- Resmi Gönderi
Antalya Mart Kapıdan Baktıracak Mı
Akşam detaylı bir tahmin vereceğim. Takipte kalın. Mart ayının ilk iki haftasına kadar az çok değineceğim.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAntalya Mart Kapıdan Baktıracak Mı
Akşam detaylı bir tahmin vereceğim. Takipte kalın. Mart ayının ilk iki haftasına kadar az çok değineceğim.
Sağlık sorunlarım nedeniyle tahmin yayımlayamadım arkadaşlar
En kısa sürede yayımlamaya çalışacağım...
Sağlık sorunlarım nedeniyle tahmin yayımlayamadım arkadaşlar
En kısa sürede yayımlamaya çalışacağım...
Geçmiş olsun Sahutt
Sahutt Allah şifa versin reis geçmiş olsun
geçmiş olsun abi kahramanmaraş ta nasıl olucak hava
Arkadaşlar selamlar. İyi dilekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.
Şimdi öncelikle önümüzde bir yağışlı sistem vardı. Yağışın artmasını diledik. Olmadı. Olduğu gibi bozmadan geliyor sistem. Yağışı da iyice kısmış.
Yağış haritası bu şekilde.
Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş;
Bu şehirlerde önemli bir yağış olmayacak maalesef. Hatta hiç yağış olmayacak desem yeridir. Ancak aralıklı lokal geçişler olabilir. Osmaniye ve civarında. Kahramanmaraş yağış alamayacak maalesef.
Mersin ve Antalya
Bu şehirlerde de neredeyse hiç yağış olmayacak. Kurak süreç devam ediyor.
Hatay ve İskenderun
Hatay çevresinde Pazartesi, Salı ve Çarşamba aralıklı hafif ve orta kuvvette sağanak geçişleri olacak. En yüksek noktalarda dahi kar zor.
İskenderun çevresi merkezden daha az yağış alıyor.
Yayladağı çevreleri bölgemizde en çok yağış alan yerlerden.
Beyşehir ve Göller Yöresi
Beyşehir taraflarında Salı günü öğlen veya öğleden sonra yağış kar olarak başlar. Çarşamba öğlene kadar devam etme olasılığı var. Bu iyi senaryo. En kötü senaryoda Salı öğleden sonra kar başlar. Gece sona erer. Çim ve arabaların üstü tutabilir. Eğer Çarşamba gününe sarkarsa yağış 3 4 cm örtü söz konusu olur
Neden yağış bu kadar sıkıntılı?
Şimdi öncelikle 1 hafta önce güneyli hareket eden bir kütleden bahsetmiştim. O kütle iyice Lübnan'a doğru hareket edip yaklaşık 60 65 mm yağışı da beraberinde götürüyor. Lübnan'da birçok yer yüksek rakıma sahip olduğu için de yağışı kar olarak alıyor. Güneyimizde olup da bizden daha fazla kar alma sebebi de tamamen rakım farkı.
Bu sistemden sonra kışı kapatalım mı?
Mart kapıdan baktıracak mı?!
Öncelikle bu sistemden sonra görünen yağışlı bir sistem daha var. Daha önce de belirttiğim gibi Mart'ın 7 si gibi hem yağış hem soğuk açısından güzel ve gelişmeye açık bir sistem görüntüsü var. Kar sınırını çok düşürebilir. Ancak kıyı merkezlerde kar olasılığı az. Yok değil. Ama beklenti olmasın. Bizim bundan sonra olabildiğince yağışlı sistemlere ihtiyacımız var. Ve Martın 7 sinden itibaren hareketli süreç başlıyor.
Mart kapıdan baktırır. Kazma kürek yaktırır.....
Ayın 2 sinde akşam saatlerinde Mersin taraflarında da yağmur geçişleri olur
Selamün aleyküm
Selamün aleyküm
Aleykumselam, aktiflik havada olmayınca burası da sessiz kalıyor maalesef.
Selamün aleyküm
Aleyküm selam kardeş hoşgeldin.
Disarda kuvvetli yagmur ve ruzgar var
Mgm uyari bile vermedi yagis devam ediyor
Sel gibi yagiyor masallah
Allaha şükür çok güzel yağmur var sabahtan beri.
Sabah saatlerinde Samandağ- Çevlik sahilde deniz üzerinde hortum görülmüş
Payas 40 kg devirmiş. Defne 15 kg diyor. Antakya merkez 6 kg diyor. Güncel değil herhalde. Sabahtan beri çok çok iyi bir yağış var çünkü.