Samsun merkezi her defasinda modellee gömüyor
Tahminkolik tarafından yazılan gönderiler
-
-
sabah 6 ya kadar yagmurlu gösteriyor dogru mu sizce?
The content cannot be displayed because it is no longer available. Kar marmaraya göre birazdaha gec girer ama sahlam kar olacak gibi.
-
kastamonu kıyısı ne zaman kar alır
Yarın başlar kar hocam .
-
Samsun merkez adina 5 cm kar örtüsü olabilir. Bunada şükür diyebilirim.
-
Bu geceki gfs gucellemesi herhalde bizim moteratör zonguldakliyi mutlu etmistir
-
Bu zonal rüzgarları tavan yaptı herhalde modellere göre. Izlanda gecen sene bu kadar etkin degildi hatirliyorsam. Bu sene ne olduysa artık, nefes aldırmıyor.
-
2 sistemi once bir sindirelim, sonrasına sonra bakariz. Evet o tarihlerde sinyal var, burası başkanın konusu ama bana sorarsaniz o da gelecek ?
-
Ao ve nao ya gore modeller şuan saçmalik aşamasında. 1-2 aralik ve 4-5 aralik tamam sistemler geliyor evellallah, 10 aralik gibi bir sistem ihtimali var zaten, modeller daha gostermedi onu. Ben bu anı 2 kere yasadim. Modeller inat edip dedigi olmustu e digerinde de modeller son 96h da u dönüşü yapip sistemi bize vermisti. Modeller haric hersey lehimize. Bakalim ne olacak.
-
850 hpa da -8 istemek şuan icin birsey ifade etmez. Tek iyi tarafi denizsuyu ve yer sicskligi daha da soğur. Sürpriz olursa arabalarin ustünden örtü ya da havada kar baska bir sey olmaz. Bunu birazda 500 hpa sicakligina dayanarak soyluyorum. Once sogumamiz lazim. Sonrasina sonra bakariz.
-
Yarından sonra
Başkan, Aralık ayı bol yağışlı gececek insallah.
Normalini yakalasa yeter bence ?
-
Bu tahmin değişir
Baskan Bu cümlenden sonra tt oldun ?
Ben accuweatherin göstermiş oldugu mevsimlik tahminlerinde gostermiş olduğu görselin aslında mevsiminin ikinci yarisina ait olduğunu anladim.
Çogu mevsimlik tahminlerinda daha cok mevsimin ikinci yarisini baz aliyor ki zaten veriler ikinci yarisi biraz duragan gececek gibi ozellikle subat. Ama zaten yazisinda bahsediyor, ukrayna ya kadar ulasacak derken bize dw sarkabilecegi anlamini cikariyoruz.
Yani anlatmak istedigim accuweatherin paylasmis oldugu tahmin görseli kış mevsiminin ikinci yarisini daha çok baz alarak paylasmis. Neden diyeniniz olursa, nedenini bilmiyorum ama şunu diyebilirim; artık mesela 1 aralıkta direk kış yada kar olmuyo ya da 1 martta direk ilkbahar gelmiyo yani mevsimler kayıyor, haliyle tahminleri daha cok mevsimin ikinci yarisini baz almalari normaldir. Başarisizlik degildir.
-
Hariç tutmaya da gerek yok aslında özünde bayağı benzer tahminler.. Pozitif Nao beklentisi içinde yapılmışlar.
Şema olarak 2017 yi daha çok animsatiyor aslinda.
-
Seyrek Fırtına Demişsin Ya Orda Sık Sık Fırtına Anlamına Geliyor
Seyrek anlamina geliyor.
-
Sonuç olarak Balkanlar ve bölgemiz adına yüksek basınçlı günler bekleniyor gibi gözüküyor.
Pozitif nao en cok kuzeydogu kesimlere yariyor kar açısından.
-
hani bide kuraklık felan denmemiş, evet azoe uzerimize yatar ama yagis aldigimiz zamanda iyi yagis alacagiz anlami cikabilir. Karamsarlik yok. 2017 tahmini ile hemen hemen ayni neredeyse.