Hocam Küçükçekmece'nin neresindesiniz?
Florya Metrobüs' ün orada oturuyorum. 2012 sisteminden bir kare aşağıda
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHocam Küçükçekmece'nin neresindesiniz?
Florya Metrobüs' ün orada oturuyorum. 2012 sisteminden bir kare aşağıda
Hocam çok git gel oluyor.
Tamamen yağışın yoğunluğundan kurtardı bizim buralar. Şansımıza üzerimizdeki kütle biraz uzun soluklu.16:00 ' dan sonra kar oranı fazlalaşır yağışın derken burada da yoğunlaştı. 16:00' dan sonra çimenler ve arabalarda örtü beklenebilir, özellikle Halkalı tarafına gidildikçe.
Burada da iri taneli kar atmaya başladı yağmurun arasında. Zorlaya zorlaya bu yağıyor anca
Büyükçekmece dolaylarına sarı kütleler ilerliyor. Yağışa şimşek ve gökgürültüsü eşlik edebilir.
500 hpa değerleri elverişliyken bugün için kar yağmama konusunda kesin yargıya varmamak gerekirdi. Saat 16:00' dan sonra şartlar biraz daha iyi 500 ve 850 değerlerinde. Yağışı yakalayan yerler görsel olarak tatmin olacaktır yine.
Konumumda da yağmur, graupel ve kky dönüşümlü bir yağış var. Sıcaklık o kadar geberik ki atmosfer bile ne vereceğini şaşırmış durumda.
Yarında 0 ve altını görebilsek iyiydi ancak 1 ve üstünde genelde
Artık su oranı yüksek lapa kar yağışı görürüz 1 olursa da . Böyle bir sistemde de çıkıp çıkabileceği en iyi yağış o olur zaten.
Yağış, 500 hpa ve nemlilik bakımından yarın en uygun saatler öğleden sonra başlıyor. Çok fazla beklentiye girmeden herkes nasibine düşeni beklesin en iyisi.
Mgm Wrf' sinin toplam yağışı. Kar değerlerindeki sıcaklıkla ne kadarı çakışacak yaşayıp göreceğiz artık.
Hava 5 derece graupel yağdı
Üst seviye soğuk ve dew point neredeyse il genelinde - li değerlerde Eren. Nem biraz yükselirse graupel arası lapa kar yağışı da görülür kütle yakalayan yerlerde.
Üst seviye rüzgarı poyraza döndü. Bu saatlerden itibaren kütlelerin yönü şehir merkezine doğru. İlk etapta boğaz ve Anadolu yakası ilk kütleleri karşılayacak. Gece yarısından itibaren Avrupa yakası da kütlelerden etkilenecek.
siz kocaeli gölcük 97 rakım için ne bekliyorsunuz pazar pazartesi günleri. Benden 20 kat bilgilisiniz belli erenle aramızda tartışma oluyor ama sizin dediklerinize karşı gelemeyeceğimden tahmininizi almak isterim.
Ben her görüşe saygı duyarım. Benim dediklerime karşı gelebilirsin, sonuçta benim göremediğim ama başkasının görebildiği bir parametre / detay olabilir. Yukarıda da belirtmiştim, yaşa ve gör sistemi diye. İstanbul için değil tüm Marmara için en elverişli zaman dilimi Pazar akşam saatlerinden Pazartesi sabaha kadar. Yağışı yakalayan yerlerde kky, graupel ve kar görülme ihtimali yüksek, buna Gölcük' te dahil.
tengizman hocam 8 günde tahminci oldun helal olsun
2008' den beri bu camiadayım, olan bilgi birikimimi paylaşıyorum sadece. Gerisi önemli değil, kullanıcı adımın altında ne yazdığını pek önemsemiyorum açıkçası.Tek üzerine durduğum, bilgi paylaşımı yapmak ve amatör meteorologları bu konuda heveslendirip araştırma yapmalarını sağlamak.
Cephe yağışımız yaklaşıyor bu arada.
İstanbul için tam anlamda yaşa ve gör sistemi. Sıcaklıklar çok sınırda, tahmini en zor sistemlerden biri. Bu yüzden cm hesabı, kesinlik içeren kar tahminlerine fazla itibar etmeyin derim, hayal kırıklığı yaşarsınız. Daha önceden de dediğim gibi en büyük avantajımız 500 hpa değerleri. Buna ilaveten sıcak deniz yağış yoğunluğu arttırır. Sınırlı alan modellerinde de dikey hareketler ve bileşen rüzgarlarını takip edeceğiz. Kişisel tahminim, yarın öğle saatlerinden Pazartesi akşam saatlerine kadar tüm İstanbul' da aralıklı olarak kky, graupel ve kar yağışlarının görüleceği. Görsel anlamda bir nebze karsızlığımızı giderir.
Kısacası, 850 hpa' sı yüksek olan böyle bir sistemde, havada kar görebilmek için bile yukarıdaki parametrelerin lehimize olmasını bekleyip radar takibi yapmaktan başka çaremiz yok. Keşke 850' de -10 -12 girseydi de bu tür ince hesaplara girmeseydik. Objektif olmak gerekirse, istediğimiz gibi 8 ocak' tan bu yana soğuk taraftayız ancak bu soğuk dönemi malesef minimum verimlikle kapatıyoruz. Bu sistemden sonra en az 7-8 gün atmosferin kendini yenileyeceği günleri yaşayacağız. Yani yer yer mevsim normalleri üzeri sıcaklıklar ve yağışsız günler. Şubat ikinci haftaya yakın günlerde bir hareketlilik gözüküyor ancak bununla ilgili detay veya bilgi vermek bu tarihlerde yanlış olur.
Umarım şu 3 gün tüm İstanbulluların gönlünü hoş eder.