Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Hocam bafra bu sistemden faydalancakmı

Salih61 yarın akşam bu aksiyonu görebilecek miyiz? Veya sabahmi

En çok doğu karadenizin doğusu ve Trabzonun batısı ile ordu arası etkilenecek gibi duruyor.

Yarın öğleden sonra aksiyon başlıcak

Tam olarak ne derece etki yapacağını kestiremiyorum arkadaşlar...

Fevzi Burak hocam sizin düşüncelerini ben merak ediyorum

• En çok doğu karadenizin doğusu ve Trabzonun batısı ile ordu arası etkilenecek gibi duruyor.

Yarın öğleden sonra aksiyon başlıcak

Tam olarak ne derece etki yapacağını kestiremiyorum arkadaşlar...

Fevzi Burak hocam sizin düşüncelerini ben merak ediyorum

Ben etkileniyorum ozamn

• Asıl sistem kendini cumartesi öğle saatlerinden itibaren rüzgarla beraber gösterecek oraj olma olasılığı yüksek fırtına çünkü soğuk ve yagis çalışacak buda thundersnow olanağını ortaya sunmuş olur gökgürültulu kar fırtınası Trabzon'un batısı ve doğusu dikkatli olmakta fayda var örtü olusurmu bilmem 💫 yağış kuvetli grapuel sağanaklari olacak örtü oluşabilir tekrar ondan sonra sistemler silsile geliyor 🖤🖤

• Sistem yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak. Geçtiğimiz sistem yer seviyesini soğuttu. Yarın etkisi altına gireceğimiz sistemin dam değeri güzel. Yani kıyılarda kar görülecek. Deniz etkisi yağışlar bölge genelinde etkili olacak.(kıyılar kar görecek ama örtü vs oluşması 100m üstü bekliyorum.) İç kesimlerde de etkili olacak kar yağışları. Kuzeyden gelen kütleler doğu karadenizin iç kesimleri ve batı karadenizin iç kesimlerinde kar örtüsü oluşturacak.Sistem 16sı öğleden sonra batı karadenizden 17sinde de ülkemizden ayrılıyor.

Kendi ilim çorum adına da bir şeyler söyleyeyim bari. Yarın sabah saatlerinden sonra kütleler uğrayacak gibi güm boyu kar geçişleri olabilir.

• Uzun vadede sistemler silsilesi var. Kar haritaları bu sefer yalan değil tam olması gerektiği gibi. Kış başlıyor tadını çıkarın. Önümüzdeki 200 saatlik dilim içinde 3 sistem var

• Asıl sistem kendini cumartesi öğle saatlerinden itibaren rüzgarla beraber gösterecek oraj olma olasılığı yüksek fırtına çünkü soğuk ve yagis çalışacak buda thundersnow olanağını ortaya sunmuş olur gökgürültulu kar fırtınası Trabzon'un batısı ve doğusu dikkatli olmakta fayda var örtü olusurmu bilmem 💫 yağış kuvetli grapuel sağanaklari olacak örtü oluşabilir tekrar ondan sonra sistemler silsile geliyor 🖤🖤

Fevzi Burak hocam böyle bir değerlendirme yaptım