Modeller bu sabah güzel geldi üstadım
HAVA KÖŞESİ (Coğrafyacının yeri)
-
-
- Resmi Gönderi
akşam duruma göre yine sizlerle olacağım.
-
- Resmi Gönderi
Gece gfs çıktısı önemli takipteyim.
-
- Resmi Gönderi
herkese günaydın
Sabah çıktıları arasında en beğendiğim ukmo modeli olmuş. 168 sonrası sibirya yolu açık tarih olarak 6-7-8-9 aralıkların da modeller mütabık. 3-4 şubat gibi ön atak kky-kar görüntüsü olabilir ardından termik sibirya bahsettiğim 2012 oluşumu için en uygunu da bu sabah itibari ile ukmo derim.
-
- Resmi Gönderi
6 şubattan sonra yer seviye zemini kar için uygun olacak. Soğuğu kapan yerler de kar görülür.özellikle 8-9-10 şubat civarı da sibirya etkisi ile yer seviyesi -4 lere kadar düşebilir.
-
Hocam uzun yıllardır sanırım 2012 den beri Sibirya kökenli sistemler görmediniz için bir çok arkadaşımız yer seviyesi sogumanin siddetini fark edemiyor sanırım. Bu tip sistemlerde sadece 850 hpa yi dikkate alıp yorup yanmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
-
- Resmi Gönderi
2012 vari oluşum er ya da geç olacak gibi. bu sistemi alalım ardından ay ortasına bakalım
-
- Resmi Gönderi
bu akşam modeller de 500 hpa seviyesinin biraz yükselmesi yani 35 değil de 25-30 olarak gelmesini bekliyorum. Sistem gücü maksimum ile değil orta seviyesiyle geleceğe dönüştü. Sahiller adına yağış anında dek yağışı yakalayan yerler için soğuma yeterli olup yağış kestikten sonra ortadan kalkan ince bir örtü olacaktır.Bu mesafeden son durum bu yarına kadar netleşir
-
Burak hoca 2012 yi ben neden hep izlanda kökenli diye hatırlıyorum.O zaman ki sistemler silsilesi izlanda kökenli değilmiydi ?
-
Burak hoca 2012 yi ben neden hep izlanda kökenli diye hatırlıyorum.O zaman ki sistemler silsilesi izlanda kökenli değilmiydi ?
Sibirya yılydı 2012
-
- Resmi Gönderi
içimde bi sıkıntı var
-
- Resmi Gönderi
Sistem rotası marmara gibi gözükse de karadeniz kuzeyine kilitlenip soğuğun yükseğin yanaşmasıyla doğuya kayması ya da asılı kalıp kayması çok yüksek ihtimal hala.Malesef bunu 150. Saatte sapma haritası onayladı…Sevinmek için erken değişim heran olabilir
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
Rota üstünde 150 saat kala 10 dam ile sapma normal değil.Birşeyler ters gidiyor
-
Ecmwf ara güncellemesi de bunu söylüyor. Doğulamaya başladı. Sevinmek için hala çok erken. Sistem tamamen Karadeniz sistemi olabilir.
-