Whisper tarafından yazılan gönderiler

Hasarlı binaları bunlar tartarlar..

Dikkatli olmakta her zaman fayda vardır..

Depremin merkezinde yeni binaların olması epey can kurtarmış bunuda not edelim..

Uzmanların yorumu boyle,denetlenen hasarlı binaların hepsinde de malzeme sıkıntısı varmış maalesef..

Kolay ve hızlı para kazanma hastalığımız var

Çok faydalı bir video Allah rızası için izleyin izleyenler like atsın bakalım kimler izlemis sondaki prof ün açıklamaları için CAN abiden açıklama bekliyorum.

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

7,7 bir senaryo da yoğun kentleşme ve nüfus yoğunluğu tam bir faciaya neden olabilir bu doğru..

Her zaman yazıyorum küresel ısınma,doğa kirliliği vs vs..

Böyle ülkenin tamamını ilgilendiren olaylarda önce bireyler değil işe devlet el atacak..

Onlar yolu cizecekler bizlerde bu yoldan gideceğiz..Kentlerin yaşam standartlarını sen ben belirleyemeyiz..

Devlet , belediyeler önce taşın altına elini kolunu sokacak..

Ben sen sadece depremle yaşamayı, önlemini öğreniriz..

Önce devlet..

Sonra yine devlet.

Daha sonra yine devlet

Önce yerleşim alanlarında standart

Sonra zorunlu eğitici yayınlarla televizyon kanallarına bir şart..

Eğitim gören küçük büyük herkese uygulamalı eğitim..

Sonra top bizde..Essegi iple bağlayacağız sonra da Rabbime havale edeceğiz.

Önce tedbir sonra takdir

Deprem dile gelse der ki;

İnsan , sen ne acayip bir varlıksın?

Ben doğal bir olayım ve varım. Artık benim geleceğimi de aşağı yukarı biliyorsun. Ben olmazsam şu yeryüzü patlardı. Ben düdüklü tencerenin düdüğüyüm. Allah yeryüzünün stresi patlamasın diye, dünyanın bazı yerlerine düdük koydu. Sen yeryüzüne misafir olmadan önce de böyleydi. Sen Âllahın òzel misafirisin. Allah sana kanun koyduğu gibi yeryüzüne ve malzemeye de kanun koydu. Yeryüzü de, malzemeler de kendi dinamiği ve aklı içinde çalışıyor. Sen neden bu kanuna uygun davranmıyorsun, uygun malzemeyle ev yapmıyorsun ?

Bil ki ; depremin kendisi kaos değil kozmostur(evren).

Deprem kaos oluyorsa bu senin yüzündendir.

Deprem dile gelse der ki;

İnsan , sen ne acayip bir varlıksın?

Ben doğal bir olayım ve varım. Artık benim geleceğimi de aşağı yukarı biliyorsun. Ben olmazsam şu yeryüzü patlardı. Ben düdüklü tencerenin düdüğüyüm. Allah yeryüzünün stresi patlamasın diye, dünyanın bazı yerlerine düdük koydu. Sen yeryüzüne misafir olmadan önce de böyleydi. Sen Âllahın òzel misafirisin. Allah sana kanun koyduğu gibi yeryüzüne ve malzemeye de kanun koydu. Yeryüzü de, malzemeler de kendi dinamiği ve aklı içinde çalışıyor. Sen neden bu kanuna uygun davranmıyorsun, uygun malzemeyle ev yapmıyorsun ?

Bil ki ; depremin kendisi kaos değil kozmostur(evren).

Deprem kaos oluyorsa bu senin yüzündendir.

Bu beşiktaşı Sergen Yalçın da kurtaramaz.Bu takımı Abdullah Avcı iyi yere getirmiştir bence.Takım bile demek istemiyorum bu yeteneksiz oyunculara:D

Avci gitmemeliydi..

Ama Sergen akıllı adam .En kötü durumlarda her gittiği yerde iş yaptı

The content cannot be displayed because it is no longer available.

AKUT'un Güvendeyim uygulamasını herkese öneriyorum ve tavsiye ediyorum.

Deprem sırasında ya da depremin ardından, acil ve önemli bir durumunuz yoksa hatları meşgul etmek yerine uygulamadaki GÜVENDEYİM tuşuna basarak yakınlarınıza (5 Numaraya kadar ekleyebiliyorsunuz) SMS ile Güvendeyim.. mesajını ve konum bilgilerinizi otomatik olarak gönderebilirsiniz.

Ülkemizdeki yetersiz altyapı nedeniyle hatların deprem sırasında çöktüğünü hesaba katarsak, acil bir durum oluşmadıkça Whatsapp ya da bu tür uygulamalar üzerinden görüşmek daha sağlıklı olacaktır.

Baştan önlem almak her zaman iyidir..

Tuh, keşke demek bir işin kötü noktaya geldiği anlarda söylenir..

O durumlara düşmeyelim..