Salih61 hocam ne düşünüyorsunuz son veriler ışığında hangi şehirlerin kıyıları örtü alır
Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
bence boyle gelirse kıyılar bir şey alamaz havada kar zor gibi
-
Salih61 hocam ne düşünüyorsunuz son veriler ışığında hangi şehirlerin kıyıları örtü alır
Modeller mutabık değil...
ecmwf göre Karadeniz sahil kesimleri kar alır
Gfs ise rezalet.
Gfs mi ecmwf mi dönecek belli değil
Yarın akşam 13 u sistemi netleşir
İlerisi için ayrı bir değerlendirmem olacak...
-
-
Benim anlamadığım gfs gibi gelmesimi Karadeniz için iyi yoksa Ecfm gibi
-
-
Şöyle bi baktım da Batı Karadeniz yine her türlü kar alıyor bakalım tabi gfs gibi gelmesi en iyisi olur
-
Yarın tamamen belli olur gibi 12 13 sistemi
-
Yarın tamamen belli olur gibi 12 13 sistemi
Bir şeyler kaparız şu görüntü de ULL merkezinde kalmayalım yeter ki
-
Bu akşam ull konusunda dananın kuyruğu kopacak. Ull koparsa eğer gfs ve ukmodaki gibi ecmwf de doğulu çıktı veriyordu modeller ortada buluşup ullyi koparıp batı karadeniz kıyılarından ülkeye sokabilirler ullyi. Takip edelim bu akşam biri birine yaklaşacak. Yarın netleştiririz.
-
Bu akşam ull konusunda dananın kuyruğu kopacak. Ull koparsa eğer gfs ve ukmodaki gibi ecmwf de doğulu çıktı veriyordu modeller ortada buluşup ullyi koparıp batı karadeniz kıyılarından ülkeye sokabilirler ullyi. Takip edelim bu akşam biri birine yaklaşacak. Yarın netleştiririz.
Hocam son göruntude samsun kar alır mı?
-
Samsun sınır gibi duruyor son gfs güncellemesine göre. Kıyıda cıvık örtü oluşabilir. 200m üstü güzel örtü alır.
Tabiki bu öğlen gfs çıktısına göre yorumladım bunu
-
Bartın diyagramı hamak bağlamış graphe_ens3.gif
-
Son gfs göre Karadeniz ne durumda acaba
-
Son gfs göre Karadeniz ne durumda acaba
Öğlene göre daha iyi ama ecmwf sistemi daha tutarlı gösteriyor. ecmwf yi bekleyelim
-