Herkes elbette kapısının önüne isteyecek. Daha sistem netleşmedi. Ama şu haliyle gelirse doğu Karadeniz sağlam kar alırken Tüm Marmara seyreder ve Botaşa çalışır. Umarım düzelir.
Snowman3441 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu soğuğa bu kadar az yağış olması imkansıza yakın. Gelecekse böyle gelsin işte
-
Siz deyince bütün sorun çözülecek mi ? Peki siz o zaman ! Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım,madem tahminci değilsiniz ki bunu kendi ağzınızla söylüyorsunuz o zaman dayanaklarınız nedir,sadece tecrübe mi ? Eğer bu kadar engin bir tecrübeye sahipseniz diyecek pek bir söz bulamıyorum,söylemek istediğim şey sizi okurken rahatsız oluyorum,size iyi forumlar, özelikle size,size,size.
Benim yazdıklarımdan rahatsız oluyorsanız burada engelleme diye birşey var sanırım. Engelleyin geçin uzatmayın.
-
Tahminci değilsen neden devamlı olumsuz öngörülerde bulunarak insanların umutlarını kırıyorsun.Ben tahminci değilim demek elimde veri olmadan konuşuyorum demektir.Ayrıca elinde yeterli veri olmadan efsane geliyor demek ne kadar boşsa senin yaptığın da o kadar boş.Belki senin tahminlerin doğru çıkacak fakat bu atıp tutmayla alakalı bir olay olur,yani elle tutulur dayanakları olmadan yapılan bir eylem...Senin yaptığının alâsını yaparım ama insanlara ve hava tahmin bilimine saygımdan dolayı yapmıyorum.Lütfen biraz saygı...
Bunun saygısızlıkla alakası yok. Ayrıca ben tanımadığım kimseye sen dilini kullanmıyorum. Sen de kullanamazsın.
Tahminci değilim ama az buçuk çok uzun olmayan vadeyi görüp yorumlayabiliyorum. Bu dediklerinizi gidin trollere söyleyin. Olumlu bir durum olursa da kalkıp bunu belirtir ve seviniriz. Burada hepimizin ortak bir sevdası var. Kar. O yüzden tanımadığınız kimse hakkında daha düzgün ifadeler kullanın.
-
Ayın 21-22 sinde gelme ihtimali olan sistem için ne düşünüyorsun
Hocam ben tahminci değilim. Sadece yıllardır yaptığım veri inceleme ve gözleme göre konuşuyorum. Evet ay ortasından sonra bir hareket var. Ancak İstanbula kar yapacak bir soğuk umudu çok zayıf şu anda.
-
Herşey çok kötü çook hiçbir şey düzelmiyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Uzun vade için hiçbirşey vaat etmiyor. Zira - 10 ve altı senaryo yok. Gelecek kar yapacak bir sistem görüntüsünü 12-13 gün önceden vermeyebilir. Ama diyagram da - 10 altı senaryo olsaydı bir umut var derdik. Maalesef yok. Ocak ayı da cılız soğuklarla bitecek gibi. Umarım bol bol yağış alırız.
-
Gfs yine bambaşka takılıyor. Soğuk çok güçlü ancak ülkeye girişi yok.
-
ecmwf yıllar boyu en güzel güncelini yaptı yeminle,böyle bir güncel hatırlamıyorum uzun zamandır
Bir güncelleme ile birşey olmaz. İstikrar sağlanırsa o zaman birşeyler konuşabiliriz. Bu haliyle geldiği varsayında doğu Karadeniz sistemi olur.
-
Hergün değişen, ötelenen ama lehimize hiçbir anlamı olmayan bir veri artık diyagram. Zira günü gelince en fazla - 4'le soğuk yağmur alıyoruz. En kötü yanı da sanırım alıştık.
-
Resmen ülke üzerinde soğuk hava kalkanı var. Artık buna inanıyorum. Mantıklı hiçbir izahını bulamıyorum. Tam ülke sınırında - 12'ler var en fazla - 4 girebiliyor. Bildiğin sınır çiziyor.
-
Uzun vade de yalandan da olsa bir kar yağışı verirdi. Artık o bile yok..
-
Abd bu kadar soğuk ve karlı iken, bizim soğuk tarafa geçip kar almamız mucize. Anladığım kadarıyla Ocak ayı boyunca bu böyle devam edecek.
-
Bize bu lazım Çağrı Erdal 2021 arşivimden, şimdi tekrar bakınca muzzam bir potansiyeli rakım sistemi olarak yaşamışız
Rakım 100 ve üzeri için çok güzel bir sistemdi. Kocaeli için son 10 yılın efsanesi idi. Umut veren, sistem alacaksınız diyen diyagram budur. Bir hafta önceden kar oranları %80 ve üzerinde.
-
Her güncelleme ile daha rezalet bir hal alıyor yaşadığımız süreç.
-
Nelere kadirsin GFS,bir öğle güncellemesiyle mevsimlerin tanımlarını tartışmaya açtın ! Arkadaşlar sizce de biraz abartmıyoruz muyuz? Bilimsel bir mesele üzerine duygusal sapmalara kapılmak sizi komik duruma düşürüyor,benden söylemesi...
Bir öğle günceli ile bunu söylemiyorum. Geçen günlerde de yazmıştım bununla ilgili. Gfs ve diğer veriler ocak ayının ilk 20 gününü mevsim normallerinin 6, 7 derece üstünde gösteriyor. Gfs istikrarlı bir şekilde gösteriyor. Yüksek ihtimalle böyle olduğu varsayımında elimizde 10 gün kalıyor Ocak için. İşte o zaman aralığında günlerce mevsim normallerinin altında kalmamız lazım ki en azından 1,2 derece üstünde kapatmış olalım. Zira Ocak ayının İstanbul için ortalama sıcaklığı 6.9 derece. Öyle olmadığı Ocak ayını komple bu şekilde kapattığımızı düşünürsek mevsim normallerinin 6 hatta 7 derece üstüne çıkmış olacağız.