O kadar cılız soğuklar yaşadık ki bu tarihe kadar, Karadeniz' i bile normallerine çekemedik. Elimizde son kalan kalelerden biri de Karadeniz' in normaller üstü sıcaklığı. Şubat ayında alacağımız ortalama sistem bile kar yağışları açısından büyük fark yaratır İstanbul için. 28-31 Ocak arası yaşayacağımız mini sistemde de yağışlar modellerin öngördüğünden daha fazla gerçekleşebilir deniz suyu anomalisini baz alırsak.
tengizman tarafından yazılan gönderiler
-
-
28-31 Ocak arası beklenen sistemcikte en önemli avantaj 500 hpa değerleri İstanbul için. Bu senenin en iyi 500 hpa değerleri sanırım. Yağmur, graupel, kky ve kar yağışının aynı gün içinde değişmeli olarak görüleceği ilginç bir sistem diyebiliriz. Bu ufak sistemin yağış cinsini belirleyecek en önemli etkenlerden biri de alt seviye bileşen rüzgarları. Sınırlı alan modellerinde bileşen rüzgarlarına dikkat edip ona göre kar beklentisine girebilirsiniz. Aydos dışında kaliteli ve yüksek miktarda kar görmek isteyenler Anadolu yakasında Beykoz, Polonez , Avrupa yakasında ise Binkılıç, Yassıören, Akalan taraflarına seyahat gerçekleştirebilir.
Düzeltme: Bileşen rüzgarlarının yağış cinsini belirlemesi derken yer sıcaklığa etkisi vurgulanmıştır.
-
21:00 ' den sonra havada kar görmek için şartlar biraz daha iyileşiyor İstanbul adına. Şu anda kuvvetli rüzgarla yağan iri taneli yağmuru kky olarak algılamanız son derece normal. Bahsettiğim saat diliminden sonraki yağışlarda kar taneleri daha belirgin olacaktır.
-
Süper sevindim Burada da yazın bilgilendirin bizi. Sevindim valla abi sizi gördüğüme burada. Bayadır burada yazarım sizi de görmekten mutluluk duyarız..
Geçiyordum uğradım, bir de senin gibi genç yeteneği kapmış site Yazarım tabi Sarpcığım. İyi geceler herkese.
-
Yok abi değil. Hobiyi bıraktınız sanıyordum ben sizi görünce şaşırdım.
Yok be ne bırakması. Hatta yarın üstadlarla toplantımız var, sistemi inceleyeceğiz
-
Sen misin diye merak ettim abi. Hoşgeldin
Hoşbulduk Sarpcığım. Buradaki Sistemci Sedat ağabeyiniz mi bu arada ?
-
Berkan abi ?
Efendim kardeşim ?
-
Batı bölgelere 2003 Şubat ayını verdi Gfs. Ayrıca yer sıcaklıkları da Sibirya destekli gözüküyor. Kar konusunda sıkıntı çıkarmaz bu sinoptikler.