EĞİTİME KAR ENGELİ-2
OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İL VE İLÇELER
- MUŞ'TA OKULLAR TATİL
Muş Valiliği, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il genelinde eğitim öğretime bir gün ara verdi.
- TOKAT OKULLAR TATİL
Kar yağışı dolayısıyla Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki belde ve köy okulları tatil edildi.
- SAMSUN'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
İç kesimlerdeki ilçelerde kar yağışının etkili olduğu Samsun'da da Vezirköprü'nün yanı sıra Havza, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerinde yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.
- ÇORUM'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Çorum’da da kar yağışının etkili olduğu Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerinde okulların yarın için tatil edildiği açıklandı.
- KONYA'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Konya'nın Beyşehir ilçesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
- BİNGÖL'DE HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Bingöl'de de kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köyler ile Adaklı, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki tüm eğitim kurumları yarın tatil edildi.
- ORDU'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Ordu’nun yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle, 6 ilçede eğitime bir gün ara verildiği valilik mağduriyet yaşanmaması için Aybastı, Çamaş, Gölköy, Gürgentepe ilçelerimizdeki tüm okullarda, Kabadüz ilçemizin Yokuşdibi İlkokulu ve Ortaokulunda, İkizce ilçemizin Yoğunoluk Mahallesi’ndeki Şehit Cezmi Sekmen İlkokulu, Yoğunoluk Yatılı Bölge Ortaokulu ve Yoğunoluk Çok programlı Anadolu Lisesi'nde 7 Ocak Pazartesi günü bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
- KARAMAN'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
- KARABÜK'TE HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
KARABÜK´ün Eskipazar, Yenice, Eflani ve Ovacık ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:
- KIRŞEHİR'DE HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Kırşehir'in 3 ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kırşehir'in Akçakent, kpınar ve Kaman ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.
- AMASYA'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Amasya'da, 2 ilçede okulların tamamı, 1 ilçede ise taşımalı eğitim yarın tatil edildi.
Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.
Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde tüm okullarda, Taşova ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
- ELAZIĞ'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Elazığ'ın Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki bazı okullarda eğitime yarın ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle yolları ulaşıma kapanan köylerde yaşayan ve taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki öğrenciler için okullar tatil edildi.
Bu kapsamda Palu'ya bağlı Gemtepe, Atik, Büyükçaltı, Küçükçaltı, Kırkbulak, Güllüce, Tarhana, Yarımtepe, Karataş, Bozçanak, Kayaönü, Yaylacık köyleri, Karakoçan ilçesinin bazı köyleri ile Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde yaşayan öğrenciler için eğitime öğretime yarın ara verildi.
NEVŞEHİR'İN HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Nevşehir’in Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde okullar tatil edildi.
- YOZGAT'IN HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL?
Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çayıralan ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?
Ankara'da valilik yetkilileri, meteorolojik verilere göre kar yağışının gece saatlerinde etkisini yitireceğini belirterek, eğitim-öğretim faaliyetlerine yarın ara verilmesinin henüz söz konusu olmadığını ifade etti.
KAHRAMANMARAŞ'TA TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 6 okulda taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
Andırın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin kuzeyinde bulunan mahallelerdeki Akifiye, Rıfatiye ve Altınyayla Ortaokulu ile Geben ilkokulu, ortaokulu ve lisesinde taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle bir gün ara verildiği belirtildi.