Abi bir virgül koyayım hemen, Yunanistan'da yenmeyi çok isterdik ama Belgrad'da yendik bir daha ki sefere artık
Maçın heyecanı ve ev sahibi olması benim dikkatimden kaçmış demekki Mustafa ![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAbi bir virgül koyayım hemen, Yunanistan'da yenmeyi çok isterdik ama Belgrad'da yendik bir daha ki sefere artık
Maçın heyecanı ve ev sahibi olması benim dikkatimden kaçmış demekki Mustafa ![]()
ANADOLU EFES YİNE FİNALDE :alkıs: :alkıs:
THY EUROLİG TE
YUNANİSTAN DA SON SANİYEDE BİR GALİBİYET DAHA ALDIK.
OLİMPİYAKOS U EVİNDE DEVİRDİ EFES
HELAL
KUPAYI DA ALALİM YİNE ![]()
![]()
Hayırlı sabahlar herkese.
Biraz ısınalım,biraz üşüyelim
Hayırlı geceler herkese
Denizlerimizde (Marmara ve Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!
Fırtına
Marmara'da rüzgarın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (Çarşamba) akşam saatlerinde kuzeyinde, zamanla genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü akşam saatlerinde bölgenin kuzeyinde, gece saatlerine doğru genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
18.05.2022 14:00-19.05.2022 23:59
Fırtına
Marmara Bölgesi’nde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
Gökgürültülü Sağanak Yağış
18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Marmara’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile İstanbul’un batısı, zamanla (öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
18.05.2022 13:00-19.05.2022 06:00
19 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma Günleri Kuzey ve İç Kesimlerde Ani Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor.
18.05.2022 12:00 - 22.05.2022 09:00
METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME
Hava sıcaklıklarının 19 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altında seyretmesi bekleniyor. 22 Mayıs 2022 Pazar gününden itibaren sıcaklıkların artarak tekrar mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe sabah saatlerine kadar Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde , Perşembe günü ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi beklenmektedir.
Ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Marmara Bölgesi’nde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Marmara’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile İstanbul’un batısı, zamanla (öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
18.05.2022 13:00-19.05.2022 06:00
Doğu Akdeniz ile İç Anadolu'nun Güneydoğusunda Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
Bugün (17.05.2022 Salı) öğle saatlerinden itibaren; Doğu Akdeniz (Mersin çevreleri ile Adana'nın kuzeyi, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batı kesimleri) ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda (Niğde, Kayseri, Aksaray, Nevşehir çevreleri ile ve Karaman ve Konya'nın güney ve doğusu) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
17.05.2022 12:00-17.05.2022 20:00
Konya'da Yerel Kuvvetli Yağış bekleniyor!
Yapılan son değerlendirmelere göre; gece 23:00-02:00 saatleri arasında başta güney kesimleri olmak üzere Konya çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
16.05.2022 23:00-17.05.2022 02:00
eee ben o isaralar ayaktaydim. :buyur: bilsem takip ederdim
E BAKAM
Bir sonrakine diyelim abim ![]()
normal tutulma degil o zaman mustafa abi
ben normal tutulma olacak bitecek saniyorum hic arastirmadim. bakayim madem
3-5 saate yayılan bir zaman aralığı var..
Bir ara kömür gibi bir ara fulu bir ara bir başka şekil ve en sonda kanlı ay şekli der açıklamalarda.
Ama her yerde farklı farklı bir görüntü alınıyormus konum itibariyle.
Ülkelerde biraz daha kızıl yada daha kırmızı vsvs
Dün Zonguldakli67 atinca siteye ben biraz okudum
Söyle bir alıntı atayım mehmet civan
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre 16 Mayıs'ta meydana gelen Tam Ay Tutulması'nın evreleri şu şekildeydi:
Tutulmanın başlangıcı (Yarı gölgeli): 03.31
Parçalı tutulmanın başlangıcı: 05:28
Tam tutulmanın başlangıcı: 06:29
Tam tutulmanın ortası: 07:11
Tam tutulmanın sonu: 07:54
Parçalı tutulmanın bitişi: 08:55
Tutulmanın bitişi (Yarı gölgeli): 09:52
YAKLAŞIK 75 DAKİKA SÜRDÜ
Tutulma sırasında Ay, Dünya'dan 362.1265 km uzakta oldu.
Tutulmanın tamamı yaklaşık 5 saat 20 dakika, tam tutulma ise yaklaşık 75 dakika sürdü.
Heyecan verici gökyüzü olayında Ay, Güneş Tutulması'nda olduğu gibi kararmadı. Bunun yerine kırmızı veya turuncu tonlarında parladı. Ancak Ay, kan kırmızısına dönmeden önce donuk kömür renginde gözüktü. Bu rengin, gezegenimizin atmosferindeki parçacıklara bağlı olarak değişebildiğini hatırlatalım. Örneğin, Güney Pasifik Okyanusu'ndaki Tonga Krallığı'nda yakın zamanda meydana gelen bir volkanik patlama nedeniyle stratosfere yayılan kül bulutlarının, Ay'ı daha kızıl gösterme olasılığı bulunuyor.
Tabii Ay tamamen siyaha dönmese de gökyüzü önemli ölçüde karardı ve Samanyolu daha net bir şekilde gözüktü.
Güneş Tutulması'nın ne kadar deneyimlenebileceği gözlemicinin konumuna bağlı. Fakat Ay, gökyüzünde görülebildiği müddetçe Ay Tutulması'nı izleyebilirsiniz. Ayrıca özel ekipman gerektiren Güneş Tutulması'ndan farklı olarak, Ay Tutulması'nı çıplak gözle görebilirsiniz.
bi goremedim su kanli ayi. 2018 dekinide kacirdim ben
Aslında parça parça takip edilebilir tam tutulma olmadan.. Buraya yazdığında baksan yavaşda olsa değişimler olmuştur..Bilmem baktın mı
Baya bir zamandır yoktum nasılsınız beyler bayanlar
İyiyiz Yuvarlanmaya devam,sen nasılsın bakalım?
Dun gece kaçırdik görüntüyü kaybedince yattım uyudum..Bu 2018 senesinden bize ait görüntüler
27 Temmuz 2018 senesine ait kanlı ay tutulması.
Ankara'da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor !
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün 16:00-19:00 saatleri arasında Ankara'da kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
16.05.2022 16:00-16.05.2022 19:00