- Resmi Gönderi
1929 kışı cidden bambaşkaydı hocam.50-55 gün kar falan yağdı deniliyor..
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur1929 kışı cidden bambaşkaydı hocam.50-55 gün kar falan yağdı deniliyor..
küresel ısınmanın bu denli etkili olduğu yılları yaşıyoruz 1911-1929 kışlarını örnek gösteriyorsunuz ama o senelerde dünya genelinde ısı yok denecek kadar azmış haliyle ülkemize daha rahat iniyordu sistemler
Yıllardan 09.02.1929.İstanbul'da sıcaklık rekorunun kırıldığı o MÜKEMMEL sistem.
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Evet,çok iyi hatırlıyorum,günlerdir evden çıkamadık=D
23 24 ocak ta dek şartları istanbul için olumlu görünüyor bana göre seyirlik kar alabiliriz
ve 23 24 ocağı batılı görürseniz şaşırmayın derim :D
Sistemin hala batılama ihtimali mevcut 500 hpa diyagramına göre gfs in. 100 km batılarsa bile İstanbula etkisi gözle görülür şekilde olur.
Benim tahminime göre 31 Ocak'ta -14 ler giricek marmaraya?
İstanbulda kar yapacak kadar soğuk bandı var.ancak yağış yok doğu tarafı zayıf dek yağışlar alabilir.
23 Ocak akşamı başlar 24 Ocak sabahına kalmadan yağışlar kendini tamamen yitirir
Söylediğim tarih ve cfs
2-6 Şubat gibi batılı bir sistem var.Eğer o sistem gelirse (ki vade çok uzun,gelme olasılığı maksimum %30) Ege,Marmara,Karadeniz'in batı kesimleri,Akdeniz'in batı kesimleri iyi bir kar alabilir. Ama dediğim gibi vade çok uzun,kayma olasılığı çok.
Hocam allah rızası için tarihlere dikkat edelim
Tahmin yeri
İsteyen tahminini atsın
O yanlış bu doğru konusuna girmeyelim
Yazalım geçelim
Yazalım burada kalsın abilerim
Tahmin yeri
İsteyen tahminini atsın
O yanlış bu doğru konusuna girmeyelim
Yazalım geçelim
Yazalım burada kalsın abilerim
Adam 2-6 ocak demiş abi şubata gireceğiz :D
Kanada da ki ısınmalar oldukça şubatta sistemler almaya devam ederiz ve öyle gözüküyor