Whisper tarafından yazılan gönderiler

Selamünaleyküm hayırlı Cumalar.. Bugün ilk sahurumuza kalkacağız inşAllah. Allah sağlıklı,sıhhatli,orucumuzu tutmayı nasip etsin. Hayırlı ramazanlar dilerim ♥️

Aleykumselam , Hayırlı Cumalar, hayırlı Ramazanlar inşaallah.

Bugün köye gittim geldim.. Güzel bir yaşanmış hikaye duydum, aktaralım hemen.

Bizim köye varmadan 8-10 km kadar öncesinde yine bizim köy gibi ana yol üzerinde Bayramgazi köyü var.( Sinan benim attığım rotayı atlayıp o köyün yanındaki alışveriş yerinde beni beklemiş ve onu oradan almıştım..Sene sanırım2017 veya 2018 idi)

Neyse gerçek yaşanmışlık ise şöyle.

Öküz ve biraz durumu iyi olanlarin beygir kullanıldığı zamanlar.. Traktör yok yani herşey emek ile..

İletişimyok denecek kadar az,okuyan az ve yaşanan da cahiliye zamanı işte öyle diyelim.

O zamanlar da yine bizim köyde 1-2 minibüs var ve Afyon'a yolcu taşıyor zengin olan ailelerden bazıları.

Bayramgazi de de bir Zengin var Halil Ağa ..

Halil Ağa çevresine derki "egret köyünün adamları iyi para kazanıyor,bizim köylü de onların arabasına biniyor Afyon'a gidiyor , geliyor.Bir tane de ben alayım" der .. Yakın zamanda bir araba alınır köye getirilir.

Kim sürecek?Dilinden anlayan az hatta yok.Bir ehliyetli şoför bulunur ve taşıma işine başlanır.

İlk gün Halil Ağa çok değerli olan arabasina şoför ile biner.Aksama kadar onunla gider, gelir,her hareketini dikkatli dikkatli inceler, taşıma işine devam ederler ve akşam olur,son sefer araç durur, şoför iner,ağa iner "ver bakayım anahtarları,sabahta erken gel ha bakem"der şoföre.

Sabahına şoför gelir ağa anahtarları verir , şoför araca biner,ağa da biner yine yanına.

Şoför kontağa anahtarı sokar sağa bakar,sola bakar, şaşkın şaşkın ağaya bakar, arabada vites kolu yok.

Halil Ağa "ne oldu?aha öyle arar durursun essek herif.Dün bütün gün boyu onunla oynayacağım diye ,ne yolcuya baktın,ne yola baktın,ne bana baktın,bende kestim attım.Hadi bakalım neyle oynayacaksın şimdi"der.

Bugün ilk teravih kılınacak sonrası ise Ramazan desek yeridir herkese hayırlı ramazanlar Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı

Hayırlı geceler, hayırlı Cumalar, hayırlı Ramazanlar inşaallah..

Seneye Mart'ta baslayacak Ramazan.Zaman cok cabuk geciyor :)

10 gün geriye kaça kaça sistem kovala, oruç tut olacak inşaallah

Bunlar da biraz daha eski madeni paralarımız.Zamanin da değerleri çok fazlaydı

10 kuruş,25 kuruş,5 kuruş bilirim..

Delikli 1 kuruş , delikli 2.5 kuruş,10 para yı bilmem

Zamanında toplamıştım hala denk gelirsem toplarım veya alırım

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Taha Akgül ve Feyzullah Akturkten altın madalya geldi

Avrupa şampiyonu sporcularımızı tebrik ederiz :alkıs:

Taha 9.kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı

Olimpiyat oyunlarında yenildiği ezelî rakibini bu defa affetmedi

Süleyman atlı gümüş Osman göçen bronz madalya kazandı :alkıs:

güreş yine yüz akimiz oldu..

Sıra kadın sporcularımız da

Hayırlı akşamlar olsun..

Birazda zenginlikten dem vuralım..Bayrama kadar herkesin masrafları benden :)

Eskilerden biraz para cümbüşü atayım..

Bozuk parada fazlaca var ama bulmam lazım

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Arkadaşlar hayırlı akşamlar nisan ve Mayıs ayı yağışlı geçecekmi Konya bölgesi için kışımız güzeldi bol kar yağdı tabi nasıl geçicini kimse bilemez ama tahmin edilebilir yetkili arkadaşlar cvplarsa çok sevinirim çiftçilikle uğraşıyorum Kıraç araziye bu yıl Aycekirdegi ekicem normalde suluk yerlere ekilir ama malum bu yıl sıkıntı olucak gibi görünüyo savaştan dolayı boş bırakmayım dedim tarlayı yani bizler için ekicem

Hayırlı akşamlar Serkan hocam..

Müsait olan bir göz atar yazar kısa zamanda inşaallah :alkıs:

Denizlerimizde (Ege Denizi) Kuvvetli Fırtına Bekleniyor!

Ege Denizi’nde rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
    Başlama-Bitiş Zamanı31.03.2022 13:00-01.04.2022 23:59

Batı Kesimlerde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

Kuvvetli Rüzgar
    Beklendiği YerRüzgarın 31.03.2022 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Trakya'nın batısı ile Kıyı Ege'de, 01.04.2022 Cuma günü Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
    Başlama-Bitiş Zamanı31.03.2022 06:00-01.04.2022 23:59

Nijerya-Gana maçında felaket! ‘Doktor dövülerek öldürüldü’

2022 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Nijerya ile 1-1 berabere kalan Gana, ilk maçtaki 0-0'lık skor nedeniyle deplasman golü avantajı sayesinde Dünya Kupası bileti alan ülke oldu. Ancak kendi taraftarı önünde büyük hayal kırıklığı yaşayan Nijerya, maç sonu facianın eşiğinden döndü. Ancak olaylarda, görevli bir doktorun dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Maçın son düdüğüyle birlikte Nijerya taraftarları sahaya girip futbolcularını kovalamaya başlarken, stattaki her şeyi yakıp yıktılar. Çirkin görüntülerin yaşandığı saha içinde polisle çatışan taraftarlar, yedek kulübelerini parçaladı. Ganalı futbolcular da şişe yağmuruna tutulduktan sonra koşarak sahayı terk etmek zorunda kaldılar.

DOPİNG DOKTORU HAYATINI KAYBETTİ’

Öte yandan CAF’ın doping görevlisi doktoru Dr Joseph Kabungo’nun çıkan olaylar sonrası hayatını kaybettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Zambiyalı bir tıp doktoru olan Kabungo’nun, ilk olarak maçtan önce oluşan izdihamda hayatını kaybettiği öne sürüldü. Ancak sonrasında ortaya çıkan gerçek, doktorun ölümü maç sonu çıkan olaylar nedeniyle olduğuydu.