Azor ok iskandinav yb var 😬
Eren tarafından yazılan gönderiler
-
-
Kağıthane kky
Ayni şekilde
-
Şu şekil yağsın kar gelmiş geçmiş en sert kış günü yaşanır
-
-
Hatırlıyorum soğuklar bundan bile daha ciddiydi ve yine soğuklar pv ye geri dönüyordu. Orda Azor da devredeydi ama yetmedi soğuğun asıl çekirdeği ab ile sürüklenip gitti bize de -8 ler kaldı. Ha yarı yarıya ihtimal gayet iyi bence. Tabi sen daha garanticisin. Ao -5 lerde Avrupa'ya gitmesi diyorsun da avrupayla alakası yok sistemin. Azorun altı oyulsa oraya kaçsa tamam. İzlanda basıyor Azor yıkılıyor soğuklar inmiyor.Endeksle de hiçbir alakasını görmüyorum. O İzlanda baskısı ne nao -1 0 arasındayken ve ao -5 olabilir soğuklar iniyor o tarihlerde sonra birden fırlıyor ao. Sadece nötr olması gerekmiyor ki ao nun. Birden yükseliş veya düşüşlerde sistem alma ihtimalimiz yüksektir ve ortam da gayet uygundu. Bazen olmayınca olmuyor bişey diyemeyiz. Bilmiyorum belki yanlış yorumluyorumdur.
Ao -5 demek grönland da 1030-1040-1050 mb lar cirit atması demek ki buda soğukların daha çok rusya tarafına kayması veya amerika ya kayması demek nao yu 0 da değil de +1 ve üzerinde yakalasak saçma sapan ab ler le uğraşmak yerine cm tahmini yapıyorduk şu anda.Yani ao ve nao birbiriyle uyumlu olmalı şimdi ao -2 ve -1 yükselirsen naoda bir tık yükselmeli veya sabit kalmalı düşerse şubat sonuda kapanır.Avruapaya sistem gidiyor demedim bu arada avrupayla birleşmesi muhtemel dedim iyi geceler abim
-
Yağışlar Batıya mı kaydı ya
Çatalcaya doğru yine örtü olur
-
Yarın il genelinde sabah yağış var bazı yerler kar bazı yerler kky
-
Hocam yani.düşüncrniz açıkça nedir 18indeki salınım için modeller bugunku gibi mi olur yoksa dünkü verilen soğuk içinmi
Günü birlik sistem olur karadeniz kıyıları kar alabilir en iyi ihtimalle oda hatrı sayılır miktarda
-
2021 şubat sistemi örneği ao -4 e dayanmış nao -2 de sancılı bir takip süreciydi dün gibi hatırlıyorum. Bu yüzden şu an takip edilen sistemin ihtimali yarı yarıya olduğu için ve garanti olmadığı için takibe değeceğini 3-4 gün önce ki gibi düşünmüyorum.
-
Ao -5e düşmüş tarihlere bakın tek tek , sizin için hatta çoğu kişinin bilmediği ao geçmişini atayım.
Tarih aralığını seçip buradan bakın sonra meteocielden bakın o tarihlere
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 15 şubat ao-5 sistem avrupayla birleşmesi muhtemeldi zaten 24-25 şubata doğru -2,-1 yapabilir takip edilmesi gereken tarih aralığını verdik daha ne yapalım
-
wriscuttern hiç takip etmiyorum bile gereksiz efor ben ay sonuna odağım
-
Bu arada tekrar yazıyorum İskandinav bölgesi verileri özelikle gfs de net girişleri yoktur. Bu bölgenin verileri yetersiz gelmekte. Değişime açıktır hala
17 sinden itibaren İskandinav yb etkisiz kalıyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
İyi mi geliyor
-
Bağcılar atestuglada tutmusken Esenler'de havada kar yağıyor
Sarıyer maslakta kky yağıyor