Kim vermiş bu efsane soğukları. Merak etmeyin yarın da afrika'yı getirir.
hava2023 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Evet
Paylaşabilir misin.
-
MGM günceli çıktı mı arkadaşlar
-
Gem,eps,ukmo,ens gibi modeller amatör modeller bence. Sundukları verilere pek itibar etmemek daha isabetli olur. Gfs ve ecmwf verileri her zaman ön planda olmuştur.
-
Gidişat nasıl arkadaşlar? Gfs de durum nedir?
-
Modellerde son durum: anladığım kadarıyla soğuk gittikçe törpü yemeye başladı. Yağış konusu da sıkıntılı. Herkeste büyük bir beklenti oluştu. Ancak,bir hayal kırıklığı yaşanacağı da aşikar. İzlandanın tekrar aktif olup azoru zayıflatmaya başlaması Şubat beklentilerini de zayıflattı.
-
Bence yoruma kapatılmasın. Bu sitenin diğerlerinden bir farkı olsun. İsteyen istediği yorumunu kurallar çerçevesinde özgürce yazabilsin. Diğer Forum sitelerinde ufak bir farklı görüş sundun mu hemen banlanıyorsun. aynı durum burada olmasın diye düşünüyorum.
-
birsey sorcam kuresel isinma soğuk dalgaların sayısında değişim yapar mı ve hala soğuk rekoru kırabilir mıyız yoksa artık asla olmazmi lütfen cevaplayjn merak ettim
Tabiki soğuk sistemlerin sayısında azalma olacak bunu yaşıyoruz zaten. Eskisi gibi rekor soğuklar artık bundan sonra yaşanma ihtimali çok düşük. Bunun nedeni dünyamızı gereğinden fazla ısıttık .bir diğeri de kutuplardaki buzulların eriyor olması. Belki de çok uzun değil birkaç yıla kış mevsimi diye bir mevsim kalmıyor olacak.
-
Ben böyle bir görüşe katılmıyorum. Sıradan bir Şubat ayı olacaktır. Modeller bizleri bu kış çok yanılttı. Aralık başı ,Ocak başını hatırlayın aynı beklentiler bu aylar için de vardı. Sonuç ortada. Bir iki güne modellerin tam tersi şekilde Afrika'ya el salladıklarını göreceğiz.
-
Gfs yine bildiğimiz gibi. Önce sistem var diyot,sonra da Afrika. Bi istikrar olsun artık. Bu kadar teknoloji içinde.
-
Düzeldi düzelecek derken bu gfs, öncekilerden de kötü bir çıktı sundu. Bakalım,ecmwf ne sunacak?
-
Bu modeller sistemleri öteleye öteleye artık baharı da getirdiler. Ocak sonunda gösterdikleri sistemi şimdi de Şubat 10'dan sonra göstermeye başladılar. Sürekli bir öteleme söz konusu.
-
Ocakta olmayan kış Şubat'ta mı olacak? Neresi harika Şubat? Harika şubatlar eskidendi.
-
MGM güncel çıktı mı arkadaşlar.
-
Arkadaşlar,modellerin sesi kesildi heralde. Ses seda yok model sayfasında. Normalde burası paylaşımdan yıkılırdı.