Valden voltran tarafından yazılan gönderiler

Sosyal medya da gördüm bakalım buna benzer olacak gibi yeni harita

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

şu rezilliğe bak ülke can çekişiyor kongreler tıklım tıklım hangi sebep vatandaşın hayatından daha değerli virüs ilk çıktığından buyana en yüksek seviyesinde kardeş kardeşin evine gitmiyor tıkabasa kongreler var vatandaş kahve lokanta açtırlmıyor sağlık bakanı bile kongrede yerini alıyor kimse beni yanlış anlamasın bizi yöntenler koyduğu kurallara uymuyor benim senin canın hiç bir siyasi amaçtan daha değersiz değil 3 haftada ülke ne duruma geldi esnaf kan ağlıyor insanın gözünün içine baka baka çiftde standart olamaz

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Hesabı takip edebilirsiniz gayet iyi bir hesap

Mig 25 rekorları şimdi bile kırılmadı s71 Casus uçağına attığı radar kilidiyle ABD ve Natoya can çekiştirdiler Mig 25 öyle bir uçaktaki ABD s71 programını iptal ettirdi ABD mig 25 okadar merak ettiki bir Rus pilot Mig 25 i kaçırıp Japonya ya götürdü ABD ve Natonun merakı son buldu mig 41 geçmiş korkuları tekrar canlandıra bilir

Valden voltran dediğin her şey sonuna kadar haklı altyapısı olmadan bir işe başlanırsa ne olacağını hepimiz gördük örnek Hürjet savaş uçağı projesi ilk başta çift motorlu olacak 2021'de uçacak dediler şimdi tek motorlu 2024 yılında uçacak deniyor. Zaten medyada abartmaktan başka bir iş yapmıyor hep diyorlar ki İhalar şunu vurdu ama hiç iha düştü haberi duymadım hep güzel olanı söylüyorlar

Aynende öyle kardeş milli uçak yıllardır göklerde bilbortlarda havada gören varmı zaten Türkiyedeki medya çarpıtma haber konusunda Dünyada ilk dörtte insanların uyutulmaya değil bilgiye ihtiyacı var İnternet olayı olmasa inanki her şeyden mahrum kalacağız Tolga Özbek var askeri hava araçları konusunda baya bilgi veriyor Kerem Gök te baya iyi sivil havacılık için Ayhan Tarakçı savaş teknolojileri konusunda program yapıyor bu üçlü bomba bu konularda

Yukarıda da gördüğünüz gibi insansız hava aracı teknolojisi olarak hala Rus ve Amerikalara yetişebilmiş değiliz öve öve anlatılan Akıncı pervaneli yani her hangi bir savaş anında başka bir araç tarafından kolayca düşürülebilir ancak jet motorlu olsaydı bir f-16 ile it dalaşına girebilirdi

( Çünkü Rus ihasındaki motor Su-57 ile aynı)

Bir an önce jet motorlu ihalara geçiş yapmamız lazım çünkü hala üstünlük o iki devlette.

Jet motoru yapmayayı geçtim bayraktarda bulunan yakıt kesici ufak bir valf bile üretilemiyor 20 dolarlık bir parça İngiltere vermiyorum dedi oturup izlediler yine sihalardaki atış nişanlama kamera sistemi kanadaya ait onlarda ambargo koydu herşey milli kendi imkanlarımızla yaptık balon oldu 20 dolarlık bir valfi üretme becerisi olmadan jet motoru yapmakta yıllar alır diyelim yapıldı o sırada abd Rusya hybrid ihalara geçmiş olur ben hiçbir zaman şimdiki medyadan gündemi takip etmem morfin gibi vatandaşı uyutmaktan başka bir amaçları yok

guzel guzel tam benim eksik oldugum yerlerde sen varsin. bende genel olarak kaba taslak ilgiliyim. birde meslegim geregi sektorde biraz mesaim var diyim bu kismi geceyim.

aslen savas karsitiyim fakat caydiricilik meselesi ile savas karsitliginin nerede kesistigini cok iyi biliyorum. hangi miletten olursak olalim bu topraklarda yasiyoruz ve savunma sanayimizi her alanda desteklemeliyiz. dunyanin en zor bolgesinin tam merkezindeyiz. etrafimiz dunyanin en guclu devletilerinin askeri gucleri ile cevrili. 2 dunya savasina sayisiz bolgesel savasa sebep olmus bu savaslara milyonlarca insanlarini kurban etmis gucsuze kan kusturmus iligini kemigini somurmus avrupa gibi bir vahsi devletler toplulugunun hemen guney dogusundayiz. kendimizi korumamiz sakinmamiz bir olmamiz gerekiyor.

bunlar savasa hala doyamadilar. ekonomilerini savas kan ve mazlumun sirtindan besledikleri icin su aralar isleri pekde iyiye gitmiyor tekrar savas ve somurge arayisina girdiler. afrika ve orta asya yetmedi simdi dogusunu batisini kemirmeye hazirlaniyorlar...

caydiramazsak isimiz zor...

