Whisper tarafından yazılan gönderiler

Eski ama gerçek bir hikaye ekleyelim buraya.

Epey zamandır yazmamışız

Kendi koyumden bir arkadaş anlatmıştı..

Küçüklüğünde o bahsettiği kişiyi kendisi de az çok hatırlıyorum demişti..

Garip,biraz serseri,biraz deli bir insandan bahsederdi..

Başka bir köyden geldiğini, başkaları tarafından karnının doyuruldugunu,yatacak yer verildiğini biliyoruz..

Bu arkadaşımızın akrabası,dedesi tam aklımda kalmadı yakını diyelim bu garibe çok ilgi gösterirmiş,kollar gözetlermis..Her sene belki zamanlarda köye gelir geri gidermiş bu garip adam.

Akrabamız hacca gideceği zaman bu garibi elinden tutup eşinin yanına götürmüş..

Hanımına "Ben hacca gidince bu ne isterse ver ne isterse pişir geri çevirme" demiş.

Bu söz üzerine hanımı tamam demiş..

Adam hacca gitmiş belli zamanlarda ara ara bizim bu garip teyzemizin yanına gelerek canının istediğini söylermiş teyzemiz de elimden geldiği kadar yapar bulur verirmiş..

Çoğu zaman garip adam teyzemize

"Şunu yap bunu yap kocanın canı istemiş diye eklermis"

Teyzemiz de kendi kendine güler,dediğini yaparmış" benim kocamın adını kullanarak bana iş yaptırıyor" diye arada kızarmış kendi kendine..

Yine bir gün gelmiş bizim buralarda katmer meşhurdur .Garip adam"kocan katmer istiyor katmer yapıver" demiş

Teyzemiz biraz kızgın da olsa kocasının sözünü unutmamış ve katmer yapmış..

Katmer bittikten sonra saat kaçsa neyse artık bir bohçaya kendi bohçasına ya da yazmasına ona ait olan bir şeye sarmış eline vermiş..

Bir de şaka ile karışık "beyime de selam söyle"demiş ve gülmüş..

Aradan zaman geçmiş Hacılar dönmüş bizim garip de o sırada köyden gitmiş

Akrabamız eşinin yanına gelmiş ve hal hatır sorduktan sonra"nasıl bizim garibe iyi baktın değil mi hanım" demiş

O da "elimden geldiği kadar karnını doyurduğum istediklerini yaptım"demiş

Adam Allah senden razı olsun diye hanımına teşekkür etmiş..

Adam getirdiği hediyeleri çıkarınca kadın hayretler içinde hediyeler arasında kendi bohçasını veya yazmasını görmüş

"Bey bunu nereden buldun bu sende ne arıyor"demiş…

Adam"garip bununla bana hem senin selamını getirdi hem de katmer getirdi katmer yapmışsın"demiş..

O günden sonra o garip kişinin ne kadar mübarek bir insan, Allah dostu olduğu anlaşılmış.

Hala köyümüzde ondan bahsedilir..

Fener bu oyunla şampiyon olacak inşallah

Vedat varsa oluyor

Yoksa nasil oynadığımız iki haftada belli oldu

Bu tank adam bize hep lazım

Türkiye de kalmaz Vedat ,Kaparlar bu adamı mutlaka.Ama seneye ama öbür seneye..

Fenerbahçe de para kazanır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, sel, su baskını vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güneydoğu Anadolu ile Adana’nın doğusu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma sel su baskını vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; K. Maraş'ın kuzey ilçeleri, Malatya ve Elazığ’ın yüksekleri ile Kayseri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/sa), Mersin'in Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Mut ilçelerinde fırtına (60-90 km/saat) şeklinde rüzgar beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağmur, Bursa ve Bilecik'te kuvvetli karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Eskişehir ve Kütahya ile Ankara'nın güneybatı, Afyonkarahisar'ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.