Selamun aleykum, uzun bi aradan sonra :D
Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu foruma 2018'de kaydoldum. Foruma kaydolmamın en büyük etkeni Sinan hocanın tahminleriydi. Sinan hocamın farkı Her zaman dediği tarihlerde sistem gelirdi, belki sistemler zayıf gelirdi, kar tutmazdı ama her zaman sistem o tarihte gelirdi ve havada bile olsa kar görürdük. Özellikle tam tarihini hatırlamıyorum ama 2019 olması lazım, "mor salkım" adını verdiğimiz sistemin tahmini çok güzel ve heyecanlıydı, forumun en iyi sistem takibiydi belkide, hatta sisteme, hatırlayamadığım bir ayın 8. Gününde geleceği için özel 8 numaralı bilardo topu emojisi bile eklenmişti foruma.
Atmosferin gerek iklim değişikliği, gerek çeşitli etmenler ve gerek uzun süren el-nino'lar nedeni ile giderek kaotik ve geri dönülemez bir hal almaya başlaması tahmin işinide çok zedelemeye başladı. Kendim Eskiden iyi kötü tahmin yapabilirken artık bu basit tahminleri bile yapmakta zorlanıyorum, Allah sonumuzu hayır etsin.
Emeklerinden ve verdiği bilgilerden dolayı sinan hocama teşekkür ediyorum.
-
Kışın son umudu bu sistem. Mart'da bir şey geleceğini sanmıyorum. Bu sistem de gelmezse en garip ve kötü kış olarak rekora yazacağız.
-
Modellerle verilerin savaş içinde olduğu bir yıl olarak tarihe geçmeye aday
-
Hayatımda ilk defa küresel ısınma etkilerini bu kadar sert görüyorum. İlkokulda anlatılan derslerden daha fazlasını görüyoruz. İlerleyen senelerde istanbul gibi bir şehirde kar görmek imkansız olacak gibi duruyor.
-
Sultangazide yoğun kar var
-
İstanbul Sultangazi günlük güneşlik :D bekliyoruz bakalım
-
Bu veriler jules verne'yi kapsıyor mu 😅
-
16gb ram- i5 9400f ve 2060 barındıran bir kasam var. 2020 yılında aldım seneye üniversiteye gideceğim ve en kötü 4 yıllık bir bölüm istiyorum. önümüzdeki 5 yıl bu kasa idare eder mi yoksa bir laptop şart mı üniversitede? ayrıca olurda tutarsa mühendislik için daha güçlü donanımlar gerektirdiği söyleniyor elimdeki parçalar yetmeyebilirmiş.
-
Saygımızı koruyalım.
-
Verilerde, diyagramlarda vs. Ay sonu afrika atak görünürken nasıl bir anda ecmwf sistem gördü ve gfs'yi ufaktan kendi hizasına soktu? Tahmincilerimizin dediği gibi ay sonu sistem ben de beklemiyordum ama bi anda modellerde veya verilerde ne değişti de sistem ortaya çıktı (20-21 sistemi) yoksa ay sonu verilerinden ve durumundan bağımsız oluşan bir sistem mi bu?
-
Eline sağlık abi
-
Havist açmıştı bir konu tazeleyince gördüm Kemal Ensar
Varsa sorularınız bu konudan alalım, ustalar bakarlar
The content cannot be displayed because it is no longer available. Teşekkürler hayırlı akşamlar yardımcı olduğun için abi 😊
-
Uzun zaman sonra konuyu canlandırıyorum foruma amatör meteoroloji için bir soru-cevap ve eğitim konusu mu açsak? Bir kaç gündür aklımdaydı, amatör meteoroloji konusunda, model yorumlama konusunda, kısa veya uzun vadeli tahmin konusunda vb. aklına bir şeyler takılan kişiler bu konudaki bilgili kişilerden destek alır, herkes birbirine bilgi katar ve hem daha hoş bir ortam olur hem de amatör meteorolojiye yeni başlamış hevesli üyelerimiz bu alan hakkında daha fazla bilgiye sahip olurlar diye düşündüm. Bilmiyorum forumda böyle bir konu var mı ama sanırım yok. Bu tür bilgi alışverişi konusu açılabilir (öneri)
-
Sultangazide yılın ilk adam akıllı kar yağışını gördük çok iyi geldi