Gfs diyagramı bekleyelim.
Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sınırlı alan modeli Skiron güncellendi mi? Hala daha bariz batılı gösterdiğine dair bi resim gördüm ama doğru olmayabilir, güncellenmişse doğrudur
-
Katılıyorum, Sistem kuş oldu demek olmaz, sistem hala elimizde. Sadece ilk günlerdeki gibi bizi heyecanlandıran efsaneler arasına yazdıracağımız bir sistem olmayacak gibi görünüyor. Dün de yazmıştım 2019 şubat gibi örtü alırdak ne hoş
Bu akşam ECM’de benzer bir görüntü verirse ortalama bir sistemden öteye geçemez…
Biz de sessiz sedasız radar takip ederiz 1 belki 2 gün
-
Arpege hala daha batıdan veriyor soğuğu.
-
Dalga geçer gibi akşam efsane sabah kestane veren modellerin bir anlamı kalmadı artık, tamam işin içinde alçak basınç ve ull var ama bu kadar da olmaz, milyar dolarlık bilgisayarlar bile 2 gün sonrasını çözemiyorsa biz amatör tahminciler ne yapsın?
GfS akşam güncelinde görüşürüz -
ECMWF gece güzel çıktı. Taptaze kar haritası:
-
İşin içine ull gibi bir şey girdi bir türlü oturtamadilar nereye gideceğini
bu kadar doğulaması imkansız 300-350 km doğulayamaz. GFS'yi beklemeye devam.
-
Birini düzeltiyoruz diğeri bozuyor ne oluyor gardaş
dengesiz bi çalıştırma olmuş diyagramda sırıtacaktır sabaha düzeltir dayanağı yok gürcistana atmış neredeyse sistemi.
-
saçmalamış fantezi deniyor herhalde gürcistana dayadı neredeyse bizim çekirdeği.
Icon güncellemesi boş
-
icon ne yapmaya çalışıyor karstan sokmuş nerdeyse :D
-
Sıcaklık değerleri ne olur sahiller adına gündüz/gece
-
Ecmwf hakkında çok güzel şeyler duydum
-
1 saat önce Maximum 15 santim kar görürüz yazdım modeller bi anda 2022 v2 verdi. Demek ki arada böyle “çöp sistem” yazmak lazım modellerin kendine gelmesi için
-
Hayır çekirdek oraya oturdu şuan
Geçen gün bahsettiğiniz fazla soğuğun nemi kurutmasından dolayı mı çekirdek merkezi kuru kalıyor?
-
Kesinlikle haklsınız hocam. Bire bir katılıyorum ama icon güncellemesinden sonra 15 cm de biraz hayal oldu. Son 2 günün en kötü güncellemesi diyebiliriz. Gfs ye bakalım bi tekrardan
Yarına kadar takip yapmayı planlıyorum eğer modeller arası turarsızlık devam ederse bizim için tamamiyle yaşa gör sistemine evrilecek zaten. 2020 şubat gibi bir durum var çünkü modelde görünenden farklı bir sistem bile yaşayabiliriz şuan görünene göre. İnşallah sonumuz 2020 gibi olmaz 10 cm beklerken sabaha karşı şakır şakır yağmur almıştım çünkü