Alperenn tarafından yazılan gönderiler

Havaforum da gördüm Bursa için gece anca yağar demişler bu yağan kar ama 😂

evet evet özelikle İstanbul'da yaşayan bazı şahıslar bizi kötülemekten hiç çekinmiyor İstanbul'da gece sahiller dahil heryerde yağacakmış bizdede +200 rakım da yağacakmış yok yaa :) ben geceleyin kar sınırının Mudanya Gemlik'e kadar inmesini, merkezden yüksekteki noktalarda da örtü bekliyorum ❄️❄️

Mart ortasına kadar evimizden taşınacağız ısrarla çarşıya taşınmayalım diyorum çünkü rakımı daha düşük😅😅

taşınacaksan eğer imkân varsa 400 rakım üzerine taşınmaya çalış usta Müthiş kar görürsün özellikle siklonik/cephesel sistemlerde güzel kar alırsın. rakım sistemlerinde strese girmezsin, sağlam sistemlerden sonra ortalama 5 gün yerden kalkmayan kar görürsün keyfine bakarsın. Ve her sene arabaların kar ile gömüldüğünü görmende muhtemel ben mesela 2018 ve 2024'ün şu ana kadarki süreci dışında her yıl gördüm geçtiğimiz yıl şubatta bile 🙏🏼🙏🏼

Yıllardır güvenerek kullandığım sınırlı alan modeli Hermes Wrf'nin sırası ile Pazartesi günü öğleden öncesi için yağış, 850hPa, 500hPa sıcaklıklığı haritaları.

Pazar öğleden sonra / akşamdan itibaren Pazartesi akşama kadar İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir için güzel yağışlar gözüküyor. 850hPa da -6/-7 , 500hPa da -33/-34 ler var ve ben saydığım illerde 250 rakım üzeri her noktada sistem bitişine kadar örtü bekliyorum ❄️

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ayın 30'undan sonra soğuk namına hiçbir şey kalmıyor ülkemizde. Modeller neredeyse bahar'ı getirme konusunda anlaşmışlar Şubat ilk 10 gün için. Zaten şu anda Kuzey yarım kürede bizden daha soğuk bir yer de gözükmüyor birkaç gün için. Ayın sonundan itibaren biz de bu potaya girmiş olacağız.

o kadar saçma cümlelerin var ki; kuzey yarım kürede bizden daha soğuk bir yer gözükmüyor demişsin. Yazını düzenli yazınca tahminci olmuyorsun dostum. çok gereksiz paylaşımların var ayrıca yöneticiler bi el atmalı diye düşünüyorum

Selamlar, o kadar örtü olması için tipi şeklinde durmaksızın yağması lazım, yağış miktarının tek kütlede düşmesi.

fakat öyle olmuyor zamana yayılarak iniyor, 15 cm üstünde bir örtü olur gibi

Hüseyin oztel den aldığım bilgi mesaj ona ait Bursa için kendi konumum adına 310m rakim

bizim için coşma vakti geldi artık. ❄️ 300-400 lü rakımın hakkını verelim dimi