Azor 2.hareket hazırlanıp 965 in oradan kalkması ve 1030a kol atması gerek.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur
Azor 2.hareket hazırlanıp 965 in oradan kalkması ve 1030a kol atması gerek.
avrasya kar örtüsü ekim ayında normallere yakın seyretmiş bu geçen 3-4 sene boyunca hemen hemen aynı çok bir fark yok
İlkinden öyle böyle bir şeyler kaparsak 2. için ihtimalimiz daha fazla olmaz mı ?
120 den sonrası paradoks doğuya kayan soğukların tekrar dönüp vurma ihtimali var bu yüzden bir şeyler kapamasak bile ilk hareketten 2.bir takip edilecek hareket olabilir.

gayet iyi

model sayfasına atılmaz ancak yazdıklarıma denk
Bence ilk hareketten ziyade 2.ye odaklanalım oda 20-25 aralık civarına denk gelecek gibi.
Ecmwf yarın düzelmez ise sıkıntı
bu senenin ilk sistem takibinde ukmo ve ecmwf yine modellerden ayrışıyor ve çok farklı bir çıktı sunuyor

GEÇMİŞ yılların ao nao grafiğine nereden bakıyorduk bulamadım geçen seneler bakıyorduk ancak grafik olarak sayısal değil
Modeller değişecektir özellikle 15 aralıktan sonra pozitif nao etkisiyle aktif azor bekliyorum.
Balkondan su gelmiş biraz gider yetisememis anlaşılan,gece gokgurultusu ve yağmur sesine uyuyamadım genelde daha rahat uyurdum 😬
Ecmwf hovmoller diyagraminda Türkiye Ocak ayına kadar ılık tarafta gözüküyor sistemle rgenelde doğuya kaymış gözüküyor bakalım merak ediyorum ben aralığın 2.yarisinda bir hareketlenme olacak mı ?
Geçmiş yıllara bakın derim mjoda 2021-2022 ,2017,2018 de kaçan efsane sistem ve 2004