Medyadaki cm tahminlerinin genel olarak abartıldığını düşünüyorum. İstanbulda 25 cm geçen yerler sadece anadolu yakasının yüksekleri olur. Avrupa yakasında ise binkılıç tarafları bu değerleri görebilir. Onun haricinde başakşehir sultangazi civarı iç-orta kesimler 15 cm ortalama alır maksimum. 2 gün önceki gfs gece güncellemesinde gördüğümüz şey gelseydi efsanelik bir sistem olurdu çoğu yer 1 metreyi zorlardı ancak sistem yaklaştıkça bozma (bozmadan kastım 500 hpa çekirdeğinin doğulayıp gücünün kırılması) olayı yeniden tekerrür etmiş gibi görünüyor. 2019 şubat sistemi civarında bir örtü alırsak şanslı sayarım kendimi.
Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
Çok yüksek beklentilere girmeyin bence me olacağı belli olmaz belki 40-50 cm yağar belki 5 cm anca tutar çok yükselip üzülmeyin sonra
Zaten öyle olması lazım. 2022’de bile beklentimiz düşüktü vortex sürpriz yapıp efsaneye çevirdi sistemi
-
Ya of bu döngüden çok sıkıldım sabah giriyorum çıktılar çok iyi yazılıuyo akşam giriyorum herkes çok kötü yazmış bu ne ya modeller neden bu kadar tutarsız bu hep böyle miydi yoksa bu sistemlere özel bişey mi
tıpkı bu sistemdeki gibi ull içeren ve alçak basınçların cirit attığı sistemler çok sancılı olur. hatta sistem günü modelde gördüğünden bile farklı şeylerle karşılaşabilirsin, örnek olarak 2020 şubat yanlış hatırlamıyorsam. konumuma 15 cm en kötü ihtimalle kar bekleniyordu, ancak soğuk modellerde gözükenden daha doğulu girdiği için karla karışık yağmur yağıp herşeyin fos olduğunu biliyorum. bekleyip göreceğiz.
-
Sıcak çıktı olma olasılığını düşünüyorum
-
Yatıp uyumak daha kârlı. Sabah ola hayrola
-
Sistem bu kadar yakınken bu kadar dengesizlik bana 2020 şubatı hatırlatıyor. İnşallah sonumuz o sistem gibi olmaz zira sistem beklenenden doğulu girip fos olmuştu
-
gem-gfs-control batılı ukmo ecmwf (hatta bir nebze de icon) doğulu. sistem süresi bu kadar yakınken savaş çıkması çok stresli kazanan taraf gfs-gem olur umarım.
-
Şimdi de icon doğulu diyorlar ben tam bakmadım ama
-
Tam 2020 sistemine döndü bu ha doğuladı ha batıladı derken kanser oluyoruz
-
Takmışsın bu arada hayırlı kandiller:)
yeni gördüm maalesef. teşekkürler şimdi farkettim bende çok iyi oldu
-
Var mı değişim beyler
istanbulu gömdü
-
batılama var mı
-
hayırlı kandiller. 2018'den beri bi türlü emektar üyelik rozetini takamadım gitti :d
-
2022 efsanesinden sonra güzel bir kış olmadı bi türlü, "nerde o eski kışlar" diyen bir sonraki nesil biz mi olacağız yoksa :D
-
Selamun aleykum, uzun bi aradan sonra :D