Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Resmi Gönderi

!! METEOROLOJİDEN UYARI     !!

Orta Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; bugün öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare), Tokat ve Amasya çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare), Çorum çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), bu gece saatlerinden itibaren Samsun çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Bölgedeki kuvvetli yağışların yarın (23.05.2021 Pazar) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

22.05.2021 14:00 - 23.05.2021 18:00

• Resmi Gönderi

Hayırlı sabahlar Samsun selahiye de oturuyorum. Rakımı mı nasıl öğrenebilirim? Giriş yaparken 65 rakım diye yazmıştım ???

Hayırlı geceler.

Karadeniz konusu kışın curcuna idi..Senin mesajına da cevap gelmemiş,bizlerde görmemişiz kusura bakma..Hemen hemen hergun sende senin gibi başka arkadaşlar da aktif.. Mesajlar atarak,selam veya bir fikir yazarak katkıda bulunabilirsiniz tüm arkadaşlara derim.

Selahiye rakım AcemiHalil yazdığın da yakın rakam olarak 51 der altta ..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Çok aktif olamıyorum arkadaşlar final sınavım var haziran 22sinde ona çalışıyorum. Bölgenin doğusu iyi yağışlar almış bugün ise samsun genelinde merkezde daha etkili olabilir yağışlar baktığım son güncellemelere göre. Samsunda tedbirli olmakta fayda var yağış başladı öğleden sonraya doğru devam edebilir etkili yağış öğleden sonra akşama kadar biraz daha hafifleyip akşam keser gibi görünüyor.

• cfs ve ecmwf modellerine göre haziran ayının ilk yarısı mayısın 29undan itibaren serin dönem yaşayabiliriz sinoptik modellere göre bir şekillenme var bu yönde.

• yarın ordu giresun trabzonda ve batı karadeniz iç kesimleri orta karadenizde kısacası modellere göre farklı farklı yerlerde kuvvetli gök gürültülü yağışlar var modeller farklı yağış konusunda incelediğimde bölge genelinde kuvvetli yağışlar görülebilir yerel olarak