(formata uygun degil ama bir kereligine yazmak istedim. mumkunse konumuzdan devam edip bu konuyu cokda surdurmeyelim)

Avrupa sıcak savaşı 1945 te bitti ondan sonra emperyalizm azdı zayıf ekonomiye sahip ülkeleri oyun tahtasına çevirdiler ham maddelerini gasp ettikleri ülkelere madenlerini işleyip geri sattılar misal suriyede Rusya Türkiyeye ait tırları geçen gün vurdu petrol taşıyan aynı bölgede ABD adına petrol taşıyan tırlara çıt yok medyada ses yok arda bir birlerine atar yapıyor abd Rusya pastayı beraber bölüşüyorlar olan zayıf gördükleri ülkelere oluyor bir Tiwitle dövizin yükseldiği bir ekonomiyle bir yere varılmaz dışa bağımlılık hat safhada Türkiye yeni yeni hava araçları konusunda emekliyor Malesef medyada çok şişirme haber yapıyor misal geçen gün bayraktar sihayla abd yapımı sıradan abd için çok klasik olan bir iha karşılaştırlıyor ikiside kafa kafaya bu işten anlamayan vatandaş vaybe abd yi yakaladık diyor halbuki abd piston motorlu ihaları aşmış jet motorlu iha üretiyor yirmi iki bin km menzile sahip bir iha var ellerinde abd den kalkıp dünyanın her yerine gide bilecek bir iha yani bu karşılaştırmayi yapan yanına bu jet motorlu ihayıda az buçuk anlatsa izleyen vatandaş bir empati kurar abd çoktan başını almış gitmiş ama yok ülke ekonomisi bile kapitalizmin iki dudağı arasında debeleniyor her şey silahlarla hal edilmiyor

Rus uçaklarının daha çok manevraları var cidden mühendislik harikası denebilir ama sanırım bu uçakların dezavantajları da var mesela motorların hava alma bölümü aşağıda olduğu için pistin tamamen temizlenmesi gerekiyor

Valden voltran senin ilgi alanım Rus uçakları sanırım

Savaş araçlarıyla genel olarak ilgiliyim :)) hava türbin sorunu yanlış hatırlamıyorsam mig 29 larda vardı onun dışında Rus uçakları pek handikaplı değil favori uçağım ABD yapımı f15 Eagle :))

Ben bu uçağın burun kısmını ördeğe benzetiyorum.

Ayrıca bu videodaki manevra sadece Rus uçaklarının yapabildiği bir manevradır izleyebilirsiniz

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

(20. Saniyede manevrayı yapmaya başlıyor)

(Yakın zamanda SU-57 ve kullanılan motor tipini yazacağım belki birazdan motor tipinin özelliklerini yazarım)

Bu manevra Kobra manevrası olarak geçiyor hareketin hakkını su 35 natodaki kodu flanker olan uçak veriyor yeni versiyonu su 37 kobra manevrasından oluşan G kuvvetini titanyumdan yapılan gövde yapısına borçlu ABD titanyum fakiri olduğu için izlemekle yetiniyor :)) su 35 lerde yine ayrı bir Rus mühendislik fikirliyle egzoz alt kısmına ters şekilde arkadan yaklaşan uçaklara karşı füze istasyonu dahi eklemiştir uçak düz giderken arkaya füze fırlata biliyor Rus hava araçları batılı rakiplerine fark attığı pek çok özelliği bulunmaktadir

İçinde tuvalet bulunan bir savaş uçağıdır ayrıca standart çiftkişilik savaş uçaklarının tersine kokpiti değişik tasarlanmıştır silah sistem subayıyla kullanan pilot yana olacak şekilde tasarlanmıştir

suriyede s400 ler konuslu ve israil lighting2 leri bildigim kadariyla flasorsuz sorti yapiyor oralarda. almanyada zaten 2 sene once 100km ustu bir mesafeden radar izini yakaladigini belgeledi natoya +cin in f-35in tum muhendislik calismalari ve belgelerini caldigi iddia edeiliyor ki kopyasini f-35 ile eszamanli uretti. kosovada olmasi lazim f117 yi aydinlatma kullanmadigi halde tek actionda dusurduler ki f-35 i ilk aydinlatmada goreceklerdir. guclu bir aesa radari var.

f-35 in stratejik onemi gorev bilgisayari ve yeni savas konsepti. f-35 in radar izi cok muhim olmasa gerek zaten radara girmeden gorus otesi cok uzun menzilli muhimmatlar kullanicak. tam bir hava ustunluk ucagida deil bu hibrit konsept.

ben cogunun bahane oldugunu dusunuyorum.

yunanistan konusuna gelince. savas kaynak ve uretim meselesidir. yunanistan bu kadar bagimlilikla elindeki stok ile kac gun demiyim hadi kac ay koruyabilir topraklarini tek basina. bi kere savasa hazirlik oranlari yuzde 50 ler seviyesinde bile degil deniz ve havada. karada bir avuc askerleri bir kac alman tanki biraz amerikan top tufegi. yunanistan bu capta bir savasi sevk ve idare edemez bir ikmal hazirligi bile yok. hep kamuoyu kopurtmesi.

bu arada sana karsi tez olarak yazmiyorum katilmak isteyenler olursa kendi fikirlerini yazmalari acisindan on ayak olmaya calisiyorum :)

F35 Almanyada radara takılma nedeni dost ülke sınırları içinde uçtuğu için radara karşı kullanılması gereken prosedürle uçuş yapılmadığı için radara yakalanmıştı açıklaması yapılmıştı yani aksiyon gerektiren bir durum yok yerdeki hava kontrolleri uçağın hangi rotada konumunu bilmeleri hava trafik akışında olumsuz bir duruma meydan vermek için normal bir uçuş gerçekleştirmiş f35

Mkaymaz21 Toprağım Doğu eskiden hep kar alırdı şimdi Doğuda kar bekliyor eskiden en geç Aralık 10 da kar yağardı martın ortasına kadar abartısız 5 6 sistem rahat olurdu 3 ay yerde kar kesin olurdu şimdi 3 gün kalmıyor vana kar bile yağmamiş çevre iller hepsi karsiz ılik kışlara alişti Doğu günlük karlara değil uzun süreli kara alışık ďöngü çok kötü bozuldu