Normal bir dönemde olsak şu sistem için model takibini çoktan bitirmiş olmamız gerekirdi, fakat modellerin ve verilerin kaotikliği sebebiyle cuma gününe kadar sistemin takibini yapmakta fayda var (13-14 ocak için)
Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
2018'den sonra ki en büyük kaçan balık
-
Sinan hoca şu tarihte sistem var dediyse illaki o sistem o tarihte geliyor, sadece sistem gücü modellerin ve verilerin tutarsızlığı yüzünden tahmini zor oluyor ama tam tarihini hep bilmiştir.
-
Şubat ayında ya orada olmazsa
Allah korusun aman
-
Hemen kuzeyimizde öylece duran bu kadar büyük soğuk kütlelerini daha önce hiç görmemiştim, -20'ler -30'lar havada uçuyor. Bu denli büyük bir soğuk kütleden şubat ayında da bir şeyler kopartamazsak yazık olacak.
-
Sultangazide sabahtan beri aralıklarla kar yagıyor
-
Bu arada icon gece günceli bariz batılı geldi
-
Geçen kışa el nino mu hakimdi la nina mı?
-
Sultangazi beklenen 7 mgm anlık 4.9
Mgm sıcaklık konusunda her zaman çok temkinli
-
Geçen seneye kötü diyordum bu sene dsha beter olacak gibi :D
-
GFS amerika modeli ve amerikada hortum-fırtına olayları çok fazla, bu yüzden amerikada erken uyarı olması açısından GFS kullanılıyor bu da GFS nin alçak basınçları çok abartmasına ve olur olmadık yerlerde alçak basınç göstermesine sebep oluyor. Vade yaklaştıkça bu ab'ler yok oluyor tabi
-
Bu görüntüde İstanbul'a kar yağmaz
İzobarlar uygun olmamasına rağmen Kuvvetli soğuk sayesinde az da olsa dek almaz mı karadeniz ve istanbul?
-
Bu arada geçen aralık ayında foruma üye oluşumun 5. Yıl dönümü olmuş.
zaman ne çabuk geçiyor. Çok kaliteli bir 5 sene geçirdim bu forumda emeği geçenlerin ellerine sağlık
-
İyi akşamlar
İçimde kışı kapatıp diğer sezonu bekleme düşüncesi ile daha kış yeni başlıyor düşüncesi savaşıyor. Kim galip gelecek acaba
-
Herkese hayırlı geceler iyi forumlar.
Küresel ısınmanın etkileri arttı gibi son zamanlarda, karsız geçen gün sayısında son bir kaç kıştır artış var (özellikle batı bölgelerde), üstüne uzun süreli el-nino da eklendi ki bu kadar uzun süreli el-nino fazla görülen bir şey değil diye biliyorum. Ek olarak metrorolojik tahmin, model ve verilerde genel tutarsızlık söz konusu yine geçen sene ve bu senede. Allah'ın düzenini insanoğlu olarak bozmamalıydık.