Eren tarafından yazılan gönderiler

Sistem de yarım giriş yapmış olacak zaten :)

İstanbulda yarın akşama doğru seyirlik kar olur yükseklerde tutar onun dışında tutucu kar anadolu yakasında perşembe akşamı başlar avrupada bir kaç saat daha geç.Bu arada yarın ecmwf gibi gelirse sağlam kar görme ihtimalimiz var ama modeller yine kendi kafalarına göre çıktı verdi

Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle forumu bırakıyorum sadece forumu değil tüm hava işlerini bırakıyorum bu forumdaki 5.yılımdı ve bu güzel yolculuğumun sonuna geldim birlikte çok güzel günler geçirdik çok model takip ettik güzel sohbetler yaptık benden yana herkese hakkım helaldir ve herkese teşekkür ediyorum umarım nice sağlıklı güzel ve karlı yıllar geçerirsiniz geçiririz hoşçakalın

Selam

Şaka dimi

21-28 ŞUBAT: Toparlanan kutup girdabıyla beraber durgun ve sakin havalar hakim olabilir iç bölgeler dışında kayda değer bir şey olmayabilir.

Genel değerlendirme : Şubat ayında istanbula tutucu kar beklemiyorum neden diye soran olursa ve tek bir veriye (rüzgarlar) bakarak mı söylüyorsun diyenler için orta ve uzun vade verilerini yukarıya attım ,24şubat ve 2 mart arasında nao endeksi pozitife yönelmesiyle o zaman hareketlenme başlayabilir onun dışında şubat geri kalan hafif pozitif,nötr ve hafif negatif civarında olabilir bize yarayan hafif pozitif civarıdır.Kutup girdabı aşırı güçlü bir şekilde kendini toparlıyor sonra arkadaşlar bana neden sistem beklemiyorsun,olumsuz konuşuyorsun diyorlar doğru olanı konuşuyorum kutup girdabı toparlanması demek güneye kaçan soğuk ihtimalini düşürür.Zaman boylam diyagramı dediklerimi zaten onaylıyor şubat 15-16 civarı kuzeyimizde soğuk birikmesi ancak inemeyen soğukların kayboluşu ve akabinde durgun havalar.

şubat 15-16-17 sinde maksimum beklentim budur

ilkerlii sistem modellerde de baya oynak o yüzden beklentiyi düşük tutarak yazdım bunları ancak beklediğimden çok güçlü bir sistem geliyor.

Niye bilmece sorar gibi konuşuyorsunuz,açık açık söylesenize,ben hiç bir şey anlamadım ! Bu sistemi başından beri kabüllenmediniz ! Anladığım tek şey bu !

Kabullenmedim mi ilk yazan bendim 24şubat 2mart arası hareketlilik olabilir ao nao ya bağlı olarak.

Yarın vade daha da kısacalağı için bekliyorum.