Modeller tekrardan uzun süreli bir yüksek basınç oluşumu ile ilgili temel oluşturuyor. Muhtemelen ayın 20'lerinden itibaren uzun süreli durgun havalara geçiş yapıyoruz. Şubat başı gibi tekrar hafiften bir serinleme orta düzeyde yağışla Şubat ayını karşılarız gibi duruyor.
serhat25 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Her güncelleme umutları biraz daha bitiriyor, gfs boş hayaller. Ecm onay vermezse hiç bir anlamı yok . Ecm de de hiç öyle bir hava yok. Gelen sistemleri yağmur olarak alırız. Vur kaç şeklinde gözüküyor.
-
gece güncellemesi akşamdan az çok belli etti kendini. ortalama sürekli bir yükselme eğiliminde. Muhtemelen yağışlarda da bir kırpma olacaktır.
-
Bu sefarde bir şey çıkmadı. Bundan sonraki süreçte soğuk ve kardan ziyade yağış kovalamak daha iyi olacak. Gelebilecek az sayıdaki sistemlerin yağış getirip getirmediği önemli.
-
Ecem orta ve batı bölgelere hiçbir şey vermemiş. Olduğu gibi doğulatmış sistemi ta kafkaslara kadar göndermiş. Klasik bu sezonki kış trendi.
-
Bir türlü soğuklar aşağılara inemiyor. Tam inerken de yağış kesiliyor. Bu döngü bu kış da yaşanıyor maalesef. Ayın 14 ünde yine bir vur kaç sistemi yaşanacak gibi duruyor. Sonrasında hızlı bir toparlanma söz konusu.
-
Gfs bize bu oyunu önceden de yapmıştı. Sadece bir güncellemelik hükmü olan bir kar haritası görürüz ondan sonrası yine eski hal. Bu sene Afrika o kadar güçlü ki kuzeyden sarkan sistemler bir türlü bu etkiyi kırıp da ülkemize sokulamadı. Bundan sonra kırılır mı? Zannetmiyorum. Sistemler bize yaklaşırken o kadar etkisizleşiyorki ,bir adım gelip sonra üç adım geri çekilen bir etki.
-
Diyagramlardaki bozulma devam ediyor. Sabah modellerde gözüken oluşum tekrar bozulmaya başladı. Ay ortası beklenen sistem şu an ötelenmiş durumda. Bakalım bu akşam ve gece bozulma daha da artacak mı?
-
Kar haritaları da berbat çıkmış uzun vade. Kısa vade zaten bir şey yok, uzun vadede de öyle. Kış şu anda Amerika'da ve Avrupa'nın batısında mesai yapıyor. Bu sene bize uğrar mı? Pek ihtimal dahilinde gözükmüyor şu andaki verilere , basınç dağılımı ve diğer şartlara göre.
-
Valla bence dükkanı çoktan kapattık. Ben bunu ta Kasım sisteminden sonra dile getirmiştim. Bu kışın yaşayacağımız en güçlü sistem Kasımda gelen sistemdi Bu sistem ocakta aralıkta gelseydi efsane bir kar yağışı olurdu.. o derecede bir sistem kışın kalan günlerinde pek olası gözükmüyor. Bunun için birçok veri var. Kırıntı sistemlerle devam.
-
Umutlar, Ocak son haftaya kalmış durumda.. Ben orada da bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Bir sonraki hedef Şubat ortası, ondan sonrası mart başı filan derken hayallerimiz sonraki kışa kaldı diyebiliriz. Bu kışın trendi ötelenme. Mart başına kadar bu ötelenme devam eder. Bir de bakmışız yaza birden geçiş.
-
5-6 Ocak sistemi iyice erimiş. Modeller bir şey bırakmamış. 12 ocağa kadar yağış da yok,soğuk da. Tam bir yüksek basınç hali. Gece ayaz gündüz güneşli havalar. 14,15 i gibi kırıntı bir sistem gelebilr.
-
Biz bu kışı hayallerle geçireceğiz. Her yıl zaten Amerika'da yaşanan kışlar meşhurdur. Bu sene öyle gözüküyor. Biz yine bu kışta sıcak taraftayız. Her ne kadar bir takım umutlar varsa da veriler her gün daha da kötüleşiyor. Aralık ayının boş geçmesi Ocak ayı için de bir ipucuydu. Şubatta zaten bir şey olacağı yok. Yani kısaca biz 2024- 2025 kışını yaşamadık diyeceğiz.
-
8 ocak sisteminin bu sene olmayacağı anlaşıldı. 2026 ocak diyelim inşallah.
-
5 ve 6'sında gelecek olan sistem sert bir sistem değil. Orta serin düzeyde bir sistem yani iç kesimlerde bile kar oluşturma potansiyeli yok. Bu sisteme pek Ümit bağlamamak gerek.