Birde Windy i dene ..
Onu kullanıyorum i mgm'ye göre daha isabetli gibi.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBirde Windy i dene ..
Onu kullanıyorum i mgm'ye göre daha isabetli gibi.
Mgm istasyonları derken hocam.
Eriştim onlara şimdi lakin konumuma yakın istasyon yok. Örnek olarak Sinop/Merkez 5 derece gösterirken benim konumuma kar yağıyor konumum rakımı da 90 yani aman aman bir rakımda da değilim.
Mgm istasyonları anlık sıcaklık ölçümü yapmakta takip edebilirsin.
Mgm istasyonları derken hocam.
Bulunduğumuz yerde ki sıcaklığı gerçeğe en yakın ölçen bir uygulama var mı? Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
2011'de ilk defa Ankara'ya gittikten sonra 2011 2012 kışını yaşamıştım. Dedim ben nereye geldim bu ne güzellik 😂 aşağılar yağmurlu olsa Beytepe'ye çıkınca kar var her koşulda kar var. 😂 Kesimtilerle 4.5 yıl falan bulundum Ankara'da ama öylesi denk gelmedi.2014 Aralık ayıydı yanılmıyorsam 2 saatte 10 cm kadar birikim yapmıştı sonra anında ayaz buz. Dışarı fırlamıştık bir kaç arkadaş cebeci de yokuşlarda ne kaymıştık. 😂 Sonra gören geldi gören geldi. 😂
Zonguldak sıcaklık çok keskin bir düşüş yaşadı😲
Yağış ulaştığında umarım aynısı bizim içinde yaşanır. 😂
Cerkes55 Sinop için sizin gördüğünüz nedir hocam sistem adına.
Sinop/Sazlı Köyü 1 metre Sinop/Dranaz 1.5 metre bu köylerin çevresinde ki köylerde benzer birikimler vardır. Umarım önümüzdeki sistem de felakete yol açmaması için gerekli önlemler alınır ve uyarılar yapılır.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Bu cm mi Inc mi
Bu sene ilk defa buzlanma var. O bile güzel. Gfs de ecmwf de soğuk girişini 1 2 saat öteliyor dünden beri.
70 değil 170 😲💥😅
Yok mu arttıran 😂
Son güncellemeye göre( gayet değişebilir olumlu veya olumsuz) kar girişini ileri tarihe atmış soğuklar daha geç giriyor yoğun yağışı çoğunlukla yağmur olarak alıyorum buna karşın yağışı uzatmış soğuk da devam ettiği için karlı gün sayısı daha uzun. Kar uzun sürece yayılabilir ama birikim dünküne göre daha az olabilir. Her ikisi de kabulümdür. 😂
Kar yağışı hafif bir şekilde son demlerini yaşıyor, yaşatıyor. Sıcaklık dizilimleri Aralık sistemi ile aynıydı o zamanda da bir yandan yağdı diğer yandan eridi fakat orada bir vakit sonra yoğun kar aldığımız için 80 cm'e ulaştı burada ise zaman zaman yoğun çoğunlukla hafif ve orta şiddette kar aldık. Konumum açısından 10 cm'i geçemedi genel olarak güzel bir sistemi daha geride bıraktık.
Zor 500 hpa önemli. Deniz soğuk elbet etkisi olacaktır
Ben şöyle kabaca hesapladım 18 Ocak saat 13 de - 6 girişi vardı 13 30 da sulu kar başladı 14 00 da kar'a döndü. 16 00 17 00 gibide - 8 girdi galiba yani benimki düz mantık😂. Her ikisinin oluşum koşullarında farklılıklar vardır elbet burada Cerkes55 sizin değerli yorumlarına ihtiyaç var. 😂
Soğuklar halihazırda kuvvetliyken - 6 girişinde kar alabiliyoruz demi