Böylesine güçlü kutbi girdaptan ben sibirya beklemem. En azından şubat ayı icerisinde beklemem. Olursa kutup soğuklari gelir. Martta sibirya olur mu artık onuda zaman gösterir.
Tahminkolik tarafından yazılan gönderiler
-
-
kar haritasi yok mu
-
hocam tahmininiz tutmadı gibi. Neyse sağlık olsun.
-
Bence sarp ın yaptıği tahminler, herkesin beklediği gibi değilde herkese ters bir tahmin yapiyor diye algılıyorum. Bu da bana göre kendi yoğurt yiyişi diye yorumluyorum. Ama kişi kendini bilir biz ne kadar söylensekte.
-
Ecmwf toplam kar haritasi var mi?
-
Negatif Nao etkisi ile Atlantik okyanusundaki siklon dalga kırılmalarının azoru dürtmesi ile "Dipole Grönland Blokajı" dediğimiz bir paterni öngörüyor modeller.
Benim şahsi beklentim kıta üstünden yürüyen derin a.b nin grönlandın altına sıkışıp bu dalga kırılmalarının pozisyonunu daha da batıya çekmesi. Bu durumda doğu avrupa sistemin merkezi konumuna geliyor.
Mevzu siklonsa son 24 saate kadar değişim muhtemeldir diyorum ve foruma motivasyonu pompalayıp köşeme çekiliyorum
Yalniz dikkatimi ceken detay ise 850 hpa sicakliginda ulkemize daha da sokmus soguklari modeller, ecmwf buna ornek ukmo gsf de oyle.
Sizin bu söylediklerine birsey demiyorum ama en buyuk etken bu degil bence. Bu ilk defa olmuyor, grönlad cevresinden adeta türeyen parazit çok daha etkili bence. Hadi bu olmadi varsayalim, azorun ayagi kesilse bile önce bu gelen sistem bizi iyice vurup avrupaya kacabilirdi. Benim genel kaba taslak düşüncem bu.
-
Batıdan doğuya herkesin memnun kalacagi bir sistem isteriz tabikide. Stokçuluğa hayır !! 😀😀😀😀
-
Her sene aynı terane, Aralık son haftası sistem söylentileri hep olur. 15-20 ocak 15-17 şubat artık bunlar ezberi sistem tarihleri...
-
Bu Resmi bir tahmin degil. Yani accuweather adina degil oradaki calisan artik sahibi midir calisani midir. Ama resmi tahmin de buna benzer cikar.
-
mgm nin mevsimlik tahmininde ocak ayı normaller üstü demiş alıştık zaten
-
Hocam sıkıştırmak gibi olmasın ama kasımın 3. Haftasına girmek üzereyiz. Siz kasımın 2. Haftasi tahmini yayınlayacağım demiştiniz. Herhangi bir erteleme durumu var mı? Bilgilendirir misiniz?
-
Verilerin hiçbiri modellere yansımıyor maalesef. Gidişat iyi değil. Kasım ayı verileride iyi değil.
Hocam kasımın gidişatı mı iyi değil? Yoksa kasimdan kışa bakış mı iyi değil? Daha net söyler misiniz. Verilerin modeller ile biraz ters düşmesine bende katılıyorum.
-
Konunuz hayırlı olsun mesut abi 👍
-
Konumumda tipi var şuan sanirim sistem efsane yolunda herhalde yerlerde 3-4 cm arasi var sabaha 10 olur boylr devam ederse
Bende samsundayim, sen neresindesin tam olarak
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Müthiş
Neresi tam olarak.