Herkese hayırlı akşamlar,Uzun süre etkili sıcaklıklardan sonra nefes alabileceğimiz bir sistem geldi çok şükür
Şimşek ve gök gürültülü sağanak yağmur geliyor. Sıcaklık 7-8 derece birden düşecek
Kırklareli Tekirdağ Edirne dolaylarında ciddi sel ve su baskını tehlikesi var bu akşam gece saatlerinde
Yarın tüm Marmara Bölgesinde yıldırım hortum dolu gibi şiddetli hava olayları görülebilir
4-5-6 Temmuz kuzeyde hava sıcaklığı normallere inecek
Yarın İstanbul Kocaeli Sakarya Düzce Bolu Zonguldak Bursa Eskişehir ve Ankara çevresinde kuvvetli oraj bekleniyor
Son olarak gene böylesi etkili bir sıcak atağı 15-19 Temmuz arasında gibi görünüyor
Üyelerin Şahsi Tahminleri
-
-
- Resmi Gönderi
Hay masallah :thumbup:
Güzel analizler @Lvnt00 hocam.. -
Hay masallah :thumbup:
Güzel analizler @Lvnt00 hocam..Teşekkür ederim dayım
-
- Resmi Gönderi
@Meteorolog bu akşam mı dolu 21:00 de ?
-
Polar wortex ( Kutup girdabı ) henüz güçlü değilken bir sistem alabiliriz bizim bulunduğumuz enlemler de bazı bölgeler denizler henüz sıcak
ama ne zaman olur bakıp görücez -
2016 ve 2017 yılları kar örtüsüne baktığımızda; bu sene kar örtüsünün geçen seneye kıyasla daha batıya kaydığını görüyoruz. Accuweather'ın tahmini doğrultusunda; bu kar örtüsü daha güçlü soğukları üzerimize gönderebilir ve sıcak olan Karadeniz suyu Ülkemizde kuvvetli yağışlara yol açabilir. Özellikle ilk dönemlerde yüksek kesimler sağlam kar yağışları alabilir.
Not: Kasım ayı büyük sürprizleri beraberinde getirecek. -
Güzel Bir haberim var.
Kutuplarda oluşan yüksek basınç alanı bozulmadan daha da kuvvetlenerek genişliyor. 23 Eylül ekinoks'undan sonra karanlığa gömülmeye başlayan kutuplar, bu antisiklon sayesinde çok daha fazla soğumakta ve mevcut kar örtüsünü koruyup; kutup buzulunu da artırmaktadır. Aynı bölgede alçak basınç olsaydı; soğuk bir noktaya birikirdi. Bu yüksek çok işimize yarayacak.Aynı bölgede hava durumu;
- Not: Termometre işareti normallerden soğuk anlamına gelmektedir. :thumbup:
-
- Resmi Gönderi
Ufak bir Değerlendirme Yapayım Kendimce.
Ekim Ayı Ortasında Ülkenin Batısı ve İç Kesimlerine Yarayacak Bir Sistem Beklemiyorum Son Verileri İncelediğimde Bakacak Olursak, Doğu-Kuzeydoğu Bölgelerde Yağışlar Düşürebilecek Sistemler İnebilir.
Ülkenin Batısı Ne Zaman Yağış Alacak Derseniz İse, Ayın 20'sinden Sonra Endekslerin Yeniden Ani Düşüşler Yaşayıp Nötr Civarına İnmesiyle Sistem Bekleyebiliriz.
-
-
-
-
- Resmi Gönderi
Aralık 10-15, Ocak 5-10 Arası Sistem alacaz
-
@snowchaser burdan devam edebilirsiniz.
-
- Resmi Gönderi
Aralık 10-15, Ocak 5-10 Arası Sistem alacaz
Buradan sallama yapmışım :D Aralık 10-15'i 25-30 olarak değişeyim ben