Odesay tarafından yazılan gönderiler

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Gfs ve Ecmwf arasında Mjo endeksi birbirlerinden bağımsız hareket ediyor. Ecm çembere girmeye meyilli.

Gfs mjo hattı süper inanılmaz çok güçlü giriyor umarım ecmwf dediği olmaz Gfs daha tutarlı olur inşallah önemli olan güçlü gidişat 4 ve 5 faza girip blokaj oluşturması...

umarım bölünme olmaz yer değiştirme olur

burda Mjo merkezden kaçıp 3 güçlü ordan 4 ,5 güçlü girerse güzel Şubat ayı yaşarız

Yani kuresel isinmada 1.5 derecenin uzerine mi cikcaz yoksa 1 2 yillik geçici mi tekrar 1.1 e donucekmi

önümüzde ki 10 yıl boyunca küre cok daha sıcak olucak ve iklim değişimi olucak Türkiye'de Kar ve soğuk cok daha zor şartlarda olucak

15 Ocak 2022'de Hunga Tonga–Hunga Ha'apai (HTHH) patlaması 146 MtH2O ve 0,42 MtSO2 enjekte ettistratosfere. Bu büyük su buharı pertürbasyonu, HTHH'nin muhtemelen büyük bir volkanik patlama için olağandışı net ışınımsal zorlamayı artıracağı ve önümüzdeki on yıl içinde küresel yüzey sıcaklığı anomalisinin geçici olarak 1,5 °C'yi aşması olasılığını artıracağı anlamına gelir. Burada, HTHH patlamasına verilen radyasyon tepkisini tahmin ediyoruz ve patlamanın ardından küresel ortalama yüzey sıcaklığı anomalisinin kısa bir süre sonra 1.5 °C'yi aşma riskini artırıyoruz. HTHH'nin yakın zamanda 1,5 °C'yi aşma şansının somut bir etkisi olduğunu gösteriyoruz (önümüzdeki 5 yılda en az birinin 1,5 °C'yi aşma şansını %7 artırıyor), ancak iklim politikası hırsının seviyesi, özellikle hafifletme kısa ömürlü iklim kirleticilerinin oranı, on yıllık zaman ölçeklerinde 1,5 °C'lik aşım görünümüne hakimdir...

Volkan 🌋 dedik can dedik içimizden geçti

küresel sıcaklığı arttırıyor...

Arkadaşlar! 1907 benzeri daha uzun soluklu su olabilir uğursuz 87 kışını anmayalım yeter ki ;)

azor ve İskandinav yükseği bekliyorum güçlü 1060 mb derin siklon giritten iç Anadolu'ya evrilerek 995 mb dönüş hareketiyle Trakya Marmara Ege Batı Karadeniz sağlam yoğun kar alabilir 850 hp beklentim -16 Trakya sınırda -20 Balkanlar hattı -25 gerisini siz düşünün...

Arkadaşlar ilk sistem 26 ve 2 Şubat demistim zayıf orta kuvvette soğuk, Eğer ki 10 hp ısınması olursa yer değiştirme sonucunda yılın en sert sistemi mjo 5 fazda güçlü olduğu takdirde 12 ve 20 subat tarihi soğuklar 1907 mi geliyor! tarih tekerrür mü edecek ..

Arkadaşlar! bakın biz sağlam kış ve uzun süreli yağışlar istiyorsak burdan

1 mjo fazı

2 Vortex kutup girdabı

3 Hint fazı

4 La-nina etkileri

5 Nao ve Ao

Mjo fazı çok etkilidir ama merkeze yolculuk yaptıkça sıkıntılı süreçler devam ediyor

Strotosfer ısınması olucaksa Mjo 4 5 6 ve 7 güçlü girmesi gerekiyor şuanda oda yok o yüzden ani Strotosfer ısınması beklemiyorum ocak gibi Şubat olucak gibi görüntü sunuyor...