Odesay tarafından yazılan gönderiler

Meteoroloji camiasında ki SSW fanatikliğini anlayamıyorum. SSW olduğu zaman zaten mantık olarak split oluyor stratosfer bölünüyor. Bunada başka deyişle Majör ısınma diyoruz. Bu olay ülkemiz adına çok riskli. Kutbu aşağı indirir EyvALLAH ama Avrupa bizden her zaman bir adım önde olur. En yakın Majör ısınma hatırladığım kadarıyla 2018 yılında olmuştu. Herkes 1987-1929 senaryoları çizerken soğuklara el salladık. Avrupa tarihinin en şiddetli soğuklarından birini aldı. En büyük örnek.

Bölünme bize yaramaz Yer değiştirme işimize gelir, Mjo fazı 4 5 6'cı faza güçlü girseydi neler olucaktı neler

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Mjo 1 ve 2 bize yaramaz 3 fazda sistem alırız 4 fazda blokaj olursa ya italya ya biz olayı 5 faz şubat 15 ise işimiz cok zor hızlı faz gecişi lazım yoksa kışa veda ederiz ,son günlerde Strotosfer ani ısınma veriyor arada bir yok ediyor takipteyiz

...

bu görüntüden hic birsey cıkmaz ...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Odesay eğer senin için sorun MJO verisi ise onda da ben sıkıntı falan göremiyorum. Hatta her şey çok iyi ilerliyor. Şubat ilk hafta itibariyle MJO faz 5’e geçince kendin buradan paylaşırsın.

Kral sorun o degil lanet olası Ural yükseği bu 6 yıldır başımızı ağrıtıyor, batıdan gelen yağışlı hava dalgasını sokmuyor blokaj yüksek bu araştırılmalı ...

Mjo zayıf giriyor 5 faza gecişi subat 10 bulur gibi Strotosfer ani ısınma yok gibi Vortex cok kuvvetli valla hayatımda gördüğüm en b.k tan kış insallah bunları da aramayız seneye 2007 2014 2018 ucü bir araya gelse 2023 etmez 2022 devamı ve 2023 kışı allah korusun

Birazda bilgi paylaşalım madem havalar durgun gidiyor.. :onay:

Tek care VEİ 7 SÜPER VOLKANİK SO² PÜSKÜRMESİ...

umudum bu istersek olmaz istemesek olur küre anca bu şekilde soğuyabilir

Arkadaşlar 15 ve 26 Ocak yine yüksek etkisinde olacağız mevsime göre son yılların en sıcak ocak ayı olucak 26 ocak ve sonrası muamma oldu kısaca bu kış %99 ihtimalle gelmeden bitti

gerçekçi olmakta fayda var kuzeyden adam gibi soğuk bile yok küresel ısınma nirvanaya ulaştı

..

Mjo fazlarinda sapma çok yüksek buda geçişler hızlı olacak demek mjo aynı zamanda ao ve naoyuda anlatır faz geçişlerinde sistem beklenebilir 3.faza geçişte bekleyen de var ben 5-6-7yi bekliyorum

3 faza güçlü girerse 26 sonrası sistem gelir, 5 güçlü girebilirse 10 subat gibi uzun sureli soğuklar bizde olur

Mjo 3 faza geçişiyle azor destekli güzel bir sistem bekliyorum 26 ocak ve 2 Şubat arası

asıl bomba sistem 8 subat ile 14 Şubat arası bu tarihlerden mjo fazının 5 ve 7'ci faza güçlü ve sabit olucağını düşünüyorum dediğim doğrultuda Azor + İskandinav blokaji ile Subat ve Mart oldukça haraketli olacaktır...

ya fettah ya Rahmân ya Nur ya Rezzak esmasıyla bereketli yağışlara kavuşmak nasip olsun 🤲🤲🤲