Odesay tarafından yazılan gönderiler

Baskı kalıpları nedeniyle şimdi daha güçlü bir Kış başlangıcı görüyoruz. Aşağıda, ECMWF haftalık tahmininden aynı dönem için basınç anormalliklerini görebilirsiniz. Kuzey Yarımküre'deki dolaşımı güçlü bir engelleme modeli devraldı.

Güçlü yüksek basınçlı engelleme, Kuzey Atlantik/Grönland bölgesinden Kanada boyunca Kuzey Pasifik'e kadar uzanır. Bu, Kuzey Kutbu bölgelerinden gelen soğuk havanın kilidini açarak ve normalden çok daha güneye kaçmasına izin vererek güçlü bir jet akışı kesintisine neden olur.

Kısaca Ocak ve Şubat ayında ülkemiz sırt etkisinde olacağından bol bol lodos ve yağmur ara ara sis pus olucak ne yazık ki bu kış son 20 yılın en ılık ve yarı kurak kışı olmaya %99 aday olucak ☀️🐫🌵😭

kış-2022-2023-aralık-basınç-desen-anomalisi-kuzey-yarımküre-ecmwf-verileri-mevsimsel-anomalisi-kar-tahmini

Selamünaleyküm Hayırlı Sabahlar

Sinan bu Tonga yanardağı iklimi altüst etti Arabistan'ta oluşan aşırı yağışların Güney kürede üst atmosfer Strotosfer de soğumaya Troposfer de ısınmaya yol açtı küresel sıcaklık 1 derece artışa gecti korkum el nino döneminde olağan dışı sıcaklar 😭

so² yerine h2⁰ salınımı oldukca fazla oldu atmosferde var olan su Buharının %15 kadar fazla enjekte olmuş co² daha tehlikelidir su buharı :(

Arkadaşlar! önümüzdeki günlerde yurdumuz cok sıcak hava dalgasının etkisine girecek malesef ki doğru okudunuz :( mevsime göre Mayıs ve Haziran'da oluşan 850 hp +16 değeri gitmiş olacak Allah sonumuzu hayır bereketli eylesin 2'ci sıcak dalga 10 ocak gibi Libya'dan girecek ...

Bu sene uyku saatimi ileri aldım hazırlık yapıyorum.

Sinan Günaydın, Biz sistem almak istiyorsak Mjo fazının Ocak ayında 5 faz'dan 7 faza güçlü girmesini isteyeceğiz nötre yakın hafif negatif endeks + 10 hp de bölünme yerine Yer değiştirme olasılığı oluşursa bunu lehinize çevirebiliriz onun dışındaki durumlar aleyhimize gelişiyor Her mjo 5 ve 7 bize sistem inderecek durumuda yok aya göre Nao ve Ao göre faz ceşitleri var İskandinavya+Azor blokajı görürsek dediğin olabilir onun dışında şu anki görünen uzun vade de malesef Normallerin hep üstündeyiz umarım sen haklı cıkarsın ben cok özledim Kar yağmur ve Soğuk fırtına Dağlarda bile kar yok acı gercekler ...

Öncelikle Türkçeyi hangi okulda öğrendinginizi merak ediyorum :)) uzun vadede stratosfer bakımından dediğiniz doğru kutup rüzgarları güçlü ancak biz rüzgarlar güçlüykende sistem almış bulunmaktayız mjo ise değişken bir veri her hafta değişmekte ..

Eren keşke haklı cıksanızda bende yanılsam gercekler cöl hayaller Sibirya

Mesajını ben düzenledim son cümlelerin hoş değil buradayız benim öyle prim ile işim olmaz biliyorsundur

Kral uzun vadede rosby bakıp tahmin yapmayın Mjo fazı olumsuz etkenlerde , lütfen Strotosfer verileri uzun vadede en kötü 20 ocağa kadar hic birşey yok ...

Biz senin ile Daha önceki Senlerden tanışmadık mı Acaba Bizim yazdıklarımız tekrar tekrar oku sonra gel yorumlaşalım

Sinan Gardaş 10 ocak olsun Uzatalım belki bakarsın dag fare doğurur :) 4 günde benden ek senin efsaneyi kestaneye dönecek ya 4 gözle bekliyorum o günü 🤣

Arkadaşlar! uzun vade de malesef kayda değer bir soğuk hava görünmüyor , aksine Ocak ayını normallerin 1.ila 3 derece üstünde kurak gecme ihtimalide hayli yüksektir ...

uzun vade Nao ve Ao eps ve Üst atmosfer verilerine göre ...

Arkadaşlar !! o kadar veri inceledim bir tane olumlu veriye rastlayamadım, Eger 20 subat sonrası İstanbul'da kayda değer merkezde adam gibi kar olursa bu olasılık % 10 bile değil helal olsun derim Sana Sinan ...

Not Tonga Yanardagi malesef beklenen pınatobo yanardağı etkısını veremiyecek bile bize anca iyi bir so² salınımı oluşsaydı suan 2022 yazı ve 2023 kışı gündem olucaktı nadğp değilmiş kürede ısınmayı yenemedik yine

Beklentimi dersem -28

Gerçekçisi -14

Tahmin Aralığım -16 / - 20 Arası

inşaALLAH Doğru Söyleyenlerden Olmaya Devam Ederim Amacım Kimsenin İsyan Etmemesi Yoksa Bu Tahmin İşinden Çıkarımız Yok 24 Ocakta Yakın Olanlar Yolda Kalmadı ..

-28 :)))) ne zaman girmiş 😂 beklentide -15 girse sıklonik o bile artık sıkıntı nerde 😭😭😭