bende bir öneride bulunayım game of thrones izlemeden ölmeyin o kadar dizi izledim twd, breaking bad, dexter, the 100 gibi ama game of thrones cidden bütün dizi evrenini tekliyor efsane birşey. 4 sene önce izlemiştim geçenlerde 2. ye başladım müthiş bir dizi.. ejderhalar filanda var ama oldukça müstehcen sahnede var onu söyleyeyim😅
Alperenn tarafından yazılan gönderiler
-
-
Kuru soğuk yerine mis gibi ılık havayı tercih ederim açıkçası bir an önce oraj sezonu gelmeli bu kıştan bir halt olmaz gibi
-
Karadeniz Ege'den çok ab patlatıyor. Öğle senaryolarında 1 tane bile AB patlatan senaryo yok egede
evet Karadeniz Ege den çok daha aktif. birde ege denizinde şöyle bi durum da var bazen çalıştı mi yunanistana falan çalışıyor nankör 😅
-
akdenizde adalar denizi ab leri gorece kucuk deniz dar alan tepki ab leridir. genelde ihtimali 1 hafta oncesinden belirir son gun e kadar radikal degisimler gozlenir etrafindaki ybler buyuk kendileri oran olarak bu zit basinclara gore kucuk oldugu icin fazla dinamiktir. (kibris ve dogusu biraz daha sabittir) modellerde eger bariz bir sekilde soguk akimi var ise konumu ve buyuklugu acisindan cok cok dusuk yuzdeli olarak orta vadede ara ara denemeler goruruz.
son senelerde cok aktif olmamasinin sebebi ise yb lerin konumu (uzerimize cok yaymasi (1030-1040)mb ) )ve atlantik ve cebelitarik tarafinda ki gorece daha guclu (bizim icin parazit)ablerin soguklari vakumlamasi. yonunu degistirmesi denebilir.(bizim abler de onlar icin parazit)
misal 1045 uzeri min 2500km genisliginde bir yb miz var. akdenizde olusabilecek ab nin merkez capi mantik olarak altinda kalan deniz suyunun genisligi kadar olmalidir. ve o yuksek bu ab yi hizli bir sekilde yonu dogrultusunda yukselterek cephe duzleminde savurma egilimdedir.hocam bilgilendirme için sağolun, umarım en azindan bahar aylarında aktif görebiliriz ege denizini🙏
-
bizim denizlerden hiçbir halt olmaz cidden. En son 2021 senesinde fazlasıyla aktif olan Ege denizi bir daha neden bilinmez ama aktif olamadı bir türlü(ara sira elbet üretim oldu ama sıklık çok azaldı) En son ne zaman şöyle adam akıllı Ege'den Marmara'ya doğru ilerleyen siklonik bir sistem gördük hatırlamıyorum 😓 Ne zaman ab patlatacaksın be Ege ..
-
alttan afrika baskısı var canım afrikam bizi çok seviyor❤️🔥
-
alçaklarda(200-250 metre aşağısı) fazla bir kar birikimi olacağını düşünmüyorum olursada cıvık olacak bence ama yinede bölgemiz adına gayet güzel çıktılar geliyor 😎
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
MGM haftalık ❄️❄️
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
malesef ki soğuk arttıkça yağış azaldı. 6 Şubat'ta hafif dek , 6 Şubat'ı 7'sine bağlayan gece - 7 Şubat öğlen aralığına güzel verdi sadece. umarım bir ab patlar ve bütün heryer mutlu olur.
-
500 hPa değerleri gayet güzel gözüküyor 🙏
Gfs Bursa, Kocaeli, Sakarya yi gömdü geçti ❄️❄️
-
Dün Uludağ'daydım. Gerçekten çok üzücü ya, normalde şu zamanlarda en az 110-130 cm aralığında kar olması gerekirken maalesef şu an 2000 rakım aşağısında 30-40 cm bile yok sayılır. Anca zirvede 60-70 cm vardır. Görüntüler 1842 rakımdan 👇❄️ ( inşallah Şubat ayı bereketli geçer)
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Gerçekten kış 'ın k'sini yaşamıyoruz 2 senedir. o kadar vahim durumdayız ki koskoca kışın ortasında Uludağ'da bile sadece yarım metre kadar bi kar ya var ya yok gibi birşey. En azından kuru soğuk olacağına bol bol İzlanda sistemi falan gelsin yağmur alalım barajlar artsın. Umarım Şubat ve Martta güzel veriler görebiliriz
-
Bursa İnkaya 476 rakım ❄️❄️❄️❄️
Bu sabahki 2 ana model çıktısına göre sistem zayıflayarak geliyor ne yazık ki.Balkanlarda gücünü gösterip bize de kırıntısı gelmiş olacak. Bizim coğrafya bu tür sistemlerde hep bu şanssızlığı yaşar ne yazık ki.
sürekli olumsuz konuşup bu kadar memnuniyetsiz olman çok can sıkıcı daha Kasım ayındayız ne gelirse şükretmemiz lazım