Aleykumselam Polis01 .İyi günler HS ailesi.
Sohbetimiz Bol Olsun
-
-
Uzun Bir Aradan Sonra Selamün Aleyküm Ailesi😊😊
Aleyküm abim özledik seni
-
Baya bir zamandır yoktum nasılsınız beyler bayanlar
-
İyiyiz kardeşim ben de bir süredir aktif değilim, sen nasılsın ?
-
- Resmi Gönderi
İyiyiz Yuvarlanmaya devam,sen nasılsın bakalım?
Dun gece kaçırdik görüntüyü kaybedince yattım uyudum..Bu 2018 senesinden bize ait görüntüler
27 Temmuz 2018 senesine ait kanlı ay tutulması.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
iyi aksamlar. bugun kavusma gunu.
-
- Resmi Gönderi
bi goremedim su kanli ayi. 2018 dekinide kacirdim ben
-
- Resmi Gönderi
bi goremedim su kanli ayi. 2018 dekinide kacirdim ben
Aslında parça parça takip edilebilir tam tutulma olmadan.. Buraya yazdığında baksan yavaşda olsa değişimler olmuştur..Bilmem baktın mı
-
- Resmi Gönderi
Aslında parça parça takip edilebilir tam tutulma olmadan.. Buraya yazdığında baksan yavaşda olsa değişimler olmuştur..Bilmem baktın mı
normal tutulma degil o zaman mustafa abi ben normal tutulma olacak bitecek saniyorum hic arastirmadim. bakayim madem
-
- Resmi Gönderi
normal tutulma degil o zaman mustafa abi ben normal tutulma olacak bitecek saniyorum hic arastirmadim. bakayim madem
3-5 saate yayılan bir zaman aralığı var..
Bir ara kömür gibi bir ara fulu bir ara bir başka şekil ve en sonda kanlı ay şekli der açıklamalarda.
Ama her yerde farklı farklı bir görüntü alınıyormus konum itibariyle.
Ülkelerde biraz daha kızıl yada daha kırmızı vsvs
Dün Zonguldakli67 atinca siteye ben biraz okudum
Söyle bir alıntı atayım mehmet civan
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre 16 Mayıs'ta meydana gelen Tam Ay Tutulması'nın evreleri şu şekildeydi:
Tutulmanın başlangıcı (Yarı gölgeli): 03.31
Parçalı tutulmanın başlangıcı: 05:28
Tam tutulmanın başlangıcı: 06:29
Tam tutulmanın ortası: 07:11
Tam tutulmanın sonu: 07:54
Parçalı tutulmanın bitişi: 08:55
Tutulmanın bitişi (Yarı gölgeli): 09:52
YAKLAŞIK 75 DAKİKA SÜRDÜ
Tutulma sırasında Ay, Dünya'dan 362.1265 km uzakta oldu.
Tutulmanın tamamı yaklaşık 5 saat 20 dakika, tam tutulma ise yaklaşık 75 dakika sürdü.
Heyecan verici gökyüzü olayında Ay, Güneş Tutulması'nda olduğu gibi kararmadı. Bunun yerine kırmızı veya turuncu tonlarında parladı. Ancak Ay, kan kırmızısına dönmeden önce donuk kömür renginde gözüktü. Bu rengin, gezegenimizin atmosferindeki parçacıklara bağlı olarak değişebildiğini hatırlatalım. Örneğin, Güney Pasifik Okyanusu'ndaki Tonga Krallığı'nda yakın zamanda meydana gelen bir volkanik patlama nedeniyle stratosfere yayılan kül bulutlarının, Ay'ı daha kızıl gösterme olasılığı bulunuyor.
Tabii Ay tamamen siyaha dönmese de gökyüzü önemli ölçüde karardı ve Samanyolu daha net bir şekilde gözüktü.
Güneş Tutulması'nın ne kadar deneyimlenebileceği gözlemicinin konumuna bağlı. Fakat Ay, gökyüzünde görülebildiği müddetçe Ay Tutulması'nı izleyebilirsiniz. Ayrıca özel ekipman gerektiren Güneş Tutulması'ndan farklı olarak, Ay Tutulması'nı çıplak gözle görebilirsiniz.
-
- Resmi Gönderi
eee ben o isaralar ayaktaydim. bilsem takip ederdim
-
- Resmi Gönderi
eee ben o isaralar ayaktaydim. bilsem takip ederdim
E BAKAM
Bir sonrakine diyelim abim
-
İyiyiz kardeşim ben de bir süredir aktif değilim, sen nasılsın ?
İyiyiz Yuvarlanmaya devam,sen nasılsın bakalım?
Dun gece kaçırdik görüntüyü kaybedince yattım uyudum..Bu 2018 senesinden bize ait görüntüler
27 Temmuz 2018 senesine ait kanlı ay tutulması.
İyiyim çok şükür ikinci sınavlara hazırlanıyorum işte
Bu arada görüntüler çok güzel
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı geceler herkese
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı geceler herkese
hayirli geceler...
-