İstanbul rakım 200 hatta 300 metre üstü değilse şakır şakır yağmur alır bu görüntüde. Aydos zirve kara gömülürken, şehrin geneli buz gibi yağmur alır. Artık kısa vadeye giriyoruz. İyileşme olacaksa yarın öbür gün olmalı.
Snowman3441 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bize sancısız sistem gelmesi mümkün mü. Umutlanmadan takip etmek en doğrusu. Bir sistem gelecekse son üç güne kadar oturmuyor. Son yıllarda bu hep böyle.
-
Sinan hocanın attığı verilere göre umut bağlanacak bir sistem görüntüsü yok. Elbette veriler çok değişken ancak mevcut tablo bunu gösteriyor.
-
Dediğim gibi sabahla alakası yok. Sabah kara boğarken karı bırak yağış yok.
-
Gfs kontrol verisi güzel veriyor Gfs saçmalamış bence
Kontrol verisinin hiçbir anlamı yok son zamanlarda. Ana çıktı adam akıllı sistem verip ısrar etmediği sürece bence diğer modellerin de pek bir anlamı kalmıyor. Bu sene gfs iyi gidiyor. Diğer modellerden sistem veren hep oldu. Ama gfs desteği olmadı hiçbirinde sonuç gfs'nin dediği oldu.
-
Gem ve ukmo'da bozmuş. Ecmwf'nin bozması sürpriz olmaz. Hatta yüksek ihtimal.
-
Gfs'de hala ecmwf gibi bir umut yok. Bakalım ecmwf ne diyecek. Her geçen gün kıştan yemeye devam ediyoruz.
-
Gfs yine bambaşka takılıyor. Her altı saatte inanılmaz değişik ilerliyor.
-
ECMWF ve GEM indirirken GFS neden hala indirmiyor?
Farklı düşünüyor diyeceğim ama altı saatte 180 derece değişebilen bir model. Önemli olan ısrarlı şekilde farklı takılması. O zaman diğerlerini de yanına çekmişliği çok vardır. Ancak henüz çok uzun vadede bu modellere göre. Birkaç gün beklemek lazım.
-
Abi senin beklentin mor du ama -12 mor olmuyor ve -12 benim konumu kurtarmıyor abi
Mor ne zaman girmiş Türkiye'ye. - 12 nasıl kurtarmıyor. 850'de - 12 özel bir değerdir.-10'la worteks ile metrelik kar aldı İstanbul
-
Daha tam elden gitti demek yanlış olur bence ortalamalar güzel, ECMWF ve GEM de veriyor hala bir şeyler ben daha ümidimi kaybetmedim.
Kar namına birşey yok ortada. Yağış olarak bakıyorum oda çok az.
-
Öyle böyle Şubat ilk haftada gidiyor elden.
-
Ecmwf aifs 😎
The content cannot be displayed because it is no longer available. Bunu git kendi bölgende paylaş. Gözlük takıp İstanbul konusunda paylaşmanın iyiniyetli bir yönü yok.
-
GFS sabah güncellemesi diyagramı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ana çıktı iki gündür sıcak çıktı. Kümelenme aşağıda ancak - 10 ve altı senaryo neredeyse yok.
-
Ocak 15'ten sonra zonal rüzgarlar zayıflıyor görünüyordu. Sonra değişti 25 sonrası oldu. 25'i gibi üç, dört güncelleme güzel sistem verdi,sonra bir bozdu döndü yüksek basınç oturdu üzerimize Ocak ayını kapattık beş gün önce. Ocak 31 gibi veriler iyi dedik bu sefer Şubatın ilk günleri birşeyler gösterir gibi oldu, geldiğimiz noktada Şubat ilk haftası da Pv güçlü, zonal rüzgarlar kuvvetli ve muhtemelen Şubat ilk haftayı da kapattık. Rezalet hiç başlamayan bir kış, mevsim normali diye birşey kalmadı, dağlarda dahi doğru düzgün kar yok. Belirli yerler hariç yağmur dahi yağmıyor. Açık ara tarihin en rezil kışı.