ağlamıyorum gözüme kar kaçtı
SnowFall tarafından yazılan gönderiler
-
-
Derenin altından daha çok su akar ama hiç olmamasından iyidir
aynen öyle
-
akşam daha iyiydi
-
iyi gelebilir
-
eveeetttt geldik gece güncellemsine bakalım gfs kıvırtacakmı sözünde duracakmı
-
sistem zamanı en negatif zamanı nasıl pozitife yönleniyor diyorum ben. Benim dediğim olay Mjo varya o diyor ki Ocak ilk 13 günü pozitif Ao ve nao diyor. Hani nerde pozitif Ao nao ?
Modeller de alçak basınç istilası var soguklar güney enlemler de kulaç atıyor. Neresi pozitif?
senin dediğin mjoda sıkıntı var o zaman hocam
-
Model kendisi diyor negatif ao nao var diye uzun saatlere bakmıyoruz zaten 0-100 kadar belli zaten. Ama mjo göre 2 den çıkıp 3-4 faz dogru yönleniyoruz.
3-4 faz bizim milli ao nao pozitiflik sistem yerimiz. Ama nao verisi de ao verisi eksilerde . Kaldık arada biri başka diyor digeri başka oynuyor.
dayı kendin diyorsun ao nao negatif negatiften nötre yöneliyor negatiften nötre yönelirken sistem alırız zaten ao nao pozitif olursa karadenizin üstünden kaçan soğuklara el sallarız el
-
Büyük ihtimal en soğuk çıktı olacak diyagramda. Ama asıl hedef diyagram ortalamasının düşmesi olduğuna göre. Biz ortalamanın düşmesini beklemeliyiz
-8in altında 15 tane senaryo var
-
bence endeksler iyi pozitif değil negatif nötr aralığı iyidir batılı sistem olur
-
Ben Ocak ayını kapattım arkadaşlar 😂
şey ben ocağı kapatmıştım
-
-
gfs güzel gidiyo
-
Aynen hiç bir model deniz etkisi yağışları net olarak vermez çünkü olmayan bir şeyden oluşan hadise. Burda Karadeniz bize büyük rol oynayacak sıcaklığının etkisini gösterecek.
Soguklar bu şekilde gelirse karadeniz japon denizi misali çoşar deklerlerin ardı arkası kesilmez
deniz etkisi yağışın oluşması içinde rüzgar, izobarlar ve 500 haritası önemlidir bunlar uygun şartları oluşturmadıktan sonra isterse -14 -16 girsin kuru soğuktan başka bi iş yapmaz
-
Olaya bak yağış olunca cılız soğuk var soğuk oluncada yağış kalmıyor
tamamen 500 ve izobarlarla alakalı durum
-
Kombi yakarsınız👍
hergün yanıyor zaten dert etme