Üyelerin Şahsi Tahminleri

• Gfs öğle güncellemesi toplam yağış

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Iste bu şükür be 400 mm alsa keske ocak 2019 gibi

• Resmi Gönderi

Kasım 2020

The content cannot be displayed because it is no longer available.

cansips_T2ma_eu_2.png

ECMWF ülke geneline mevsim normalleri üstü sıcaklıklar veriyor özellikle marmaranın kuzey kesimleri ve trakyanın doğusu.

CFS modeli ise aksine marmaranın kuzeyi ve karadeniz hattının kuzeyi mevsim normalleri altında geçecek ülkenin geri kalanı mevsim normalleri üstü özellikle doğu bölgelerimiz sıcak geçecektir.

CANSİPS modeli ülkemiz adına iyi olmasa da bir o kadar kötü şeyler sunmamış ülke geneli mevsim normalleri üstünde geçecek ancak değerler o kadar sıcak olacağını göstermiyor iç anadolunun bir kaç bölgesini mevsim normalleri civarında gösteriyor.

Nov 2020

cfs-mon_01_apcpna_month_eu_1.png

cansips_apcpna_month_eu_2.png

ECMWF doğu karadeniz batı karadeniz ve marmaranın kuzey hattına yağış bakımından normal yerel olarak mevsim normalleri üstü geçecek,ülkenin geri kalanı mevsim normalleri altında ve ege bölgesinin güney kısımları biraz daha az yağışlı geçecektir.

CFS ülkenin batı bölgesinin bütün kısımlarına istanbulun kuzey kıyıları hariç mevsim normalleri üstü yağış değerleri sunuyor bu değerler iç anadoluda da geçerli sadece doğu karadeniz orta karadenizin doğusu ve güney doğu anadolu bölgesine mevsim normalleri altı yağış sunuyor.

CANSİPS Ülke geneline mevsim normalleri altı sadece ülkenin belli kısımlarında (iç anadolunun doğusunda) yağışlar normale yakın olacak.

• Resmi Gönderi

Not : Cfs meteociel verileri haftalar ve aylar öncesinden takip edilmeli günlük olarak bakıp bir tahmin sunmak %0 a yakın değerler ile doğru çıkacaktır.

• dostum bu verilere nerden bakiyorsun meteociel değil biliyorum

• Birde dostum bunlar kasim ayı genelimi yoksa baska bir tarihin mi mesela 1 haftalık mi onu nerdrn anlicam

• Resmi Gönderi

dostum bu verilere nerden bakiyorsun meteociel değil biliyorum

• Resmi Gönderi

Eren

:alkıs::alkıs: emeğine sağlık abim. Güzel açıklamalar,modellere göre kısa ve anlaşılır olmuş.

Daha karmaşık yazabilirdim abi ama dedigjn gibi sade olsun istedim

• Eline emeğine sağlık eren