@UsTaD Pustum kaçamazsın :sniper: :sniper:
Yavaş sık yahu beni vurdun :kahretsin: :zombi:
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur@UsTaD Pustum kaçamazsın :sniper: :sniper:
Yavaş sık yahu beni vurdun :kahretsin: :zombi:
Kar Kar :artis: :pon: :music: :çokiyi: :mastika:
Bölgemizi etkileyecek olan kuvvetli cephe yağışı ülkemize giriş yapmak üzere
Bulut tepe noktalarının çok yüksekte olduğu aşikar. Güzel saatler bizleri bekliyor.
Paylaştığım Radar ve Uydu görüntüleri Mgm ile eşzamanlı olarak güncellenecektir.
Düşecek toplam yağış miktarı
Gördüğünüz üzere İstanbulun Avrupa yakasının batısı, Trakyanın hemen hemen tümü ve Anadolu yakası bu cephe geçişinden iyi yağış alaca
Sadece spor konuları sorumlusu olmaz diye, önceki gibi yazar olsa da olur :sleeping:
Spor konuları sorumlusu adlı rütbe, Site Sorumlusu olarak değiştirilebilir abim
Doğru ama bir yeri atlıyorsun.
Aydınlat bizi usta Çok iyi bilseydim üyelerin şahsi tahmin konusunda yazmazdım sanırım :D:D
Son tahminime göre, Şubat sonunda gelmesi beklenen sistemde beklentiyi minimumun da altında tutmamız gerekmektedir.
Ecmwf Eps
Ecmwf Diyagram
Ao ve Nao Verileri
Ao verisi önümüzdeki sistem için nötre (0.5) kadar inip şans verse de Nao verisi nötr-bir pozitif arası seyretmediği sürece sistem almamız zor olacaktır.
Nao verisi mart başından itibaren bizim için en iyi pozisyon olan nötr civarında seyredeceğinden lehimize bir durumdadır.
Ao ise pozitiften nötre iniş yapacağı için sistem alma olasılığımız yükselecektir.
Ecmwf diyagramında gördüğünüz üzere martın son haftasına doğru senaryolardaki düşüşün fazlalığı dikkat çekmektedir. 26 Sistemi sinoptik açısından çok tehlikeli durumdayken mart başında gelebilecek olan sistemde böyle bir sıkıntı gözükmemektedir.
Tahmini sistem iniş tarihinin 5-8 Mart civarında olacağını bekliyorum ki, bu bizim son sistemimiz olacaktır. Devamında oraj kovalamaya başlarız artık yavaş yavaş :rolleyes:
Bol keyifli günler dilerim
Bu akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak olan cephesel sistemle gelen çok kuvvetli yağışlar için önleminizi almayı unutmayın. Çanakkale, Balıkesir civarında yıldırım, şimşek hadiseleri görüleceğinden vatandaşların açık alanda durmamalarını tavsiye ediyoruz.
Şimşek, yıldırım hadisesi görülebilecek yerlerin haritada gösterimi yukarıda gördüğünüz gibidir.
Yukarıda gördüğünüz haritada ise sistem boyunca düşecek yağışların mm cinsinden gösterimi bulunmaktadır.
Soğuk kökenli cephesel sistemin girişiyle birlikte hava sıcaklıkları düşecek.
Yukarıdaki veride ise yağış geçişinin ortalama olarak haritaya yansımasını görüyorsunuz.
Bu kuvvetli yağışlar sonucunda ortaya çıkabilecek ani su baskınları, taşkınlar, heyelanlar, yıldırım çarpmalarına karşı tedbirli olmanızı önerir, iyi günler dileriz.
Duyurular bu konu altından yapılacaktır
Gem çıldırmış olmalı catisma catisma
Yunanları yine denize dökeceğiz inşallah :D
Hayırdır baylar?