- Resmi Gönderi
Ben şimdiden 5-10 Mart arasını alayım da.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBen şimdiden 5-10 Mart arasını alayım da.
Ben şimdiden 5-10 Mart arasını alayım da.
O tarihi ben almıştım
İyi bende 15 şubat 20şubat arasını aldım????
Emareler başladı
Yeni güncel tahminim 6-11 şubat 14-19 şubat 24-28 subat martin ilk haftası düşük ihtimal.
3 tahmin var birisi tuttu 2.si beklemede 3.sü sinan abi onaylı :D
İstanbul diyagramı ortalama -7'ye inmiş diğer senaryolarıda yanına çekmiş ecmwf sabah güncellemesinde olumlu işaretler var ecmwf'ninde senaryolarında iyiye işaretler var.
Gfs'nin bu istikrarı devam edermi acaba?
-Bunu söylemek için halen erken bu sistemin yüzdeliğini söylemek için pazar- pazartesiyi beklememiz lazım gfs'nin zamanında bize neler verip neler aldığını biliyoruz gfs bu istikrara devam edip ecmwf'de bu şekilde görürse o zaman cm tahmini yapmaya başlarız.
Bunlar için çok çizilip yazılan detaylar var elbette bir çok etkene bakılması gerekiyor.
Ocaktaki sistemdede herşey uyumluydu ama elimiz boş çıktık o yüzden bekleyip şuanda model ve diyagram takibi önemli artık sistem 100.saatlere dayandı.
Kendi şahşi görüşüm:Gfs ilerki günlerde 850'yi ne derecede soğuk verecek belli değil beklentim İstanbulda örtü oluşacak ama ne kadar tatmin eder o size kalmış.
Önümüzdeki sistemde (6-8 şubat) Karadeniz bölgesi ve doğu bölgesi güzel kar alacaktır. Iç anadolu biraz yağış sıkıntısı çeksede yağış olursa kar olacaktır.
Istanbul ve marmara kısmına gelirek, bu bölgeler sisteme son 48 saat netleşir çünkü durum biraz karışık. Trakya bölgesi soğuk açısından şanslı olsada istanbulun anadolu yakası ve batı karadeniz ilk siklon yağışıyla ardından DEK lerle en az 20 cm kar alacaktır.
Istanbul avrupa ise sistemin ilk saatlerinde siklon yağışı alıp sonrasında DEK lere kalır.
Ama deklerin ne şekilde vuracağı henüz belli değil.
Trakya çok fazla yağış sıkıntısı çekecek gibi duruyor. (Edirne-kırklareli).
Önümüzdeki sistemde (6-8 şubat) Karadeniz bölgesi ve doğu bölgesi güzel kar alacaktır. Iç anadolu biraz yağış sıkıntısı çeksede yağış olursa kar olacaktır.
Istanbul ve marmara kısmına gelirek, bu bölgeler sisteme son 48 saat netleşir çünkü durum biraz karışık. Trakya bölgesi soğuk açısından şanslı olsada istanbulun anadolu yakası ve batı karadeniz ilk siklon yağışıyla ardından DEK lerle en az 20 cm kar alacaktır.
Istanbul avrupa ise sistemin ilk saatlerinde siklon yağışı alıp sonrasında DEK lere kalır.
Ama deklerin ne şekilde vuracağı henüz belli değil.
Trakya çok fazla yağış sıkıntısı çekecek gibi duruyor. (Edirne-kırklareli).
Hocam hayırlısı olsun Pazartesi-Salı son nokta koyulur
2019 subat 24 e benzeyecek
2019 subat 24 e benzeyecek
Onun uzun soluklusu diyelim
Bu şarkı benden GFS'ye gelsin.
Onun uzun soluklusu diyelim
saatlerle daha iyi olur bu sistem bir de kar kalitesi artar.
7.Senaryo'da yağışlara ve soğuğa bakın çok güzel
10.senaryoda çok güzel
15.senaryo-10.senaryo-7.senaryo efsane