hocam bişey sormak istiyorum bu ilçeler için nasıl ulaşabilirim diyaframa?
Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
hocam bişey sormak istiyorum bu ilçeler için nasıl ulaşabilirim diyaframa?
hangi il ilçede oturuyorsunuz.
-
espiye deyim hocam
-
espiye deyim hocam
Espiye nereye bağlı il ilçe ?
-
@<<<WinteR<<< giresun espiye hocam..özür dilerim tam söylememişim...
-
- Resmi Gönderi
Bu diyagram @snowchaser
@snowchaser bu alttaki adrese tıklatın
https://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.phpAçılan sayfa alttaki gibi olacak...Kırmızıyla işaretli yere nereyi arayacaksanız onu yazın
Çıkan görselde kırmızı okla işaretli yere tıklayın
çıkan görsel de aşağıda -
teşekkür edrim hocam iyi geceler
-
- Resmi Gönderi
Abi ben bu tür şeylerden bir şey anlamıyorum.
@Can adminimizin attığı mesajda,diyagramda altta mavi rekte yüzdeler ve onun hemen altında da tarihler var..
-
- Resmi Gönderi
@Sametgdkhd kırmızı çızık :thumbup:
-
- Resmi Gönderi
Değerli arkadaşlar :thumbup:
Bu konu üzerinden soru soruyorsunuz mesela..Ama sadece sizi ilgilendiren konu başlıklarını tıklamayın,başka konulara da tıklayın..Sitemiz de diğer konu başlıklarına göz atarsanız sizi aydınlatacak cevaplar,bilgiler bulacağınızı unutmayın..Genel muhabbet konusu diye girmezsiniz ama arada bir arkadaşımız selam verir oraya birde önemli bir not düşer..Bu haber olur,resim olur,sistem tarihi olur,bölgenizden bir model,diyagram olur..
Mesela "kar yağar mı? konumum şu" diyorsunuz..Karadenizin yada başka bir bölgenin nere olursa olsun...
@Can hocamızın "4-8 Aralık sistemi değerlendirmesi" konusunda haritalı açıklamalar var mesela..O konu da kar alacak yerler,yağmur alacak yerler gün gün verildi..
Konular üzerinden yine sorular sorabilirsiniz.Sizlerin soruları sitemize renk katar,canlılık katar..
Model okuma,yararlanma,diyagram okuma konuları var Havalarınsesi Akademi konusun da..
@ANALİZCİ hocamızın "akademi"bölümün de açtığı faydalı bilgiler var,yazıyla ve görselle anlatım..
Mesela
+DİYAGRAMLAR NASIL OKUNUR?GFS MODEL DİYAGRAMI
+SAYISAL MODEL VERİLERİ YORUMLAMA,NEDİR?NE İŞE YARAR?
+BASINÇ,YÜKSEK BASINÇ,ALÇAK BASINÇ VE ÖZELLİKLERİ..
@>>>WinteR<<< hocamızın
YÜKSEKLİĞE GÖRE YAĞIŞ BİÇİMLERİ
Yine @Sistemci5534 @YuSuF @ANALİZCİ @Sinan şu an aramızda olmasa da @Lvnt00 hocalarımıın YAĞMUR,DOLU,BULUT,YILDIRIM,AO-NAO, vs konuları sizlere mutlaka yardımcı olacaktır..
Öğrenci arkadaşlar çoktur aramızda,sadece havayla ilgili değil akademi konusun da @Sistemci5534 hocamıza konular üzerinden soru iletebilirsiniz..Matematik,coğrafya,psikoloji,kimya,fizik,tarih..Bu konulardan soru gelirse çözecek arkadaş bol sitemizde :D
Sizler benim gibi yaşlı değilsiniz,çoğunuzun yaşı tam öğrenme zamanı bence ^^
Mutlaka okuyun,bir şeyler öğrenir ve faydalanırsınız
İyi forumlar. -
@Sametgdkhd kardeşim bulunduğun yer 250 m değil 262 m :rolleyes: Giresun Burhaniye köyü için kar yağışı sistemin bulunduğunuz yönde garantili bir şekilde gelmesi ile gayet güzel kar yağışı alabilirsiniz.
Sistem soğukları negatiflik yada bir sebep ötüründen dolayı kırılır ise yapacak birşey yok.
Bu arada Karadeniz çok geç kaldı üzülüyorum. Şimdiye başlaması lazımdı. -
- Resmi Gönderi
Verilerin en uygun saatleri gösterdiği tarih. 7 Aralık'ta hafif kar yağışı alabilirsiniz ki onun da tutacağını sanmıyorum.
-
Giresun Espiyeli bir kardeşimiz var kar ihtimali zor 13 m deniz kenarına yakınsın galiba -8 li ve üzeri kuvvetli siklonik yağışlı sistemde kar görürsünüz
-
@>>>WinteR<<< hocam biliyorsunuz dimi karadeniz geç kaldı bu yıl hem yağış hemde soğuk açısından tamam rize artvin 2 ay önce sel filan haberleri geldi ama genel olarak biraz kurak ve sıcak geçti..inşallah özlediğimiz istediğimiz soğukları yağışları kışa sürede almaya başlarız...
-
can hocam inşallah tutar ve bu soğuğu kurabilecek olumsuzluklar neler olabilir?
-