne donanıma nede mühendise sahipler. Masa başı çaycı çorbacı tayfa.
Mgm sahiller için yoğun kar uyarısını Carşamba akşamı kar başlayınca verecek çünkü onlarda sahillere kar yağacağını bilmiyor. Radara bakacaklar bir de sıcaklıklara çat yapıştıracaklar uyarıyı. Bu işler böyle.
Gömülüyoruz. Kısa sürede cm arttıran iri taneli yoğun kar.. Çarşamba akşamı herkes fotoları atsın forumuda kara gömecez.
Bu arada yakınınızda, mahallenizde tanıdığınız yaşlılara maddi durumu olmayan insanlara dayanışmayla yardımcı olun. İlk öncelik ısınma, barınma ve yiyecek olsun. Winter is Coming...
Ben şimdi gidiyorum canlar önümüzdeki sistemin tadını çıkarın Ocak ortası gibi tekrar gelip cm tahminleriyle baştan çıkacaz. Allah'a emanet olun. Winter is Coming...
Ocak ilk yarısı batı merkezli baba sistem, Ocak ikinci yarısı özellikle 15-20 Ocak arası doğu merkezli efsane sistem gelecek. Ocak ayında tamamen karakış şartları olacak fakat Şubat ayında çok durgun günler var sistemler peşi sıra Batı Avrupa'ya akacak. Sibirya kökenli en az iki sistem alırlar fakat Ocak ayında biz bunu kat be kat telafi edeceğiz.
Bakalım banada beklenenden iyi olabilir gibi geliyor düşük beklentiyle girmek tabi daha iyi eğer sürprizlere kaçarsa mutlu olursun
12 derecelik denize 500'de -35 / 850'de -10 girişi olacak. Graupel sağanakları, gökgürültüsü gibi hadiselerde olacak. Deniz etkili yağışlarıda hesaba katmıyor bazı tahminciler. Görünenden daha fazla yağış olacak radarda güçsüz gibi görünen kütleler bile yoğun yağışlara yol açacak.
Diyorum ya karadeniz suprizlerle doludur bi kızdımı ortalığı yıkar geçer
Herkesin biraz ümitsiz olması bence iyi. Ne gördük ne yaşadık diyerek dahada sevinecekler. -6 girdiği anda yağışlar kara çevirmeye başlayacak.